Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כריזמה 98 גיר רגיל. העניין שמציק לי שבמהירות של 100 קמ"ש הסלד עומד על 3000 RPM.

הצמיג הוא R14. אם אני אעבור לצמיג וגנט 15R האם הרכב בסלד הנוכחי יסע יותר מהר. החישוב שלי אומר שהגדלת היקף הגלגל יתרום למהירות על חשבון הכוח.

כוח לא חסר לי ברכב. כך שאין לי בעיה לוותר קצת על כוח על חשבון מהירות ותצרוכת דלק במהירות שיוט.

מצלמות דשבורד איכותיות לרכב

פורסם

צר לי לאכזב אותך אבל מה שאתה הולך לעשות הולך רק להגדיל לך את צריכת הדלק

אם היית נותן בדיוק את מידת הצמיג שמורכב על הרכב שלך הייתי מחשב לך כמה הקוטור הכולל שלו

ואז מה שהיית עושה זה מרכיב צמיג עם חתך יותר נמוך על ג'נט 15 וכך היית נשאר עם קוטר כולל זהה לזה שיש לך היום

כי כול שינוי בקוטר הכולל הוא קודם כל לא חוקי שנית כל פוגע לך גם במד מהירות וגם במד ק"מ כך שעדיין אתה תראה בלוח השעונים 100K/H ל3000 סל"ד אבל בפועל זו לא תיהיה מהירות הנסיעה ,

מה כן מגדיל לך את צריכת הדלק הבגדלת הג'נט הוא הרחבת הצמיג (כדי לשמור על אותו קוטר כולל עליך להרחיב את הצמיג כדי להקטין את החתך כי החתך הוא באצם אחוזים מהרוחב לדוגמא צמיג 195/55/15 ה55 הוא 55% מ195מ"מ )

ובהרחבת הצמיג אתה מגדיל את ההיתנגדות לגילגול ובזה אתה מגיל את תיצרוכת הדלק שלך

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

הגדלת הקוטר החיצוני יתכן ותשפר לך את התצרוכת הדלק אבל תלויה ברישוי של הרכב (שאלה של חוקיות). אתה יכול לבדוק זאת בשרשור מידות צמיגים וג'נטים.

בנוסף לא מחייב שהורדת סל"ד דווקא תשפר את תצרוכת הדלק וזה מאוד תלוי במנוע ובמומנט שהוא מייצר לאורך תחום הסל"ד.

אם תרצה מידע נוסף חפש נושאים של תצרוכת דלק במנוע החיפוש של הפורום שידוע כמאוד חסכוני ודווקא מהיר...

פורסם

כמו שרשמו לך הגדלת קוטר הגלגלים כנראה תגדיל את צריכת הדלק.

לי הייתה כריזמה אוטומטית במשך כמעט שנתיים וב100 קמ"ש המנוע היה ב 2500 סל"ד.

צריכת הדלק הממוצעת הייתה 1-12. , בנסיעה בין עירונית נטו הייתי מגיע גם ל 1-14.

נ.ב : כמה צריכת הדלק שלך ?

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

צריכת נדלק סבירה , ממוצע של 1 ל-13 . אבל הבעיה זה הסלד הגבוהה. אני לא רגיל ל3000 RPM ב-100 קמ"ש.

חשבתי שיגיע הרגע להחליף את הצמיגים אני יתחכם קצת.

נכון שאני יראה את אותו הסלד ב-100 קמש. אבל אני ידע שאני נוסע 120.

מצלמות דשבורד איכותיות לרכב

• תוכן חדש...