Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם כבר מעל 4 חודשים שאני סובל מבעית דום לב של הרכב במהלך הנסיעה

התסמין:

מתניעים את הרכב הכל תקין!

מעבירים להילוך D ממצב P הרכב נכבה

מעבירים ישר הילוך N הרכב נשאר דולק

מתחילים נסיעה בדרך לא סלולה הרכב נכבה

נוסעים על כביש אספלט חלק הרכב נשאר דולק

עולים על באמפר הרכב נכבה

עד כאן!!

אחרי שבמשך 4 חודשים עשיתי את כל הטסטים האפשריים וניתחתי באילו מצבים נגרמות הפסקות המנוע

הגעתי למסכנה אחת פשוטה,ישנו רכיב שהמגעים שלו לא טובים או מינוס משוחרר איפה שהו ברכב הענתיקה הזה,או בעיה עם העלוקה

החלטתי לעשות סוף להפסיק לבזבז זמן ולהתחיל לבזבז כסף(אך כמה שאני שונא את זה)

הדעתי למוסך מומלץ באיזור תעשיה סגולה והמוסכניק הראשי שהיה מאוד נחמד התחיל לבדוק את הרכב,אחרי כמה דקות של בדיקה הוחלט לנקות מצערת,אז פתחנו את המצערת המוסכניק השפריץ לתוכו חומר מנקה ונתן לחומר לעבוד 10 דקות,לאחר 10 דקות שבעל המוסך הלך לעשות סיבוב עם לקוח אחר אני תפסתי סמרטוט והתחלתי להבריק את המצערת למצב חדש,המוסכניק חזר התקין את המצערת והבעיה לא נפתרה!!!

לאחר מכן הוחלט להחליף צינורית גומי בצורת האות "ר" שנמצאת תמוד לקיר האש ומחברת בין שני צינורות אלומניות קשיחים,גם זה לא עזר ,אז נגמר היום (5 שעות) ואני בלי פתרון עם בקשה מהמוסכניק לבוא מחר על הבוקר ולהשאיר את הרכב,אמרתי לו בסדר ונסעתי לביתי.

כשהגעתי הביתה החלטתי לפרק את העלוקה ,פירקתי אתה וגם זה לא עזר,ואז החלטתי לדפוק עם פטיש גומי על חלקי המנוע כדי לבדוק אם יש נתק של המנוע עקב ווברציה באיזורים מסויימים,גם זה נחל כישלון,אמרתי יאללה להעלות את הרכב על ג'ק , ולבדוק מה אני רואה למטה,לאחר הצצה מדוקדקת מצאתי את הבעיה כמו שאתם רואים לפי סדר התמונות את מציאת הבעיה עד לפתרונה

בקצרה:

ישנו חיישן לאגן שמן המנוע,החיישן מחובר באמצעות שני גידים,שחור ולבן,אך הצמה שמובילה את שני הגידים האילו מובילה גם גיד אחד פתוח ללא כל עטיפת בידוד, והוא זה שנגע בגיד הלבן ויצא קצר אשר מכבה את המנוע,כאשר הרכב לא מונע ויש קצר נשמע מעין רעש של משאבה נפתחת ונסגרת אך התיאור של רעש הוא דעתי ולא משהו שבדקתי לעומק,

התמונות

61824199.jpg

14532086.jpg

22250194.jpg

89495496.jpg

73424598.jpg

62107169.jpg

ולאחר הסיפור והפתרון של הבעיה,נשארת שאלה אחת בפי:) מהו תפקיד הגיד הכסוף ?האם הוא היה מחובר פעם למשהו והתנתק או נקרע?,

ועוד שאלה:הלכתי מהמוסכניק בטענה שאחזור מחר,מה עלי לאמר לו לאחר שמצאתי את הפתרון בעצמי והוא בעצם בזבז לי 5 שעות הרי בהתחלה הוא ישר חתך צינור וחיבר לי ברכב זה,לאחר מכן הוא ניקה את המצערת וגם זה לא עזר,הוא פשוט עבד בשיטת שלב שלב ,האם עלי לשלם לו על הדברים?סכום סמלי?או שיש רעיון אחר, כמובן תודה רבה לעוזרים מקווה שעזרתי לאחרים ואעזור בהמשך הזמן :)

שבוע טוב

פורסם

כל הכבוד, העקשנות הישתלמה ויפה שהיא באה ממך ולא מהמוסכניק שלך תדע מה עוד היה מחליף ברכב כדי לממצוא את הבעיה האמיתית. לשלם משהו אתה תהיה חייב כי עדיין הוא ביזבז עליך זמן וחומרים (לא יקרים במיוחד).

:)
פורסם

ומה עם הזמן שלי שלי? יום חופש זה 400 שקל בשבילי,מה עם הדלק חוסר הנוחות במוסך,אינ יכול למצוא אלף סיבות למה אני יוצא זכאי לדעתי!...

זה פשוט מעצבן ללמה אני מגיע למוסך וככה גם אחרים,ובסופו של דבר יוצאים בחובה מהמוסך ללא צורך

הרי תמיד המוסכניק אומר החלק כבר ישן זה כבר נפוח זה כבר דפוק,נו ומה האזרח הרגיל מבין מזה?

מבחינתי נסיון ניקוי המצערת שלי היה יכול להגרם באסון ובחיישן תקול,מי היה משלם את זה? המוסכניק היה אומר שזאת הבעיה ואז הוא היה מחייב אותי על חיישן חדש והיה רואה שלא נפתרה הבעיה ,ואז אומר טוב זה גם ככה הרים לך את הטורים אז התיקון עשה לרכב רק טוב!!,תמיד יש להם איזה תירוץ

זה פשוט מעצבן שדופקים ככה סטודנטים שגם ככה אין להם שקל על התחת

בפעם הבאה אני מצהיר מול בעל המוסך שאם שינוי הרכיב לא הביא לתועלת בטיפול הבעיה אני לא משלם שקל

זה ממש מרתיח אותי

פורסם

תאמין לי שאני מבין לליבך וכאבך ולא סתם גם אני לא סובל לגשת למוסכים שמורחים מכל הכיוונים. ולכן אני משתדל לעשות את הכל לבד אלא אם כן אין לי את הכלים המתאימים. ואני תומך ב-100% בדיעה שכל עוד לא סודרה הבעיה פשוט לא לשלם כי זה לא פייר שמוסכניק יעבוד בשיטת מצליח על חשבוננו!

:)
פורסם
תאמין לי שאני מבין לליבך וכאבך ולא סתם גם אני לא סובל לגשת למוסכים שמורחים מכל הכיוונים. ולכן אני משתדל לעשות את הכל לבד אלא אם כן אין לי את הכלים המתאימים. ואני תומך ב-100% בדיעה שכל עוד לא סודרה הבעיה פשוט לא לשלם כי זה לא פייר שמוסכניק יעבוד בשיטת מצליח על חשבוננו!

אני לא מבין הריי המוסכניק לא גרם לבעיה!

הוא ניסה לעזור לך לתקן את הבעיה .

יכול להיות שהוא לא מקצוען מספיק אבל אתה בחרת בו!

לא מגיע לו כסף על העבודהשלו?

פורסם

מגיע לו כסף על מה שהוא עשה.

הוא לא ה', הוא לא יכול למצוא תתקלה בשניה, צריך לחפש.

זה שאתה מצאת את התקלה, כל הכבוד, לך תספר לו, ותלמד אותו כמה דברים. (זה תקלות שהם לא שכיחות, ככה שהוא לא בהכרח אשם).

• תוכן חדש...