Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר'ה,

הוזעקתי היום הביתה, הדיזל עושה בעיות.

2 צינורות של מערכת המיזוג (הקו של הלחץ הגבוה) התפוצצו.

בדיקה מהירה מעלה שהחיווט שהולך לקופסת פיוזים המורכבת על המאוורר (צמוד לנועל מכסה מנוע) שרוף.

בבדיקה שלי, ממסר הכי שמאלי תקול. מגשר את יציאת 30 ל-87a , אך במיתוג אינו מגשר בין יציאת 30 ל-87.

בקופסה זו 3 ממסרים, והשמאלי תקול, והחוטים ההולכים אליו שרופים (החוטים של יציאות 87 ו-80).

3 שאלות,

1. האם יש למישהו מושג מה תפקידו של כל ממסר? אולי שרטוט חשמלי של קופסת הממסרים הזו?

מבדיקה שלי, הממסר השרוף מפעיל את המאוורר השמאלי בגישור יציאות 30 ו-87a ,אך לא מגשר את 30 ו-87 בהפעלה.

2. ההשערה שלי היא, שעקב קירור לא נאות של המעבה, הלחץ הגבוה גרם לצינורות המיזוג להתפוצץ. האם אין מערכת חיישני לחץ שאמורה לנתק את המדחס במקרה של לחץ יתר? כיצד ניתן לבדוק זאת?

3. רק על מנת להיות בטוח (כי פעם כבר טיפלו בממסרים הללו) , איזו סיבולת זרם אמורה להיות לממסרים הללו? 20A ?30? אולי בכלל 40A?

בתודה מראש,

ארז

relay_diagram.gif

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

מידע נוסף : בדקתי עכשיו את המאוור השמאלי, ע"י קיצור החיבור שלו עם חוט רב גידי עבה.

המאוורר מסתובב, אך משמיע רעשים, נבלם,משתעל, וקצב הסיבוב שלו "לא רציף". בנוסף, הטוח איתו גישרתי התחמם מאוד.

בסיבוב ידני של המניפה, המאוורר מסתובב ונעצר די מיד.

ייתכן והוא הבעייתי? ייתכן שמאוורר תקול שורף חיווט וממסר? המאוורר הימני מסתובב יותר טוב , אבל גם נראה לי מצבו לא מזהיר.

האם ניתן לפרק מאווררים מסוג זה שיש באוטו, ולנקות ולגרז אותם?

אילו עוד בדיקות אני יכול לבצע על מנת לאשר או לשלול שהמאוורר תקול וגרם לכל הצרה?

ואיפה רפי לין? :-P

תודה,

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

זה נראה כמו קצר , השאלה היותר מעניינת אין לך פיוזים ברכב?

המאוורר מסתובב, אך משמיע רעשים, נבלם,משתעל, וקצב הסיבוב שלו "לא רציף"

לפי מה שאתה מתאר זה כבר סיבה מספקת להחליף מאוורר.

מה שהציעו לי שבוע שעבר , לחבר פיוז בקרבת המאוורר , אם ישרף אז כבר תדע מאיפה הבעיה.

אודי A4

דימה.

פורסם

בפיאט דוקאטו הרקולס דיזל שלך מותקן מזגן ישראלי.

מקורית יש 2 מאוררים לרדיאטורים שהיו מופעלים ע"י יוניט חום ברדיאטור וכל מאורר לחוד לפי חום המנוע כשלכל מאורר ממסר משלו (היו רק 2 ממסרים).

בתחילה, בהתקנות המזגנים הישראליים בוצעה הפעלת 2 המאוררים יחד בעליית לחץ גז המזגן, דבר שגרם לשריפה מואצת של הממסרים (30A), בתי הממסרים ומחברים בתקע למאוררי הרדיאטור.

"החכמים" הטכניים של יבואני פיאט דאז עם "חכמי" חב' המזגנים הישראלית בצעו הסבה ושינוי של הפעלת המאוררי לשיטה טורית/מקבילית.

בשיטה זאת משתתפים 3 ממסרים (1 רגיל ושניים עם מגע דו תפקידי, ממסר מתחלף), חיבורים חשמליים שונים ובכך בוצעה הפעלה טורית של 2 המאוררים הפועלים בחצי מתח (6V) במהירות איטית והפעלה מקבילית שבה פועלים 2 המאוררים במתח מלא (12V)

במהירות גבוהה.

אם תכתוב כתובת דואר אלקטרוני, אסרוק ואשלח לך את שרטוטי החשמל של מע' מאוררי הרדיאטור המוסבת עם 3 ממסרי הפעלה.

דרך אגב, איזה שנת ייצור הרכב?.

את מנוע המאורר קשה לתקן וצריך להחליף לחדש ואל תשכח שכל בעיית התחממות עלולה לגרום לנזק כבד ויקר למנוע.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

עדכון חם (אני לא רושם "סוף דבר", כי המזגן עדיין לא תוקן) :

דבר ראשון, אין לי מספיק פונט וצבעים להביע את תודתי למקצוען פיאט ובכלל , רפי לין, אז

תודה רבה רבה לרפי לין התותח!!!

גם בהודעה פה (וגם בטלפון, וגם במייל!), הסבריו המדוייקים של רפי גרמו לי לחשוב שהרכב אומר לי "הנה יש לי כך וכך, ואני תקול כאן וכאן" , רפי מכיר את הסיטואציה בע"פ, כאילו היה ליד הרכב איתי :lol: , כמו שאמרתי, מקצוען!

כעת לבעיה ולתיקון (המידע באדיבות רפי ונסיונו העשיר, התיאורים הגראפיים הם שלי):

הבעיה הצפציפית היא התכנון של צמת החשמל להפעלת המאווררים. הרכב בעל מזגן בהתקנה מקומית. התכנון הלקוי גרם לכך שמעבר המון זרם בממסרים ובחיווט היה שורף את הממסרים ואת החיווט. היצרן הגה פתרון בדוגמת שיטת חיבור "טורית/מקבילית" , כלומר שבעת הצורך 2 המאוורים מחוברים בטור ופועלים יחדיו, וכשצריך, הם מחוברים מקבילית לשם הפעלה במהירות הגבוהה. נסיון "נואש" לגרום למערכת לא להשרף כתוצאה מזרם רב.

כאמור, אמנם המאוורר(ים) לא הכי צעירים, אך הם פועלים. מנוע המאוורר ברכב זה הוא יחידה סגורה , פירקתי את המנוע וכבר בפירוק שמתי לב להמון אבק שחור שיוצא ממנו. פירוק כמה קליפסים גילה את הזוועה: כל אבק הפחמים שנשר מהפחמים הצטבר במנוע המאוורר ו"חנק" אותו. צדק רפי שאמר שלא ממש ניתן לתקן את המאווררים הנ"ל, ובכל זאת לשניהם עשיתי ניקוי יסודי וגירוז מחדש.

אצתי רצתי למוסך מורשה פיאט לקנות מאוורר חדש. מקורי עולה 1600 + מע"מ, ואין במלאי. קניתי מהמוסך אחד חדש תחליפי (אני לא יודע מה הפירוש בדיוק, כי הוא הגיע בקרטון של fiat -ancia , תוצרת איטליה), וכדברי בעל המוסך "הוא יושב אצלי שנים, אין מצב למכור אותו, קח אותו במחיר עלות" ,שילמתי 650 + מע"מ.

גם בנוגע לצמה חדשה - חדשות לא טובות. אך אתמול המוסך פירק צמה כזו, אך איבד אותה :?.

קניתי בנוסף 2 בתי ממסר חדשים (ממסרים יש לי בספייר כמו זבל), בתקווה שהחיווט שרוף רק בחיבורי הממסרים ולא לכל ארכו.

המאוורר הוחלף, החיווט והממסרים הותקנו כראוי, לרבות הלחמות חדשות ובריאות. למזלי 10 ס"מ מהחיבורים החוטים היו מצויינים.

כעת נותר רק לוודא מדיניות הפעלת מאווררים עם/בלי מזגן, עם/בלי יוניט חום ברדיאטור, בהתאם להדרכתו של רפי לין.

שוב תודה רפי, ואם טעיתי במשהו, אשמח אם תתקן אותי.

ארז,

נ.ב - אני מתפלא ששכחתי לציין, הרכב שנת 97.

fiat1.JPG

פורסם

ערב טוב ארז

השיטה של חיבור המאווררים במקביל או בטור ידועה גם בפג'ו וסיטרואן מזה שנים רבות.

למעשה, מדובר בארכיטקטורה מוצלחת (לדעתי). אכן כשהמאווררים מתיישנים קיימת צריכת זרם גבוהה יותר שעלולה להשפיע על שריפת נתיך או שריפת חיבור לממסר עצמו או הממסר עצמו. מדובר בממסרים של 30A (לדעתי האישית, ממסרים של 40A עם רגל גדולה ועבה יותר יכולים לפתור את הבעיות של שריפת מחברים או חיווט). זכור, היכן שיש מפל מתח ומנסים להעביר כמות זרם גדולה, יש התחממות. היכן שיש התחממות, יש בעיות. גם הממסרים עצמם מפתחים רמת התנגדות גבוהה עם הזמן, זה גם חלק מהתופעות שאתה חווה כרגע.

למען הרקורד, מצאתי ברשת שירטוט פשוט של המערכת שממחיש את החיבורים לממסרים ולמאוורר.

hispeed.jpg

החוטים האדומים והחוטים הכחולים מתחברים לממסרים פשוטים של 4 רגליים (חיבור בין 2 נקודות, סה טו).

המאוורר הימני מקבל מינוס קבוע. תמיד.

בין שני אלו יש ממסר 5 רגליים שאחראי על ה"רגל" השניה (ה"מינוס") של המאוורר השמאלי.

במצב סטאטי של הממסר האמצעי, ה"מינוס" של המאורר השמאלי מחובר בטור ל"פלוס" של המאוורר הימני. כך למעשה המאווררים עובדים בטור.

למעשה, בשביל להפעיל את המערכת על מהירות ראשונה (נמוכה, חיבור בטור), רק הממסר השמאלי מקבל פיקוד.

בשביל להפעיל את המערכת על מהירות גבוהה (חיבור במקביל), כל הממסרים מקבלים פיקוד !

ה"פלוס" של המאורר הימני הוא חוט מפוצל (!) והוא מחובר ל-2 נקודות (!) בו זמנית, האחת; לממסר הימני, השניה; לממסר האמצעי (5 רגליים) לרגל הסטאטית (פין 4).

היתרון בארכיטקטורה הזו היא שאין שימוש בנגד שתפקידו להנמיך את המהירות של המאוורר\ים. החסרון: אם מאוורר אחד מתקלקל אז אין מהירות נמוכה (ראשונה) כי אין חיבור בטור (קיים נתק, המאוורר מקולקל) אלא רק מהירות גבוהה (ולזה הרכב נכנס בד"כ רק מעל 100 מעלות צלזסיוס)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...