Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שאת הכל הבנתי, היתה רק מילה אחת שבשום אופן לא הצלחתי לפצח: מה זה, לעזאזל, "מנוע"?

ועכשיו ברצינות. אין לי מושג ירוק בכל התחום הזה, בחיי לא החזקתי רכב (בקושי אופניים), והנהגת העיקרית בביתנו היא בכלל אשתי. הרכב מצא חן בעינינו כי היה יד ראשונה וללא תאונות (לפחות לפי דיווח הבעלים).

רכב אחד כבר פסלתי בהמלצת חבר "מבין" בגלל תוצאות הבדיקה, אני לא בטוח שהתוצאות הנוכחיות יותר טובות. בכל אופן, אודה מאוד מאוד למי שיעלה כאן חוות דעת מקצועית ואמינה - האם כדאי לרכוש את הרכב במחיר קרוב למחיר המחירון (32,000 ש"ח).

אציין רק שהשלדה יצאה 100% (משום מה זה לא מופיע בדף המצורף). ברכב הקודם היו פגמים בשלדה.

ושוב תודה רבה מראש למשיבים.

Scan_Pic0001.jpg

Scan_Pic0002.jpg

פורסם

לי נראה מוזר שמצויין בבדיקה סימני נזק בתא מנוע + פגיעה מקדימה, והרב מקבל ציון 100 עבור השילדה. מה אמר על כך הבוחן ? ומדוע (לפחות לדעתי) קיימת סתירה כזו במה שכתוב ?

בנוסף - דבר מטריד לגבי המנוע - האם אמר לך הבוחן, שמספר המנוע אינו מתאים לרשיון (החלפת מנוע) ? או - שלא נבדק מספר המנוע (בהתאם למה שרשום ברשיון רכב כמובן ) ? המנוע טעון בדיקה נוספת (בדיקת נפילות לחץ בצילינדרים למשל), שכן מה שצויין לגביו (הספק נמוך, נזילות, חוסר שמן) מעיד על מצב תחזוקתי ירוד / הזנחה / תקלה כלשהי.

מי הזמין את הבדיקה ? (אתה, או סוכנות/סוחר רכב ).

לדעתי - לא מציאה (א-גרויסע מציעא, כמו שאומרים ביידיש :|).

alfa 156 2.5.

פורסם

זה לא נראה לי כמו הבדיקות המוזמנות ע"י הסוחרים.

אבל משהו מוזר. מצד אחד - הוא טוען שהרכב לא עבר תאונות. מצד שני - יש ממצאים שמעידים על תאונה (פגיעה מלפנים,נזק בתא מנוע)

V5

פורסם

הרכב ממש לא במצב סביר לשנתון ולק"מ.

יש פה הרבה דברים שהם מעבר לכסת"ח וניכר שהרכב לא שמור.

יש כמויות אדירות של רכבים כאלה, חבל לקנות אחת מתפרקת.

אם יש לך עדיין את אותו "חבר מבין" קח אותו איתך כשאתה הולך לראות רכבים.

אחרת תוציא את כל התקציב שלך בקומפיוטסט.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה רבה למגיבים. עזרתם לי מאוד, ובעקבות הדברים אני אכן נוטה לבטל את כל העסק.

הפגיעה מלפנים היא פגיעה חיצונית - ממש שום דבר, בקושי רואים. אי אפשר להגדיר את זה "תאונה". את הבדיקה אני הזמנתי, והבודק אמר לי שכפי הנראה הרכב אכן לא עבר תאונות.

לגבי מספר המנוע, הוא לא הצליח לקרוא את המספר כי היתה חלודה, אבל בעל-פה הוא אמר לי שהוא חושב שזה תואם, אבל לא היה יכול לכתוב זאת בלי לראות ממש בעיניים.

ושוב תודה לכם! בפעם הבאה אני באמת מקווה לצרף חבר שיבוא לראות איתי את האוטו...

פורסם
אפשר לשאול איך עושים בדיקת בלמים בלי להוריד את הגלגלים?

על דינמומטר.

לוחצים ברקס במהירות מסוימת ובחישוב ההתנגדות של הגליל מחשבים את עצמת הבלימה. אתה עושה את זה כל שנה בטסט.

פורסם

הבדיקה סבירה אין קטסטרופות.

השוק מאוד חלש ולכן אני ממליץ לא לשלם מחירון

בכל מקרה חובה להגיע למוסף לקבל הצעת מחיר מסודרת לכל הדברים.

26 נראה לי מחיר הוגן

פורסם

לגבי מספר המנוע, כתבתי לפני כן שהבודק לא הצליח לקרוא את המספר כי היתה חלודה. בעל-פה הוא אמר לי שהוא חושב שזה תואם, אבל לא היה יכול לכתוב זאת בלי לראות ממש בעיניים.

כדאי לציין, שההספק מנוע היה 64 כ"ס במקום 91 לפי נתוני היצרן - זה היה נראה לי הפרש די משמעותי.

פורסם
הבדיקה סבירה אין קטסטרופות.

השוק מאוד חלש ולכן אני ממליץ לא לשלם מחירון

בכל מקרה חובה להגיע למוסף לקבל הצעת מחיר מסודרת לכל הדברים.

26 נראה לי מחיר הוגן

אתה רציני? קראת את אותה בדיקה שאני קראתי?

כי לדעתי ברכב בן 6 לא צריך להיות הגה מתקלף, פנים מתפרק, מערכת קירור מלאה קורוזיה, נזילות שמן , חוסר שמן , בוצה במנוע ועוד "ממתקים".

והכי מעניין- בולמים חלשים ומתלים גמורים. נראה שמישהו שם עשה לרכב מבחני עבירות שטח.

ניכר שהרכב הוזנח מאד. וזה לא בדיוק רכב נדיר. מה הבעיה למצוא אחת שנשמרה? זה אחד הרכבים הנפוצים ביותר בארץ! הבעיה היא לא בממצאים עצמם, הבעיה היא במה שיתחיל להתעורר עוד שבוע/חודשיים, כנקמה של הרכב על כל שנות ההזנחה!

פורסם

שלום

הבדיקה נראית סבירה ...

לגבי מס' מנוע לא תואם/ לא נבדק...כתוב בלא מעט בדיקות של קומפיוטסט.

קורוזיה - בד"כ כסת"ח אך יש לוודא.

נזילת שמן - בד"כ כסת"ח.

בולמים חלשים - כסת"ח -לפני 5 שנים קניתי רכב שיצא לו בבדיקה בולמים חלשים מאז עבר כמעט 100 אלף ק"מ ללא החלפה.

נ.ב.

אני מתחיל לחשוב שאולי שהבדיקות האלה די מיותרות...

לדעתי יש לקחת את הרכב לפחח שסומכים עליו לבדיקת שלדה וכן למוסך מורשה שיחווה דעתו.

[img]file:///C:/My%20Documents/My%20Pictures/מתתי.jpg[/img]

• תוכן חדש...