Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

הרכב: פורד מונדאו 2002, כמובן מנוע 2.0 אוטומטי.

לא מכבר משהו קרה לאוטו שלי. באמצע הנסיעה משהו פגע ברכב(חתיכת מתכת) קרע את הצירייה השמאלית מהמקום והגיר נתן את נשמתו לבורא.(הסבר בהמשך) וכל מה שאני זוכר זה רעשים של גלגלי שיניים מתחככים אחד בשני.

האוטו נמסר למוסך, והם הגיעו למסקנה שצריך להחליף גיר. החלפתי.

לאחר הפתיחה של הגיר גילינו תוהו ובוהו. כאילו נטחן מבפנים. כנראה משהו התפרק מהצירייה ונכנס לגיר, מה שגרם לטחינה קשה מאוד!!!

זה אולי נדיר אבל זה קורה! היזהרו מברזלים בכביש! אני חשבתי שזה משקע כהה בכביש.

הגיר הוחלף אבל הרדיאטור קיבל רק שטיפה בלחץ מים.

אני לא מבין גדול אבל שמן הגיר עובר ברדיאטור לשם קירור, לא? תקנו אותי אם אני טועה.

האם יש עוד משהו שאני יכול לעשות? כי לפי ההגיון הבריא אם נשארו שם חתיכות של הגיר הם בסופו של דבר יגיעו לגיר ויפרקו שוב את גלגלי השיניים! (לא רצוי שזה יקרה)

אני מבקש הסבר על מחזור השמן במערכת. האם ישנם פילטרים שימנעו את כניסתם של חלקי המתכת?

מה קורה שם בפנים???

מחכה לתשובות!

תודה לכולם!

מיכאל.

פורסם

שטיפת הקולר נועדה למנוע השארות של שבבי מתכת בגיר ובקולר.

קשה לי להאמין ששטפו לך את הקולר עם מים אלא אם ייבשו את העניין כמו שצריך כי ידוע לך מה קורה כשמים פוגשים שמן גיר.

האם הגיר עושה בעיות עכשיו או מרעיש מעבר לנורמה? אם לא אז אין לך מה לדאוג , הכל תקין.

פורסם

זה לפחות מה שנאמר לי, והסיבה שלא שאלתי היא כי לא ידעתי מה הם אמורים לשטוף.

(בוא נגיד שלא נפלתי על המוסך הכי אמין- אבל הם עושים עבודה טובה לפי תגובות)

עכשיו אני יודע ואני אדרוש ממנו את המידע והחייבות לביצוע המהלך.

האוטו נוסע טוב ולא משמיע שום רעשים. אולי אפילו חלק יותר מבעבר.

אבל השאלה האם זה יכול לקרות? המצב שתיארתי?

תודה על התגובה!

פורסם

אם עד עכשיו לא קרה כלום אז אתה יכול להיות רגוע במאה אחוזים.

אם היו נשארים שבבים או חתיכות מתכת קטנות בקולר אז על ההנעה הראשונה הם היו נכנסים לגיר וגורמים לצרות ומכיוון שאין לך צרות אז הכל תקין.

פורסם

OK. תודה על התגובה.

לאחר יומיים של נסיעה האוטו מתנהג בסדר.

חוץ מההילוך האחורי שדורש יותר סל"ד כדי להתחיל לזוז....

לא יודע מה זה...אבל אני אלך לבחור שהתקין לי את הגיר.

שוב תודה!!!

:-)

פורסם

רק לידע כללי יש ברוב התיבות הילוכים אם לא בכולם מגנטים שתפקידם לתפוס את השבבי מתכת הסוררים כדי שלא יכנסו לגלגל"ש

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

באופן כללי זה נכון בתנאי שהשבבים טחונים דק והם כתוצאה מבלאי טבעי בגיר.

שבבים גדולים יותר כבר עושים בעיות , בעיקר לבוכנות המח ולסולונואידים מבוססי בוכנה.

פורסם
אם עד עכשיו לא קרה כלום אז אתה יכול להיות רגוע במאה אחוזים.

אם היו נשארים שבבים או חתיכות מתכת קטנות בקולר אז על ההנעה הראשונה הם היו נכנסים לגיר וגורמים לצרות ומכיוון שאין לך צרות אז הכל תקין.

לא מדויק, שבבים גדולים יכולים להלכד בפנים ולהוות מחסום חלקי במעברים הפנימיים של המקרן וכאשר התיבה בעומס גבוה וביום חם, כאשר ונדרשת יעילות מקסימלית מהמקרן, יתכן כי חסימה זו תגרום להתחממות התיבה ולאחר מכן גם להרס שלה.

ז"א שיש מצב שרק בקיץ תדע אם המקרן נקי או לא.

נהוג לבצע בדיקת שבבים במקרן ע"י הזרמת נוזל ATF או חומר שטיפה בכוון הפוך לזרימה, אם מגלים חתיכות מתכת גדולות מחליפים מקרן ולא לוקחים סיכונים.

• תוכן חדש...