Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ,

לפני כמה שבועות התחדשתי בפולו ,1.2 TSI

כמובן שהייבואנים בארץ מגרדים מה שאפשר באביזרים שנמצאים בחו'ל על אותו דגם, אבל לא חשוב.

רציתי לדעת מה מחיר התקנה + פנסי ערפל והאם אפשר לגשת לכל מוסך מקצועי ולהתאים לפי רכב ?

או אופציות אחרות?..

תודה מראש לעוזרים !:-)

פורסם

מה שלומך!

קדם כל תתחדש על הרכב, וברוך הבא למשפחה :-D

גם לי יש פולקסווגן פולו TSI שקניתי לא מזמן ועשיתי קצת שעורי בית לגבי פנסי הערפל.

הנה המסקנות.

הפולו שבבעלותינו אינה מגיעה לארץ עם "הכנה" לפנסי ערפל, דהיינו אין חיווט חשמל, אין אופציה לאורות ערפל בברז האורות וכמובן אין פנסי ערפל.

הדבר היחיד שמסגיר את העובדה שברכב זה יכולים ועלולים להיות פנסי ערפל זה מקום המיועד לכך בפגוש הקדמי.

עכשיו לעיקר...

כדי להתקין בפולו TSI פנסי ערפל מקוריים צריך:

1. ביצוע חיווט חשמל מיוחד לפנסי ערפל.

2.החלפת ברז אורות לכזה שיש בו אופצייה להדלקת פנסי ערפל בקונסולה של הרכב.

3. התקנת הפנסים עצמם.

אם אתה בוחר לעשות זאת במוסך של היבואן התענוג יעלה לך בסביבות 7,000 ש"ח.

אני מאוד לא ממליץ לבצע את העבודה במוסך חיצוני מכיוון שמדובר במערכת חשמל, אשר אם מרכיבים עליה חלקים לא מקוריים הדבר דורש המון מתאמים אשר בטווח הארוך עלולים לעשות בעיות למערכת החשמלית כולה של הרכב.

אחרי הסיפור והמחיר אתה כנראה מבין שבחרתי להשאר ללא אורות ערפל.

באותו המחיר בחרתי לשים לה ג'אנטים מקוריים דגם GTI הנראים בתמונה.

לשיקולך...:-)

זמין 8)

פורסם

קודם כל תודה , שמח להצטרף למשפחה

7K.. עפים אצלינו בארץ חופשיייי

המון תודה על המידע , מבאס אבל כנראה אשקול זאת בעתיד :wink:

פורסם

אם פנסי הערפל ירכשו ויותקנו, הרי שמקצועית, ואני מדגיש, מקצועית, אין בעיה לבצע התקנת חשמל איכותית מבלי לפגוע במערכות הרכב. מובן ויודגש, יש שיעשה זאת בעל מקצוע מומחה, חשמלאי שמכיר את מערכת החשמל והמחשוב ברכב.

מאידך, הפעלתם ממילא אינה חוקית, ויש שתחטוף דוח וקנס עת הפעלתם, כך עדיף לדעתי שכלל לא יותקנו, גם אם זה אפשרי.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אם פנסי הערפל ירכשו ויותקנו, הרי שמקצועית, ואני מדגיש, מקצועית, אין בעיה לבצע התקנת חשמל איכותית מבלי לפגוע במערכות הרכב. מובן ויודגש, יש שיעשה זאת בעל מקצוע מומחה, חשמלאי שמכיר את מערכת החשמל והמחשוב ברכב.

מאידך, הפעלתם ממילא אינה חוקית, ויש שתחטוף דוח וקנס עת הפעלתם, כך עדיף לדעתי שכלל לא יותקנו, גם אם זה אפשרי.

למה הפעלתם לא חוקית?

למיטב ידיעתי דגם פולו GTI משווק כיום על ידי צ'מפיון עם פנסי ערפל. בנוסף, פנסי ערפל הם חלק מתוספות הרכב המיוחדות המוצעות על ידי צ'מפיון גם לדגם ה TSI, פשוט מחירם מאוד גבוהה.

אני מניח שאם הרכב משווק כסטנדרט או לחילופין עם אופציית יבואן להוסיף פנסי ערפל בסוכנות, הרי שהדבר חוקי ומותר לשימוש על כבישי ארצנו...לא?

זמין 8)

פורסם

כוונת המשורר היא שפנסי הערפל הקדמיים אינם חוקיים בהינתן מצב של ראות סבירה קדימה.. דהיינו - אין ערפילים.

ומתי לאחרונה נזקקת באמת להפעלתם של פנסים אלה?

איש איש באמונתו יחיה

פורסם
כוונת המשורר היא שפנסי הערפל הקדמיים אינם חוקיים בהינתן מצב של ראות סבירה קדימה.. דהיינו - אין ערפילים.

ומתי לאחרונה נזקקת באמת להפעלתם של פנסים אלה?

לצערי הבורות שלי נובעת מהעובדה שאף פעם לא היו פנסי ערפל.

ואכן צודק- בארץ הם מותקנים על ידי אוהבי רכב בעיקר למטרות קוסמטיות :wink:

זמין 8)

פורסם

בהחלט ,

הרעיון כולו עלה לי כעניין קוסמטי בלבד ,

די מעצבן שהפגוש הקדמי מגיע מוכן לפנסי ערפל --שאמורים-- להיות מסופקים ובפועל החלל נשאר ריק.

אבל זה מה יש...

תודה למגיבים!:-)

פורסם

ראשית תתחדש על הפולו החדש בתקווה שתנצל ותהנה ממנו הכי טוב שאפשר. לגבי חוקיות פנסי ערפל - אם הם הותקנו על ידי היצרן במקור, אין לך שום בעיה. מותר להדליק אותם בתנאי ערפל, או בגשם שוטף למרות שלא ידוע על שוטרים שנותנים דוחות למי שמדליק אותם סתם ללא צורך. הרבה באמת מדליקים אותם לפוזה ולא אכפת להם שהם מסנוורים נהגים ממול. שיבושם להם. אם אין לך פנסי ערפל ברכב ואתה מעוניין להוסיף כאלה, כמו כל תוספת במערכת התאורה החיצונית, אתה חייב אישור של משרד הרישוי לכך. אם תתקין ולא יהיה לך אישור וחותמת ברישיון הרכב, יוכלו לעשות לך הורדה מהכביש וקנס של 1,000 שקלים עד שתתקן את זה כלומר תחזיר את הרכב למצבו המקורי וגם אם לא תתפס בכביש, לא תוכל לעבור מבחן רישוי לרכב (טסט שנתי) כי במכון יעלו על זה. פנסי ערפל יעילים מאוד ואם אתה מקבל אותם עם הרכב תגיד תודה, אבל לשים על זה אלפי שקלים בשביל פעם בשלוש שנים שתצטרך אותם זה נראה כמו בזבוז.

• תוכן חדש...