Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,ברשותי טויוטה יאריס SOL 2009,נמצאת ברשותי חצי שנה ועברה 3800 ק"מ.

בספר הרכב מצויין שהטיפול הראשון יהיה ב15000 ק"מ או שנה (הקודם מביניהם).כפי שאתם רואים,הטויוטה שלי לא נסעה כל כך הרבה עקב היותי עם רכב עבודה לשבועיים בחודש (והוא זה שמבצע את הנסיעות ה"כבדות" :twisted:).

שוטטתי באתר טויוטה העולמי וראיתי שמתבצע אצלם מרווח טיפולים של חצי שנה.בנוסף,אחרי בירור מול החברה שלי,נאמר לה בסוכנות של הרכב שבה היא קנתה אותו (יש ברשותה טויוטה יאריס 2008) שמומלץ להגיע להחליף שמן ופילטר שמן (ועוד פילטר שאינני זוכר) ב5000 קילומטר הראשונים או בחצי שנה הראשונה,ולאחר מכן החלפה נוספת בשנה..בנוסף,הציעו לה להגיע כל 1000 ק"מ ראשונים (עד 5000) לבצע החלפת שמן.

כשאני קניתי את הרכב לא נאמרו לי אף אחד מהדברים הללו.

נעזוב לרגע את כמות הקילומטרים שהרכב עשה.כבעליו של הרכב יש לי רצון לשמור על מכלוליו באופן הטוב ביותר ולאורך זמן,כי איני הולך להיפרד ממנו בשנים הקרובות :-D

בנוסף,נועצתי בספר הרכב שלי וראיתי שהשמן המומלץ לו הוא 5w-30.לא רשום אם הוא סינטטי או חצי סינטטי.

עשיתי חיפוש בפורום וראיתי ש royal purple נחשב בין המומלצים,והוא סינטטי לגמרי.

האם מומלץ להקטין את מרווח הטיפולים לרכב ולהחליף לו את סוג השמן,והאם לבצע את זה בחצי השנה ביוזמתי או בטיפול השנתי הראשון?

פורסם

פשוט מדהים איך מנסים לשנות את הוראות היצרן

ברכב שלך מחליפים שמן ומסנן שמן ב15000ק''מ או שנה זה מה שהחליט היצרן

אז מה סוכנות משנה עכשיו מנסה לעשות אני לא יודע.

שמן מנוע אופטימלי ברכב שלך הוא 10W30 דרגת איכות SL /SM

פורסם

איך אתה יודע שהשמן הוא 10w30?בספר הרכב באנגלית רשום במפורש שהמומלץ הוא 5w30,ובמקרה והשמן הזה לא נמצא אז שמים 10w30 אך הוא דרוש החלפה מייד בטיפול הבא.

בנוסף,מרווח הטיפולים בטויוטה העולמית מצויין כל חצי שנה.

הנה הכתובת:

http://smg.toyotapartsandservice.com/index.php

אם אתה בוחר ב יאריס 2009,אתה מקבל מרווחים של חצי שנה לטיפול.

אז עם אקלים ממוצע כמו של ארה"ב נותנים מרווח של חצי שנה,מדוע באקלים יותר חם ויבש כמו שלנו נותנים מרווח של שנה עם יותר קילומטרז'?בסופו של דבר זו שחיקה מוגברת..

פורסם

לאחרונה גם אני התחבטתי בשאלה איך לעשות טיפולים ליאריס והגעתי למסקנה ש"אוברקיל" היא לא מילה גסה.

1. החלפת שמן כל חצי שנה.

2. שימוש בשמן סינטטי מלא 10W30.

3. החלפת פילטר שמן למקורי בלבד כל שנה (כלומר כל שתי החלפות שמן).

כל הפרוצדורה הזאת מייקרת ב 200 ש"ח את האחזקה השנתית, אך בתמורה אני יודע שכל הזמן יש שמן טרי ונקי במערכת והמנוע נשמר בצורה המיטבית. נכון, סביר להניח שלא יקרה כלום אם הרכב יעבור טיפולים by the book, אבל אם המצב הכלכלי מאפשר אז למה לא?

מאחר והרכב שלך תחת אחריות ואתה מעוניין לשמור עליו לאורך זמן - אני מציע לך להקדים את מרווחי הטיפולים. טיפול כזה במוסך לא אמור לעלות מכמה מאות שקלים ולדעתי זה שווה את זה. אם אתה מעוניין לחסוך - בצע החלפת שמן עצמאית \ בתחנת סיכה אחת לחצי שנה וטיפול במוסך מורשה פעם בשנה או 15K, לפי המוקדם מבין השניים.

איתמר.

נ.ב. האתר שצירפת הוא האתר האמריקאי עם מפרט הטיפולים של הגרסה האמריקאית של היאריס ששונה מזו הנמכרת בארץ ואירופה, כמו כן בארה"ב היאריס משווקת עם מנוע שונה וגדול יותר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר,בכוונה הבאתי את האתר האמריקאי.אם המנוע של היאריס בארה"ב גדול יותר לעומת שלנו בארץ ומזג האוויר שם נוח יותר ופחות יבש,מדוע הם ממליצים על טיפולים יותר קצרים?לפי ההגיון הזה,בעלי הרכבים הישראליים היו צריכים לעשות טיפול פעם בחצי שנה בגלל התנאים היותר קשים פה בישראל.מן הסתם שגם המוסכים היו מרוויחים יותר עקב מרווח טיפולים מקוצץ.

בנוסף,מדוע לא לבצע החלפת פילטר שמן פעמיים בשנה?

אצלי בספר הרכב מצוין שמן 5w30,כש 10w30 הוא מה שנקרא "עדיפות נמוכה" שמחייבים להחליפו בטיפול הבא.

האם ROYAL PURPLE מומלץ בצמיגות 5w30?

השמן הנ"ל הוא שמן סינטטי לגמרי ואני לא יודע אם ה 10w30 יפעל באופן מיטבי בטווח הטמפרטורות בארץ עקב בעיית ה "התנעה הקרה" והימים החמים פה..האם מישהו ממליץ עליו?

כמו כן,איני יודע איזה סוג שמן (סינטטי או חצי סינטטי) שמו לי במנוע ואני חושש להחליף שמן ולערבב בין הסינטטי לחצי-סינטטי שעוד נשאר שם.האם מישהו מכיר בעיות הכרוכות בהחלפת שמנים שכזו עם קילומטרז' נמוך שכזה?

פורסם

סליחה שאני לא זוכר, אתה היית זה שהגיע למפגש בר"ג לפני שלושה שבועות?

אני כמעט בטוח שההמלצה מדברת על שמן 10W30, וכאמור 5W30 מיותר לאקלים בארץ, גם בחורף. למרות ש 5 יתן הגנה טובה יותר על המנוע ב"הנעות קרות" זה לא שווה את האקסטרה תוספים בשמן והארכת טווח הצמיגות על חשבון שמן הבסיס.

לגבי היאריס האמריקאית - נפח מנוע גדול יותר לאו דווקא מחייב צמיגות X או מרווח טיפולים Y. מספיק שלמנוע הגדול יש יכולת קירור טובה יותר ומיד ההמלצה לסוג השמן תשתנה.

לגבי הפילטר - אני לא רואה צורך להחליף אותו, השמן וחלל המנוע נשארים נקיים בשל ההחלפות התכופות.

המלצת היצרן \ יבואן למרווח טיפולים היא למעשה סוג של ניגוד אינטרסים, מצד אחד היבואן רוצה להכניס כמה שיותר מכוניות לטיפול ומצד שני הוא לא רוצה שהצרכן יקבל את הרושם שכל יומיים צריך להכניס את הרכב למוסך. פיג'ו (וסיטרואן?) עוד הגדילו לעשות ואמרו שצריך טיפול כל 30,000 או שנתיים. אני באמת לא רוצה לחשוב מה הולך במנועים אצל מי שמקפיד על ההוראות האלו :?. למיטב ידיעתי ההנחייה הזאת שונתה, אפשר לנחש למה.

בשורה התחתונה: ביצוע "תחזוקת יתר" אף פעם לא יכולה להזיק. אם אתה יכול - מה טוב, אם לא כנראה שלא יקרה שום דבר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אכן אני זה שהגעתי למפגש טויוטה לפני 3 שבועות.

לא הבנתי מדוע 5w30 לא יתאים לנו.הרי ככל שטווח הצמיגות רחב יותר השמן יוכל לעבוד ביותר טווח טמפרטורות,החל מ"הנעה קרה",לא?מדוע זה לא שווה את הארכת הצמיגות על חשבון שמן הבסיס?מה עניינו של שמן הבסיס לפה,כאשר השמן הוא נטו סינטטי ופולימרי?

פורסם

לפי התיאורייה הזאת כדאי לכולם להשתמש בשמן 0W50, יעיל גם בטמפ' של אנטרטיקה וגם ל Track Day בנחשונרינג :wink:

אחרי קריאה של הרבה חומר בעניין החלטתי שהדבר הכי נכון יהיה לדבוק בהמלצת היצרן (ולא היבואן) לבחירת השמן הנכון למנוע. אנחנו לא יודעים איך המנוע תוכנן, אנחנו לא יודעים איך מערכת הקירור של המנוע תוכננה ואנחנו לא יודעים הרבה פרמטרים אחרים שנלקחו בחשבון. שמן בצמיגות גבוהה מדי (נגיד 10W40 במקרה שלנו) יכול לפגוע בביצועי המנוע עקב סמיכות גבוהה מדי בטמפ' עבודה (100 מעלות). שמן בצמיגות נמוכה מדי עלול להיות דליל מדי ולהסב יותר נזק מתועלת. כמובן שהטולרנס לא קיצוני כמו שהדגמתי, אבל זה הרעיון.

עניין התוספים עלול להיות בגדר "יותר עצים מיער" כמו שאחד מאושיות הפורום אמר פעם (וסליחה שאני לא זוכר למי לתת את הקרדיט) ולפעמים מרוב תוספים (ותוספים לתוספים שיקשרו אותם לשמן הבסיס) אנחנו מאבדים הרבה תכונות בסיסיות של השמן. ככלל רצוי להשתמש בשמנים עם טווח צמיגויות מצומצם ככל הניתן, ככה שומרים על תכונות השמן המקוריות.

אם בספר הרכב באנגלית מצויין 5W30 אז אני ממליץ לך לדבוק בהמלצה זו. כן, רוייאל פרפל היא חברה מאוד מומלצת וכל השמנים שלה הם סינטטי מלא. במקרה השבוע ביצעתי מהם הזמנה, חבל שלא פתחת את השרשור הזה קצת קודם :wink:

איתמר.

פורסם

נכון הדבר שמהנדס רכב יודע הכי טוב איזה שמן נחוץ לאוטו אבל יש עוד פרמטר שצריך להתייחס אליו .

מזג האוויר שונה ממדינה למדינה ותסכים איתי שטווח הטמפרטורות צריך להתאים לצמיגות השמן .

פורסם

גם אם הייתי רוצה,להזמין זה קצת בעייתי..אני רק חושב על הסיטואציה איך שאני בא למוסך באשדוד,מביא להם 5 בקבוקי ROYAL PURPLE סינטטי 5w30 ואומר להם "קחו תחליפו"..

זה כמו שנכנסים למסעדה עם ירקות ומבקשים שיקצצו את הירקות ויכינו לך סלט :lol:

פורסם
נכון הדבר שמהנדס רכב יודע הכי טוב איזה שמן נחוץ לאוטו אבל יש עוד פרמטר שצריך להתייחס אליו .

מזג האוויר שונה ממדינה למדינה ותסכים איתי שטווח הטמפרטורות צריך להתאים לצמיגות השמן .

בדיוק על זה אני מדבר.אם בארה"ב המליצו על מרווח טיפולים של חצי שנה למנוע 1.4L ומזג האוויר שם הוא סביר,אז על אחת כמה וכמה בישראל עם מנוע 1.3L,ושמן בצמיגות זהה כמו אצלם..פה חם,צריך לבצע החלפות יותר תכופות עקב החום,האבק והבלאי.

ואם כבר במרווח טיפולים עסקינן-אני מת לראות את התגובה של החבר'ה שיקנו את הרנו "שלא רואה מוסך" ויבצעו לה טיפולים פעם בשנתיים או 30,000 ק"מ..אני חושב שהיא באמת לא תראה את המוסך-כי היא תהיה גבוה על הליפט עם מנוע תפוס..

פורסם

איילצבי, ישראל היא לא מדינה חמה למרות שיש לנו את התחושה שאנחנו חיים בסהרה. בקליפורניה למשל רוב בעלי הסליקות משתמשים ב 10W30, ואנחנו מדברים על מדינה בעלת אקלים דומה לישראל ורכבים עם הספקים גבוהים ומנועים חזקים.

היצרן תכנן את מערכת הקירור של המנוע בצורה מסויימת וצריך לשים את הדגש על זה ולא על האקלים המקומי. ההמלצה הגורפת על שמן 10W40 כי הוא "מתאים לאקלים המקומי" לא נכונה בבסיסה.

איתמר.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

10W-30 עדיף על 10W-40.

5W-30 לדעתי עדיף על 10W-30.

זה לפחות מה שידוע לי לאור מה שחקרתי בנושא. איך שלא יהיה לא יקרה שום נזק למנוע משימוש בכל אחד מהשמנים האלה, השאלה היא האם מערכת השימון תתפקד במקסימום האפשרי או פחות מזה.

איתמר.

• תוכן חדש...