Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

ברשותי יונדאי אקסנט 96 אוט'.

לפני מספר ימים היתה לי בעיה שהמצבר נפרק תוך כדי נסיעה עד כדי מצב של כיבוי הרכב ואי התנעה.

המתח אכן היה נמוך, כ 7V לפני התנעה וגם לאחר התנעה עם כבלים הוא ירד, לכן חשדנו שמדובר באלטרנטור שבאחריות.

הייתי אצל חשמלאי רכב והוא טען שמדובר באלטרנטור.

הזמנתי רכב שירות ונסעתי למוסך עם מצבר חדש חילופי, ובמוסך המתח היה 14.1V, מה שמצביע שכנראה היתה טעינה, אחרת המתח היה צריך להיות פחות.

במוסך בדקו טענו שזה מצבר שסיים את חייו (לאחר שנה וחצי-מצבר סיני), כי לאחר נסיעה של 25 דקות עם מצבר חילופי המתח לא ירד בכלל, ובמצבר החדש המתח היה תקין לאחר התנעה (14.3V) גם לאחר הדלקת אורות ורדיו.(יש לציין שמדובר במצבר עם עינית כזאת, והמוסך טוען שאם היא מחליפה צבע זה סימן שהוא גמר את חייו).

חזרתי הביתה ולאחר יום התחילו שוב הבעיות, גם עם המצבר החדש.

במוצ"ש המתח במצבר היה 12.5V, והיום בדקתי כאשר לא נגעתי בו מאז והיה 7.9V. זה אומר שיש משהו שלוקח חשמל מהמצבר כשהרכב לא מונע.

לאחר התנעה עם כבלים, המתח יורד.

מה יכולה להיות הבעיה?

לא היו לי שום בעיות חשמל עד עכשיו ואין לי באוטו צרכנים גדולים, רק רדיו, דיבורית. אין לי איתוראן או מערכת סטריאו.

יכול להיות שזו בעיה חשמלית בלבד או שגם האלטרנטור לא מטעין את המצבר?

מה שמוזר הוא שכאשר שמתי מצבר חילופי חדש ונסעתי למוסך, לא היתה ירידת מתח גם לאחר נסיעה של 25 דקות, יכול להיות בגלל שהוא עדיין לא הספיק עדיין לפרוק?

מה שבטוח, זה לא מצבר.

סליחה על החפירה

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

ללא ספק קיימת בעיית טעינה. השאלה היא האם היא נובעת מאלטרנטור תקול או מבעיית חיבורים.

לפי דברייך נראה שלפעמים קיימת טעינה ולפעמים לא. תקלה כזו יכול להיות כתוצאה מאלטרנטור תקול, אם כי גם מבעיית מגעים.

אני מציע שתבדוק את חיבורי החשמל הראשיים שבין האלטרנטור והמצבר. כמו כן בדוק בקפידה את נעלי הכבל של המצבר. נסה להכות עליהן כדי לבדוק שהן לא סדוקות מבפנים ובדוק שהחיבורים תקינים. נסה לבדוק את מצב הטעינה בעומס מלא (כמה שיותר צרכנים מופעלים) לאחר שהרכב נסע כמה זמן.

אני מציע שתיגש לחשמלאי רכב מקצועי ואמין שיקבע סופית. אם תרשום מהיכן אתה ניתן יהיה להמליץ לך על אחד כזה.

בינתיים היזהר מלפרוק את המצבר יותר מידיי- אתה הורס אותו.

פורסם

תודה על התגובה.

אני אגש מחר למוסך שלי לבדוק אם זה האלטרנטור ובמידה וכן אז להחליף אותו.

כדאי לבקש שיחליפו את החיווט בין האלטרנטור למצבר על הדרך?

פורסם

החוט שמתחבר לאלטרנטור היה מלופף באיזולירבנד ונראה תקין, ללא קרע או נזק.

אני לא מאמין שזה בגלל זה.

בגלל זה חשבתי על הדרך להחליף את הכבל המחבר בין המצבר לאלטרנטור אם זה לא עולה הרבה

• תוכן חדש...