Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מודל 99. אין לי מושג מתי הוחלף שמן תיבת ההילוכים ברכב בערב.

אני רק יודע שלעיתים ללא הסבר כלשהו הרכב מעביר הילוך מראשון לשני במכה מורגשת יותר מבדרך כלל. צבע השמן שאני רואה הוא יותר בגוון של חום בהיר מאשר אדום, האם הדבר מעיד על צורך בהחלפתו ? או להשאר עם השמן שקיים ? אשמח לכל עצה בנושא, מתי בכלל צריך להחליף שמן גיר ברכב שכזה ? האם כדאי רק מקורי ובמוסך מורשה ? הרכב עבר עד עתה 140000.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

שלום רב,

אין הנחייה מפורשת של הייצרן להחליף נוזל ATF בשיגרת הטיפולים.

המלצות:

במידה והרכב עבד בתנאים קשיים כגון: גרירה,תנאי טמפ' קיצוניים,דרכים קשות למעבר,בוץ,שלוליות (באופן קבוע) מומלץ להחליף שמן כול 60K מכיוון שקיימת אפשרות של חדירת מים דרך הנשם של התיבה.

לפי התיאור שלך לגבי צבע השמן הדבר מעיד בצורה ברורה שהשמן התחמצן ויש להחליפו בהקדם האפשרי.

איזה כייף לי :)

פורסם

הרכב לא עבר תנים מוזרים שכאלה וכראה עקב כך לא הוחלף הנוזל אף פעם ואיבד את צבעו.

מרק10, ממה שאתה אומר הרכב יכול לעבר 150000 על אותו שמן גיר ללא בעייה ? יש סיכוי שהשמן ישאר בצבע המקורי לאחר כמות כזאת של ק"מ וזמן ?

האם הדבר כדאי להחלפה כרגע ? מה בדבר איבוד הלחץ בתיבה ?

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

1. כרגע התיבה לא מתפקדת כראוי לכן המלצתי להתחיל מהקל לכבד כלומר החלפת השמן

2. במהלך השנים השמן מתחמצן וגם קולט שבבים מהבאנדים,הקלאצ'ים ולכלוך מה שגורם לצמיגות השמן להשתנות ולפי דעתי השמן לא עושה את העבודה שלו כראוי מכול הייבט טכני שלא תסתכל לכן החלפת השמן מומלצת.

אני במקרה כזה הייתי מחליף את השמן ומנקה את הקולר.

מה ההגיון להמשיך לנסוע עם שמן מחומצן ומלא שבבים שיגרמו לשחיקה מוגברת של התיבה ולהרס הסולונואידים וסתימת מעברי השמן ?

ייתכן מאוד שהלחץ בתיבה יירד אולי לרמה תקינה בגלל שינוי בצמיגות השמן.

פורסם

האם שבבי מתכת ניתן לראות במדיד השמן גיר עצמו ? שכן השמןם נראה שקוף ונקי יחסית לפחות במדיד...

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

שלום רב,

אני מציע לך לבצע חיפוש בפורום לגבי הלפת שמן גיר לאמר מספר רב של קילומטרים.ישנם דעות לכאן ולכאן אך מתקבל הרושם כי זה עלול לגרום לנזק יותר מאשר לתועלת.

בהצלחה

פורסם

שלום רב

ע"פ הוראות היצרן לגבי רכבך יש צורך בהחלפת נוזל תיבת הילוכים אוטומטית כול 60000

מוסכי החברה נוהגים לפתוח את פקק הריקון ולמלא חזרה כ 3 ליטר

יש אפשרות לבצע החלפת נוזל ע"י מתקן יעודי לכך אשר מחליפה את כול השמן כ 8 ליטר

בברכה זיסו יוסי-מוסך זיסו

פורסם

מה תתן לי החלפה של כ-3 ליטר ? האם שמן מעורבב יתן לי משהו ?

ובקשר לשבבים, במדיד לא רואים שום שבבים.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

ידידי,

אנחנו עוסקים בלטחון מים.

גש למוסך זיסו הבחור בעל מקצוע מומחה ומכיר את הרכב שברשותך ובקש ממנו לבדוק את מצב השמן וגם להריח אותו ותקבל תשובה ברורה.

פורסם
ידידי,

אנחנו עוסקים בלטחון מים.

גש למוסך זיסו הבחור בעל מקצוע מומחה ומכיר את הרכב שברשותך ובקש ממנו לבדוק את מצב השמן וגם להריח אותו ותקבל תשובה ברורה.

מרק, לפחות חזרת לעצמך:wink:

לעצם העניין, באחד הביקורים שלי במוסך של יוסי ואבא שלו(אנשים מקצועיים וטובים), אם אני לא טועה, ראיתי מכשיר מיוחד שמחליף שמן גיר.

אני בעד ההמלצה של מרק לגשת למוסך זיסו.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

• תוכן חדש...