Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לא מזמן טיפלתי ברכב במוסך מורשה של היבואן עקב נזילה קטנה בגיר.

האבחון היה החלפת צילינדר או שסתום כלשהו + אטם (עבודה של 1000 ש"ח). לאחר יום ראיתי שהנזילה ממשיכה, הגעתי למוסך, ושם טענו שבנוסף לנזילה הקודמת, ישנה נזילה ממד הלחץ, וכך נפרדתי מעוד מאתיים ש"ח... למחרת - שוב, אותו כתם מעצבן, באותו מיקום, מתחת לגיר!

בהתחלה הייתי סובלני וחשבתי שמכיוון שזה מוסך מורשה של היבואן, אקבל טיפול איכותי, אך ככל שאני חושב אני מבין שהם פשוט נכשלים באבחון הבעיה.

אשמח לקבל ייעוץ מאנשים בעלי נסיון מה עלי לעשות??

1. להיות "פראייר", שוב ללכת כדי שיגידו לי שזה ממקום אחר ולשלם עוד כסף?
  2. ללכת למוסך, לדרוש שיתקנו ולסרב לשלם על התיקון הנוסף (לא משנה מה יאבחנו חדש)?
  3. לגשת למוסף ולדרוש את הכסף חזרה? האם יש לי קייס בבית משפט?

אני די מיואש מזה... אשמח לקבלת טיפ טוב מאנשים טובים

דנדן.

פורסם

קודם כל אני כן הייתי ניגש לאותו מוסך מורשה. אומר להם שיש נזילה ושאתה רוצה לראות מאיפה ולמה היא ממשיכה.

אם באמת זה מגיע ממקור אחר ולא קשור בכלל לתיקון קודם ,אז אתה צריך לשלם. אם מדובר באותה תקלה אז שיתקנו על חשבונם.

ישנה בעיה שמוסכים מורשים לא נותנים לך להתקרב וראות את מה שעושים ברכב(אותי זה מעצבן ואני לא מטפל במורשה).

כי אתה יכול לראות בדיוק מה הם עושים , ואז אתה יכול להחליט האם באמת , הבעיה ברכב או בידיים שמאליות של המכונאי.

הרבה מאוד תקלות נגרמות ע"י מכונאים עצמם !!! רוב המוסכים לא מקצועיים והמכונאים שאתה חושב שהם תותחי על ,זה סך הכל עובדים פשוטים שבקושי יודעים מה הם עושים.

המון פעמים תפסתי מכונאים שלא ידעו מה הם עושים ואני ידעתי מידע כללי . המון פעמים סירבתי לתקן דברים שלא היה קשר בינם לבין התקלה, צריך לראות ולחשוב .

באופן כללי אתה צריך היום מזל משמיים בכדי ליפול על מכונאי טוב באמת (בעל מקצוע) ,כל השאר בעלי תעודות בזי...י שכל.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

דווקא לי הם נותנים להתקרב, אבל אם הם לא מאבחנים מאיפה זה נוזל, איך אני אדע? חוץ מזב הם בטח יגידו לי, כן יש נזילה גם מפה, ויתקנו לי עוד משהו שיעלה לי כסף, אבל אני איש הגיוני, ולא נראה לי הגיוני שגיר ינזל מארבעה מקומות שונים?!

השאלה האם יש לי קייס לבקש את כספי חזרה? או בבית משפט?

כבר איבדתי בהם אמון. אולי לפנות ליבואן דוד לובינסקי שהם מוסך מורשה שלו ולהתלונן זה יעזור?

פורסם

הכל יכול להיות ! אם הגיר קיבל מכה חזקה מאוד , יכולות להיות נזילות .

מאיפה בדיוק זה נזל לפני? ומאיפה נוזל עכשיו?

תעשה תמונה או שתיים ,יש פה כל כך הרבה אנשים חכמים ומקצועיים שיכלו לעזור לך.

אל תתעצל לך תשכב ותצלם , תמונה אחת שווה אלף מילים, זוכר?

לגבי פניה לבית משפט , זה מאוד בעייתי כי אתה תצטרך להוכיח שזה הכן לא נזל מאותו המקום ואין לך הוכחות.

לגבי קבלת כסף חזרה , לא נראה לי כי הם עבדו ושמו לך חלקים בהסכמתך.

לגבי פתרון הבעיה יש מה להתווכח.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

מה שקרא לך הגיוני. ואין לך למה ללכת לבית משפט, אם אתה לא שלם עם ההחלטה לך לאיגוד המוסכים שם עושים בירור וזה קביל בבית משפט.

תדע שיש לא מעט פעמים שיש נזילה לא ממקום אחד, לדעתי אתה צריך לבקש מהם הצעת מחיר כוללת של כל שצריך כדי לסדר את הבעיה ואז תוכל לבוא בטענות בצדק.

בהצלחה.

פורסם

צור קשר עם שרות הלקוחות של היבואן דוד לובינסקי - דבר עם המחלקה הטכנית - יש להם בוחני שטח .

הבוחנים הללו במסגרת תפקידם , נותנים תשובות ללקוחות בטלפון , וכן אחראים טכנית לתדרוך ועדכון מוסכי הרשת .

הסבר לבוחן את הבעיה והתיקונים שבוצעו - הם יצרו קשר עם המוסך המטפל - ולפעמים יגיעו למוסך , כאשר הרכב שלך שם .

יש להם ידע וקשר עם עוד מוסכים - כך שאולי כבר נתקלו בבעיה דומה .

לדעתי - זו הדרך להמשך טיפול , לפני פניה לגורמים אחרים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
צור קשר עם שרות הלקוחות של היבואן דוד לובינסקי - דבר עם המחלקה הטכנית - יש להם בוחני שטח .

הבוחנים הללו במסגרת תפקידם , נותנים תשובות ללקוחות בטלפון , וכן אחראים טכנית לתדרוך ועדכון מוסכי הרשת .

הסבר לבוחן את הבעיה והתיקונים שבוצעו - הם יצרו קשר עם המוסך המטפל - ולפעמים יגיעו למוסך , כאשר הרכב שלך שם .

יש להם ידע וקשר עם עוד מוסכים - כך שאולי כבר נתקלו בבעיה דומה .

לדעתי - זו הדרך להמשך טיפול , לפני פניה לגורמים אחרים .

אייל .

אתה צודק במקרים מסוימים אבל לא במקרה הנ"ל. במקרה הזה היבואן יבקש חוות דעת מהמוסך ויבקש לטפל, אבל היבואן לא יתערב במחירי התיקון וסביר להניח שבבעיה כזאת אין לו פתרון יותר טוב מהמוסך. אגב למוסכי של לובינסקי יש קשר למאגר תקלות דומות אבל משתמשים בו במקרים שאת התקלה לא מצאו.

\תחזור למוסך תבקש פתרון סופי לבעיה ואז כל תקלה חוזרת יהיה לך אחריות ואם לא יהיה לך אחריות תוכל בקלות להשיג הכרעה בדין לטובתך, אף על פי שאני לא מאמין שתגיע למצב הזה.

פורסם

רונן - לא בדיוק :idea:

הם כן מתערבים - לא במחיר התיקון - אבל אם התיקון חוזר , או הוחלפו חלקים ללא צורך -

הם מדברים ומתייעצים עם המוסך , וכן נותנים פתרון .

עצם התערבותם בנושא - כבר מוביל ליותר רצינות בטיפול ולישור הידורים .

מעבר לכך - טוב שיתועד כי הוא פנה לשרות הלקוחות , ואולי כן יהיה פיתרון משביע רצון .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לגשת למוסף ולדרוש את הכסף חזרה? האם יש לי קייס בבית משפט?

קייס בבית משפט יש לך אבל לדעתי ומניסיוני גורם הנזילה אצלך הוא סדק בקייס של התיבה. גוף התיבה עשוי ברוב המקרים מאלומיניום שלעיתים נסדק, שמתחילות נזילות כאלו בדרך כלל, ללא סבלנות אמיתית, לא מוצאים אותן כל כך מהר ולרוב מחליפים חלקים אחרים שנרטבים בגלל הנוזל הדולף, שמתחיל להרטיב כל חלקה טובה..

לצורך אבחון סדק ודליפה בגוף התיבה יש לנקות בצורה יסודית את כל הנוזל שנזל, למלא נוזל למפלס הדרוש ולהמתין בסבלנות, מבלי לעזוב את הרכב, עד הופעת הדליפה הראשונית!

אם עוזבים את הרכב בזמן ההמתנה לדליפה או לוקחים את הרכב לנסיעת מבחן יתכן שהיא תתחיל ועד שהמכונאי יבחן את התיבה הנוזל כבר יגלוש לחיבור ביו גופי התיבה או יגלוש לחיישן כזה ואחר ושוב יחשדו בחלק תקין לגמרי כאחראי לנזילה.

כדאי גם להעלות עוזר, בזמן שהרכב על ליפט, כדי שישלב הילוכים או אפילו יתחיל נסיעה איטית כדי לזרז את התחלת הדליפה או שהדליפה תתרחש רק כאשר ההילוך משולב (מעבר פנימי בגוף התיבה מתמלא בנוזל).

אם יתברר ששהשערתי נכונה או יתגלה מוקד אחר של נזילה תוכל לדרוש זיכוי על כל עבודה קודמת שבוצעה וחלף שהוחלף.

אגב, לא ציינת באיזה סוג רכב מדובר.

פורסם

תודה דניאל,

אם אמנם יגלו שזה נזילה מהקייס (מדובר ב 306 אוטו', 2002), האם מדובר בתיקון רציני מבחינת מחיר?

יש לך הערכה כמה זמן הרכב צריך להיות על הליפט?

תודה!

פורסם

החלפת גוף תיבה אוטומטית זה סיפור רציני ודורש עבודה רבה, פירוק התיבה מהרכב, העברת המכלולים של התיבה הישנה לחדשה, ביצוע מדידות, החלפת אטמים ועוד. אם באמת תגיע למצב הזה אולי יהיה משתלם יותר להתקין תיבה מפירוק.

לצורך אבחון הרכב צריך להיות על ליפט כמה זמן שצריך עקרונית, אך אם להגדיר בכל זאת זמן אז לפחות שעה.

• תוכן חדש...