Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם,

עשיתי חיפוש קצת ולא מצאתי תשובה לשלאלה הבאה:

קודם נתחיל בהבהרה - הרכב שלי תקין ואין לי שום בעיה כרגע, זאת רק שאלה לידע כללי. :wink:

אז ככה - נניח ולרכב מצבר לא תקין - אז הוא לא יניע,

אם לרכב פנס לא עובד - לא תהיה תאורה...וכ"ו

אבל על אותו משקל...מה התופעות של רכב שפורק לחץ לא עובד/התקלקל??

אני מבין מה תפקידו של הפורק אבל אני לא מבין מה ההשלכות לכך שהוא במצב לא תקין

אם הוא לא נפתח ולא משחרר לחץ...ואם הוא פתוח ויש בריחה של לחץ...

תודה מראש ויום נעים לכולם. :-D

פורסם

על קצה המזלג:

פורק לא תקין כתוצאה מקפיץ רפוי/דיאפרגמה קרועה[במקוריים] יגרום לבריחת גדישה מהפורק עצמו,אם הדליפה רצינית הטורבו לא יצליח לבנות גדישה בצורה מורגשת דראסטית,אם הדליפה עדינה אז הטורבו יבנה גדישה אבל לאט לאט היא תרד או לא תהיה יציבה.

פורק תפוס שהבוכנה בו לא ניפתחת או ניפתחת חלקית[כתוצאה למשל מקפיץ חזק מדי לגדישה] יגרום למצב שבו הלחץ במקום שיפרק לאטמוספרה[פורק חיצוני] או בחזרה לסעפת יניקה[פורק פנימי] יפרק בחזרה אל להבי הטורבו שמסתובבים בכיוון הנגדי לכיוון שהאוויר חוזר לטורבו וכתוצאה מכך אתה תגרום נזק למניפות הטורבינה ולחץ על הציר בבוא הזמן.

מאידך ,פורק שמותקן בו קפיץ שחלש מדי לגדישה הקיימת,יגרום לפתיחה של הבוכנה בעת גדישת הטורבו וירידה דרסטית בגדישה.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אסף, קודם כל תודה!

עכשיו אם לסכם את ההסבר היפה שלך:

במידה ופורק נפרץ בצורה כלשהי (כרגע יש לי מקורי) אני ארגיש/אראה (אם יש שעון גדישה)

ירידה בגדישה כי תהיה דליפה.

יש משהו נוסף?

רעשים, צלצולים, זמזומים...כל דבר?

אפשר לראות בעין פורק לא תקין?

או שכפי שאמרת רק כשמרגישים ירידה בגדישה להתחיל לחשוד בכיוון?

פורסם

תמיד תוכל גם לפרק את הפורק ולבדוק את הבפנוכו שלו.

בגדול שהיה לי פורג' חיצוני והקפיץ היה חלש מידי היו לי כמו זימזומים מכיוון הפורק,בעיה שנפתרה אחרי הוספת ספייסר.

פורסם

באופן כללי אכן כך,כבריחת אוויר מהפורק הינו חלק בפני עצמו בנוגע לבריחת גדישה ישנם עוד חלקים אשר יכולים לגרום לבריחת גדישה החל מבאנד רופף בצנרת ,סדק באינטרקולר,קרעים בצינורות גדישה,בריחה מהדיאפרגמת אטימה של הווסגייט שתגרום לאי פתיחה מספקת של הווסגייט[בריחת ווקום בווסגייט] וכתוצאה מכך הטורבו לא יגדוש בצורה מלאה מה שיתפרש אצלייך "חשש לבריחת גדישה",ועוד המון סיבות משונות ומוזרות.

בכ"א דרך ביתית ונוספת לבדוק תקינותו של פורק מקורי מסוג בוש[דיאפרגמה] הינה לפרק את הפורק ולינוק מהצינורית ווקום של הפורק אוויר דרך הפה,אם תגיע למצב של ריק שלא ניתן לישאוב עוד אוויר הפורק תקין [הדיאפרגמה שלמה ותקינה]

אורון אצלייך הבעיית זימזומים הייתה קשורה לווקום חזק מהמצב התקין לקפיץ מה שגרם לפעמים ליבבות ,הוספת הספייסר הקטינה עד לאפס את הרווח הבוכנה והגדילה במעט [10-20 אחוזים] את קשיחות הקפיץ.

כך גם אני נוסע ברכב בעיקר אחרי שהורדתי N249 מהרכב והווקום אצלי לפורק הוא ישירות מהסעפת יניקה.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תוכן חדש...