Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם

אני מעוניין לצאת לטיולי שבילים ברכב 4X4 וזקוק להמלצה לרכישת מכשיר ניווט GPS כמו מיו או משהו אחר.

מצד שני אני 90 % מהזמן נוסע בכבישים ולכן חשוב לי גם היכולת של המכשיר לנווט אותי בדרכים בצורה טובה ונוחה.

אני מעוניין שהניווט בשטח יהיה פשוט טקל כמו הניווט בכביש עם הוראות "פנה ימינה" וכו'.

יש בכלל כזה דבר?

אודה להמלצות

שי

פורסם

תראה -

בארץ יש תוכנה אחת מאוד מוכרת - IGO

למיו יש את MIO MAPS

ובארה"ב למשל אתה יכול למצוא עוד אין ספור תוכנות ניווט של יצרנים כמו טוםטום למשל - שזה אפרופו GPS מאוד מתקדם - בעיקר ביכולות שלו להמשיך לחשב מסלול כשאין קליטת לויין.

היות ורוב המכשירים הם מונעים ע"י מערכת הפעלה WIN CE אפשר לפרוץ אותם ולהתקין עליהם כל תוכנה שאתה רוצה.

לי יש מכשיר של MIO שבארה"ב אני משתמש בMIO MAPS המקורי שלו ובארץ אני מטעין עליו את הIGO.

IGO היא סופר נוחה ומאוד טובה.

לגבי ניווט בשטח - לIGO יש יכולת לנווט לפי קוארדינטות ולא לפי מפה - לדעתי בשטח זה יכול להיות מאוד יעיל, כי לא נראה לי ממש שבGPS יכניסו לך שבילי אפר למפות... בטח שלא כאלה שנמצאים בקילומטר ה55 בכביש הערבה אם אתה מבין את הכוונה שלי...

ברגע שיש לך מפת שטח ואתה מכניס לGPS את הקוארדינטות שאתה צריך או יותר פשוט מזה - אתה נותן לGPS פשוט להראות לך את הקאורדינטות של המיקום הנוכחי שלך - אתה כבר לא יכול לפספס לפי קווי אורך ורוחב אם יש לך מפה במקביל.

ככה גם ניווטנו בניווטי שטח בצבא - אין דבר כזה "תפנה שמאלה בעוד כ10 קילומטרים" יש קו אורך, יש קו רוחב, יש אזימוט, יש צפון, ויש נקודת מוצא ונקודת יעד.

פשוט וקל. ויעיל! (אני מדבר אתך על שימוש בGPS צבאי - אלמנך ולווין 36R וכל הבולשיט הזה :-)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לניווט רכוב בשטח אני יכול להמליץ רק על משהו בעל מסך גדול, 7 אינצ' ומעלה. מסכי מחשבי כף היד קטנים מדי ולא מאפשרים לראות תא שטח גדול מספיק. רבים הג'יפאים שהתקינו ברכבם מחשבי PC שעברו מודיפיקציה להתאמה לרכב, וכדאי מאוד להתייעץ אולי גם בפורום השטח.

תכנת ניווט שטח ל-PC: עמוד ענן, נוויגייד, Oziexplorer כאשר לאחרונה תזדקק להשיג גם את קבצי המפה של שבילי ישראל בצורה שמותאמת לעבודה בתכנה.

לניווט בכבישי ישראל, מחשב כף יד בשילוב תכנת IGO יעשה אחלה עבודה וישנם גם פתרונות ל-PC.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אם היה לי ג'יפ והייתי בקטע חזק

לדעתי :

מארז מוקשח קטן (מוכן, או HOME MADE)

לוח אם עם מעבד אטום 330 בגודל MINI ITX - יתרון גדול שהמעבד מובנה, כמה שפחות חיבורית ככה פחות סיכוי לנתקים)

סטיק בודד של 1\2 גיגה RAM, ולעשות לו חיזוק למקום (למתוח אזיקון על הקליפסים שלו יעשה את העבודה)

כונן קשיח SSD 64 או 128 GB, מספיק למערכת הפעלה ועוד 30\90 גיגה של מוזיקה

שזה בטח ובטח מספיק לכל מי שלא אודיופיל

בנוגע לאודיו, כנראה מגבר 4 ערוצים סטייל מאק אודיו JBL C60 וכו' יהיה יותר מידי טוב, עם כרטיס קול מובנה של האינטל

כל זה מחובר למסך 10.4 אינץ' 3\4 ולא WIDE, שתול בקונסולה עם בניה שמוטת באופן ברור לכיוון הנהג, ואפילו לעשות לבניה מצחיה קלה כדי להמנע משמש.

נשמע לי תענוג

פורסם

אני זוכר בזמנו שסדנת ההתקנה אפי 4*4 ומתקין הבית שלהם, יחיאל - פרסמו עבודת התקנה של מערכת ניווט על גבי הגה של טרקטורון שהם עשו ממש ממש יפה.

אולי היה כדאי להתייעץ עם אפי או יחיאל בהודעות פרטיות.

עריכה -

תהנה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=178059&highlight=%D7%98%D7%A8%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9F

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...