Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה..

הסיפור מתחיל ככה אתמול לאחר נסיעה של כחצי שעה וכיבוי המנוע פתחתי מכסה מנוע המיכל עיבוי היה נראה תקין המיים הגיעו לחצי (מקסימום) לא היה נראה משהו לא תקין בעין חבר אמר לי לפתוח את המכסה ולראות אם יש לחץ בפתיחת המיכל

בפתיחת המיכל המים עלו מעלה והחבר שנבהל עזב את הפקק וברחו לי לרצפה כליטר מים....לאחר מכן הנעתי את הרכב הוספתי ליטר מים המיים עדיין ביעבעו ורצו לברוח החוצה עד שהחטתי לסגור את הפקק שלא יבריזו לי מהמיכל...

בכל מקרה רציתי לדעת אם זה מעיד על תקלה כלשהי?

הייתי במוסך המרכזי של rover חצי שעה לאחר שהחבר הבהיל אותי שמשהו לא כשורה...

במוסך אמרו לי שכל עוד חום המנוע מראה תקין המאווררים עובדים כנדרש נכנסים לפעולה ומפסיקים כנדרש מדוע אני ממלא לעצמי את הראש בצרות..

רציתי חוות דעת שלכם גם....האם מה שקרה מעיד על משהו לא תקין? או שכדאי לנוח בשקט החג הזה

הבנתי (מחברים) שאם יש רתיחה רצינית של מים והמים עולים מעלה מעלה עד ליציאה זה לא תקין

תודה

פורסם

אני לא יודע איך זה עובד ברובר אבל אצלי במגאן הייתה את אותה הבעיה, אצלי המערכת סגורה וכמדומני גם אצלך.

הרדיאטור אצלי היה סתום - אצלך כנראה לא אם הונטות עובדות כראוי.

מיכל העיבוי שלי היה סדוק ולכן נכנס אוויר למערכת מה שגרם ללחץ ברדיאטור ובמערכת כולה.

החלפתי מיכל עיבוי ניקיתי את הרדיאטור ונכון לעכשיו הבעיה סודרה.

בדוק פיצוצים בצינורת המובילים, שחרר לחץ אוויר מן המערכת במידת הצורך, בדוק סדקים במיכל העיבוי, פתח את וסת הלחץ ותן למנוע לעבוד עד שיצא נטו מים ללא אוויר.

במיכל עיבוי אתה אמור לשים מים עד לקו ה-Max שלא נמצא בסוף המיכל, בדוק גם את זה.

בדוק את כל הדברים הנ"ל וחזור עם תשובה עדכנית, בהצלחה.

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

מיכל העיבוי שלי היה סדוק ולכן נכנס אוויר למערכת מה שגרם ללחץ ברדיאטור ובמערכת כולה.

בדיוק ההפך -

אם יש סדק במיכל עיבוי, אז אתה תראה איבוד של מים,

והלחץ במערכת הקרור יהיה נמוך

פורסם

אהלן חברה ותודה על התגובות

אין לי איבוד של מים פעם בחודש אני מוסיף כחצי כוס מים מה שנראה שהפקק מיכל עיבוי משחרר לחצים תקינים..

שאלתי הייתה האם יש לדאוג או שמה לשמוע למה שהמוסכניק אומר לי ולשחרר לחץ לפני החג...בלי פאניקה

עד כמה שאני זוכר קראתי באיזשהו מקום שאם פותחים את מיכל העיבוי בזמן פעולת מנוע לא אמור לעלות מים מהמיכל אלה רק שחרור של "גזים" מה שקרה אצלי זה ההפך....המוסכניק של rover אומק שככה זה במערכות סגורות ולכן אני מתנדנד מפה לשם...

פורסם
אהלן חברה ותודה על התגובות

אין לי איבוד של מים פעם בחודש אני מוסיף כחצי כוס מים מה שנראה שהפקק מיכל עיבוי משחרר לחצים תקינים..

אם אתה מוסיף פעם בחודש,

אז יש לך איבוד מים.

אתה צריך להגיע למצב אופטימלי,

שבו אתה לא מוסיף מים בכלל

פורסם

אהלן ידידי.

בוא נתחיל מזה, שלעולם אין לפתוח פקק של מיכל עיבוי, כל עוד והמנוע לא קר לגמרי.

מערכת קירור "בונה" לחץ, בדומה סיר לחץ, וזה מונע את הרתיחה.

שנית, חשוב להדגיש, שלא מומלץ להוסיף מים, אלה אך ורק נוזל קירור מורשה יבואן.

המצב שקרה לך תקין, ואין מה לדאוג. הייתי במקומך מחפש מקור לאיבוד חצי כוס מדי חודש!

בהצלחה, וחג שמח!

פורסם

באיזה מים אתה משתמש?

אני מקווה שאתה יודע שברובר שמים

רק מים אדומים

וכמו שאמרו לא פותחים את מכל המים כל עוד

המנוע חם ולא מוסיפים מים על מים רותחים.

ודרך אגב באיזה מוסך את מטפל ברכב?

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם
בדיוק ההפך -

אם יש סדק במיכל עיבוי, אז אתה תראה איבוד של מים,

והלחץ במערכת הקרור יהיה נמוך

איבוד של מים זה נכון.

לגבי לחץ נמוך אני לא יודע.

עברתי את זה וחוויתי את זה על בשרי תקופה ארוכה.

מתוך הגיון;

מערכת סגורה ללא כניסת אוויר - סרקולציה נקייה אך ורק של מים.

אוויר במערכת = לחץ מיותר שמתווסף למערכת, מגיע בסופו של דבר חוזר למיכל העיבוי באמצעות הצינור העליון שמשחרר מים למיכל לאחר הסירקולציה.

נוצר לחץ חם של מים + מים רותחים.

או שאתה חושב שתהיה בריחת אוויר מן המיכל וכך לא יהיה לחץ?

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

אהלן כשאני אמרתי מיים התכוונתי למים ירוקים ולא אדומים.....אני מטפל במוסך rover אבי-דן בעמק שרה בב"ש

תודה רבה וכל המגיבים....ירד לי הלחץ מהמצב שתיארתי

ואפשר ללכת לחגוג בחג (כמובן שיחד עם הרכב)

פורסם
אהלן כשאני אמרתי מיים התכוונתי למים ירוקים ולא אדומים.....אני מטפל במוסך rover אבי-דן בעמק שרה בב"ש

תודה רבה וכל המגיבים....ירד לי הלחץ מהמצב שתיארתי

ואפשר ללכת לחגוג בחג (כמובן שיחד עם הרכב)

תעבור למים אדומים אם רובר לא משחקים

במים האדומים יש תוספים חיונים

גם בשמן רק 10W40 עדיפות ל-shell

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

• תוכן חדש...