Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההתמקדות במה אני עושה, אינה הנקודה.

השיטה יכולה להתקיים גם במלטשת יהלומים, גם בתחנת דלק, גם בפיצוציה, גם בחניונים, גם באיסוף תרומות, גם במסעדות, גם במוסכים, גם במוניות וגם בתור נהג אמבולנס פרטי וכהנה וכהנה.

אם אופי התפקיד יהיה כזה שאניח שנדרשת ערבות - אני אדרוש.

אם אופי התפקיד אינו דורש - אז הוא לא דורש.

זה שעסקים אחרים אינם דורשים ערבויות, זה ענינם שלהם. אולי אינם דורשים כי האסימון עוד לא ירד, אולי אינם דורשים כי הם מניחים שלמועמד אין את הכסף לשעבד.

blavie, נוהלי עבודה, הם נוהלים שצריך לקיים בכללותם. אין קלה וחמורה, כולם באותה רמה. כבר ציינתי בעבר, שלמעט מקרה אחד, לא היה צורך לנקוט בפיצוי מוסכם מראש. הערבות עצמה מהווה גורם מרתיע, העובדה שיודעים שחריגה יכולה לגרום להם לחפש מקום אחר, מרתיעה עוד יותר.

אתה כותב: תנאי עבודה קשים - יש חיילים שעבורם לקיים משמעת צבאית, יהיו שיגידו שזה קשה עד לא הגיוני. אני מעולם לא הרגשתי שלקיים משמעת זה קשה. כשאתה עומד בתור לפתיחת סניף בנק ובמקום ב-08:30 שהדלת תפתח, היא נפתחת ב-08:35, אילו אני מנהל הסניף, זה לא היה עובר כך סתם לסדר היום.

. אני לא מנהל גנון, ומי שרוצה לעבוד צריך לשמור על נוהלי מקום עבודתו.

תחומי עיסוק רבים כל-כך, זה ענין יחסי. יש כאלה שמרוב שהם חובקי עסקים הם בעלי מטוס פרטי שיחסוך להם זמן.

כשאתה אומר המון כסף - שוב זה ענין יחסי. לאחד 10,000 זה המון, לשני 50,000, והשלישי לא מסתפק במיליון. לא זכור לי שכתבתי באיזשהו מקום שאני מכניס המון כסף.

זמן, במובן של פנאי זה דבר שאתה מייצר לעצמך או לא מייצר לך. כשיש לי זמן לכתוב כאן, זה סימן שהעבודה על מי מנוחות.

כשאין לי זמן - אני דווקא במיטבי :idea:.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ושוב - אתה הולך סחור סחור, מבלי לחשוף מהו תחום עיסוקך - ועד שלא תעשה זאת, הרבה ממה שאתה כותב נתפס בעיני (ואני דיי בטוח שאני יכול להגיד שגם בעיני רוב הפורום) כבולשיט אחד גדול.

מדוע אתה מתחמק כל כך מלחשוף את תחום עיסוקך?

מדוע ולמה אתה מקיים את מעטה הסודיות הזה?

כמו שכבר כתבו כאן - גם אנשים עם תפקידים מסווגים ביותר מורשים להגיד שהם עובדים בעבודה כזו או אחרת - גם אם זה על קצה קצהו של המזלג, מבלי לסכן שום מידע מסווג.

כל ההתחמקויות האלה רק גורמות לכולם לחשוב מתגובה לתגובה שאתה פשוט Full of crap.

ויותר מכך - אני בטוח שאם בכך היה מדובר, היית מסוגל להסביר במה מדובר.

ההתחמקות שלך רק מביאה לכך שאף אחד לא מתייחס לדבריך ברצינות הראוייה להם (שוב, במידה ואתה דובר אמת) - מה שמונע ממך לקבל תגובות ענייניות.

מצטער לבשר לך, אבל עד שלא תשתף אותנו באיזה תחום אתה עוסק, כזה שהרווח הכלכלי בו כל כך גבוהה, והתנאים כה נהדרים - עד שהעובדים מוכנים להתכופף ולסבול את מלוא מורת נפשך רק כדי לזכות בכבוד לעבוד תחתיך.

מעולם לא שמעתי על מעסיק שמחייב את עובדיו להקנות לו ערבות בנקאית - ובכלל, איני סבור שזה מותר \ אפשרי בכלל, מהסיבה הפשוטה שזה ניגוד אינטרסים הגיוניים איך שלא חושבים על זה.

עובד בא לעבוד אצלך כדי להרוויח כסף, ולא כדי לתת לך אותו - ואל תגיד שזה כדי שתהיה לך אפשרות לקבל ממנו את סכום הנזק שנגרם לך כתוצאה מטעות שעשה.

את זה אתה רשאי לנכות ממשכורתו בידיעתו \ לתבוע אותו במידה והוא אינו מסכים לניכוי או שמדובר בסכום גבוה בעליל.

מילא, אם היית אומר ערבות בנקאית כהשתתפות בעלויות של קורס מסויים, כהשתתפות בעלויות של טיול כזה או אחר הקשור לעבודה.

אבל ערבות בנקאית, סתם ככה, כדי שיהיה לך "ערבון" שאותו תוכל לגזול לפי רוחך - נשמע לי מצוץ מהאצבע, ועד שלא תוכיח אחרת, אכן כזה הוא.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

השיטה יכולה להתקיים גם במלטשת יהלומים, גם בתחנת דלק, גם בפיצוציה, גם בחניונים, גם באיסוף תרומות, גם במסעדות, גם במוסכים, גם במוניות וגם בתור נהג אמבולנס פרטי וכהנה וכהנה.

.

השיטה הזאת באמת יכולה להתקיים בכל בתי העסק שאתה מציין.

היא מתקיימת מידי יום ב"la-la land" שאתה חי בה.

עכשיו תחזור לקחת את הכדורים שלך כמו שהרופא אמר ותפסיק להעמיס את השרת בשטויות שלך.

באמת... ערבות בנקאית מעובד.

אני חוזר בי, לא 100 ש"ח. בפני כל הפורום אני מתחייב על 1000 ש"ח על כל ערבות בנקאית שתמציא שנחתמה לפני התאריך של היום ע"י מישהוא שאתה מוציא לו תלוש משכורת.

1000 ש"ח!

זאת ההזדמנות שלך להתעשר!

אל תפספס הזדמנות פז שכזאת!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ניטשה,

נכון, ובכל זאת זה לא דומה.

על הפרות משמעת - אני לא סלחן ועל זה אני יכול לשלוח את העובד לחפש עבודה חדשה גם אם אין לי תחליף עבורו למחר.

על טעויות בעבודה - קרה, קורה, יקרה - השאלה היא כמה טעויות, מה חומרתן ומה תדירותן.

המקרה הנ"ל קוזז מערבות בנקאית שנמסרה עם תחילת עבודה. הרבה יותר קל להתחשבן עם ערבות בנקאית (ולא משכורת) שהיא כלי אפקטיבי מרתיע מראש ומלכתחילה למניעת מצבים בעיתיים. אם במשך כל השנים היה צריך פעם אחת להשתמש בה, זה מדבר בעד עצמו.

אף אחד מהעובדים שלי אינו שקוף. להבדיל מחב' ניקיון/שמירה וכד' ששמות להן מטרה לקנוס כדי לצמצם הוצאות, ואצלם ענין הקנסות הוא רוטינה עקבית ושיטתית שנובעת ממודל כלכלי (אם אפשר להגדיר זאת כך).

.

מה שאתה עושה בעצם, אתה מפעיל עליו את מרותך כמעסיק שלו. אם הוא עושה משהו לא במקום, הוא "נקנס" בכסף מערבותו, וכן מאבד את עבודה. כל עובד יכול לשים פעמיו לת. המשטרה הקרובה, ולהגיש תלונה על ניצול יחסי מרות. (כי אנחנו לא יודעים מה אתה עושה שם או איזה הפחדות אתה מפחיד אותם).

מצטרף, מעניין אותי מאוד מר אמיר שליט - מהו תחום עיסוקך?

אתה מספר רבות בפורום על דברים שלפיך, נתפסים כדבר מה מקובל מאליו בעבודתך - ומאידך, לנו, אנשים שעובדים בעבודות רגילות, נשמעים הרבה פעמים כמצוצים מהאצבע.

סליחה אם אני מזלזל לשווא, אבל הייתי שמח מאוד אם היית מציג לנו פעם אחת, ולו על חצי רגל בלבד, מהו תחום עיסוקך?

מהי אותה "חברה" שיש לך? גם אנשים שעובדים בעבודות בטחוניות בעלות אופי מסווג ביותר מסוגלים להסביר ולו בשתי מילים מהו תחום עיסוקם - מבלי לחשוף שום מידע מסווג ושום גורם בטחוני שבא במגע איתם - כך שגם אם זהו המצב מבחינתך אין סיבה שלא תשתף אותנו (גם תיאור מעורפל ביותר יתקבל בברכה, כמו - אני מפתח אמצעי מיגון, אני מתעסק עם פיתוח של אמצעי תקשורת וכדומה).

רק בכדי שנוכל להסתכל על הדברים שאתה כותב בהגיון, ולהבין מהיכן הם נובעים.

אני לא מכיר אף חברה שדורשת מעובדיה לתת ערבות בנקאית עם הכניסה לעבודה כדי שיהיה מהיכן לקזז להם קנסות.

אני לא מכיר אף חברה שבה העובד נדרש להתמודד עם תנאי עבודה \ קנסות מחמירים כמו אלו שהצגת בעבר.

ככל הנראה, העובדה שאינך חושף את תחום עבודתך היא בחירתך האישית - ולא כי אינך יכול.

אשמח אם תוכל לכבד אותנו בתיאור פשוט, בתחום המגבלות המותרות לך, של תחום עבודתך - במידה ואינו מצוץ מהאצבע סליחה על הביטוי.

אין לי ספק שאתה אדם משכיל מאוד, אמנם כמו שכבר אמרו כאן מאוד קשה לי לחשוב על תחום עיסוק שמתעסק עם תחומים רבים כל כך, מכניס המון כסף, ומאידך משאיר לבעליו כל כך הרבה זמן להתעסק בדברים כגון השתתפות בפורום ווירטואלי.

כל עוד שאינך מסביר על עיסוקך, אפילו במילים בודדות - אתה משאיר אותנו באפילה.

וכמו שאמרתי - אין אנו מצליחים להעלות בדעתינו תחום עיסוק שעונה על אותם קריטריונים שהצגת ולכן אין לנו ברירה, אלא לשער שמדובר באשליה \ בניפוח רציני של הדברים מסיבה כלשהי.

מקווה שלא תקרא את שורות אלו ותגיב עליהן בצורה תוקפנית - אני פשוט מסוקרן לגלות באיזה תחום קיימים תנאים \ הגבלות שכאלו.

בברכה, בן.

אנחנו שמים לב שהשרשור הפך משיחה על מצבם של השומרים לתחום עיסוקו של מר שליט. אדון שליט - אתה שם לב שאתה מרכז הכובד של השרשור, במקום השומרים המסכנים? אולי תגיד כבר במה אתה עוסק? בטוח שזה לא סוד מדינה.

פורסם

מר אמיר שליט עלה כנראה על עץ גבוה ושם לב מאוחר מדי. עכשיו להגיד שהכל מצוץ מהאצבע וזיבולי שכל קשה כי האמינות תיפגם. למרות מתן האפשרות ובמקום "לפתוח את הקלפים", הוא בחר להמשיך ללכת סחור סחור מה שאותי אישית שיכנע שהכל כמו שאמר blavie הוא full of crap אחד גדול.

Veni Vidi Vici

פורסם

כי לצורך הענין, אין זה משנה אם אני קבלן, מפעיל תחנת דלק, בעליה של חנות בגדים, מוסך, מסגריה, מסעדה, שירות שליחים. העיקרון הוא עיקרון אחיד.

אין לי מושג במה אתם עוסקים, גם לא כל כך חשוב, אבל צריך להיות ידוע לכם שכל עובד שהגיע לעבוד אצלכם, גם במוסך שלכם, גם במתפרה שלכם, אתם חייבים להחתימו על חוזה המגדיר את תנאי העבודה. במקרה ובמקום יש סיכונים מסויימים, אתם חייבים להחתים את העובד גם על כך שהוא מודע לסיכונים והשלכותייהם. אין די בכך שהסיכונים ברורים.

אתם בוודאי מכירים את מנקי הרחובות שהולכים עם מפוח על גבם ונמצאים בסביבה מאובקת. פקודת הבטיחות בעבודה מחייבת את המעסיק לנקוט בכל האמצעים הדרושים בכדי להגן על העובד מנשימת אבק. כמה פועלים ראיתם שבאמת לובשים מסכה ? כמה מעסיקים ראיתם שיפטרו עובד בגלל שלא חבש מסכה ? לדעתי, גם עובדי תחנות תדלוק חייבים לחבוש מסכה נגד אדי הדלקים האופפים אותם בכל תידלוק לאורך כל המשמרת. למה זה לא מקובל ולא נאכף, אין לי מושג, אולי כי העובדים שקופים.

רעיון הערבות שאוב מכך שכל גוף היום שמזמין עבודה במכרז, דורש מן הזכיין להעמיד ערבויות בסכומים כבדים כדי לקיים את חובות החוזה. אני לא מדבר רק על עמידה ביעדי המכרז אלא גם על דרישות אחרות.

הנה לכם דוגמה מתוך אחד המכרזים מטעם גוף שילטוני:

בגין לבוש שאינו תואם את ההוראות - 300 ש"ח ליום בגין כל עובד שלא היה לבוש כנדרש.

בגין אי נקיון - 1,000 ש"ח ליום.

בגין התנהגות שאינה הולמת - 1,000 ש"ח למקרה.

יש גם קנס של 6 ספרות אם מחליפים מנהל ללא אישור המזמין (אבל זה אינו קשור לעובדים ממילא).

יש גם קנסות על אי עמידה בנושאים טכניים.

נכון ששם הקנסות נעשים אל מול קבלן שאין בינו לבינם יחסי עובד מעביד, אבל העיקרון להעביר לעובד מסר של אחריות, מחויבות משמעת ואם לא - יש מה להפסיד, הוא רעיון שנשאב משם.

יש לי חבר שנותן שירות לאחד הגופים הגדולים במדינה. אחת מעובדותיו החלה להופיע לעבודה בלבוש די פרובוקטיבי (לדעתי). הסבתי תשומת ליבו לכך שנראה לי שאין זה ראוי שכך יתלבשו נותני שירות לקהל. הוא לא ידע איך להתמודד עם זה, אמר שזה גם לא כל כך לרוחו, אבל בקשות ללבוש פחות פרובוקטיבי נפלו על אוזניים ערלות. לפטרה לא כל כך רצה גם בגלל הוותק הרב, גם בגלל מקצועיות מרשימה. מקץ כחודשיים קיבל מכתב דרישה מאותו גוף שעבורו עובד - החלף את העובדת, דווח ביצוע עד ליום...

להתנגד לדרישה לא יכל, ועל כן פיטרה ושילם פיצויים. למרות תחינות העובדת להישאר בעבודתה, נאלצה לחפש מקום אחר. על אף שהבטיחה לשנות לבושה, כבר לא היה עם מי לדבר.

עברו מספר שנים, בעזרת "מתווכים" העובדת ביקשה לחזור, החבר התייעץ איתי והצעתי לו לבקש ערבות גם מטעמים אחרים. בין שהערבות היא זאת שמשפיעה ובין שלקחי העבר משפיעים - סגנון הלבוש השתנה.

בגירה, מה מונע ממך לבקש ערבות מעובדיך. מה שמונע ממך זה לא יותר מההכרה שלך שיש צורך בכך ושניתן לישמו. אם תלך לישם זאת על עובדים וותיקים, הם יראו בזה מידה של חוסר אמון, אם תבקש זאת מלכתחילה, סביר שזה יצמצם לך את אפשרויות המועמדים שמוכנים לתנאי זה. בין זה ובין זה, אתה תצטרך להחליט מה עדיף לך ועל מה אתה מוכן להתפשר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בגירה, מה מונע ממך לבקש ערבות מעובדיך. .

.

3 דברים מונעים ממני:

החוק!

השכל הישר!

האנושיות!

כנראה שאתה לא שמעת על שלושתם!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ורק אני היחיד שקורא ולא מבין מדוע הדיון הזה ממשיך?

מהרגע שיניב הציע כסף בעבור כל ערבות בנקאית ונותר ללא מענה, לדעתי זה אומר הכל.

אין כל צורך להקשות עוד על אמיר עם שאלות. ירצה - יספר לנו מהו משלח ידו. לא ירצה - לא יספר. שכל אחד יסיק את המסקנות שלו ויתייחס בהתאם לדבריו. אני יודע שזה מה שאני עושה.

ועוד מילה אישית לגבי מקצועות של כותבים, לא בהכרח קשורה ספציפית לנושא שרשור זה:

במקרים לא מעטים שהיו, כשאנשים כתבו אודות חברה, שירות או הצעה עסקית כלשהי, הם משום מה "שוכחים" לציין את העובדה שהם עצמם (או אדם המקורב להם) חלק מאותה חברה או אפילו מאותו סקטור עסקי (במידה ומדובר בחברה מתחרה).

לטעמי, יש כאן הטעיה של ממש ופגיעה קשה בדיון תוך עשיית נפשות לחברה אחת, מבלי שהקורא הסביר יכול לדעת שהדברים שהוא קורא מוטים ולא תמיד משקפים את המציאות.

הייתי שמח לראות נקיטת סנקציות מצד הנהלת הפורום כלפי כותבים שכאלה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בגירה,

השכל הישר והאנושיות - הם אלה שמכתיבים לי לעשות זאת.

כשיש אלמנט התרעה מוחשי יותר, עובד מתייחס קצת אחרת.

לפטר - הרבה יותר קל לי, הרבה פחות אנושי.

אתה טוען שהחוק אוסר - אשמח לדעת על מה אתה מתבסס, אולי אשכיל ממך בענין זה.

.

פורסם
כי לצורך הענין, אין זה משנה אם אני קבלן, מפעיל תחנת דלק, בעליה של חנות בגדים, מוסך, מסגריה, מסעדה, שירות שליחים. העיקרון הוא עיקרון אחיד.

אין לי מושג במה אתם עוסקים, גם לא כל כך חשוב, אבל צריך להיות ידוע לכם שכל עובד שהגיע לעבוד אצלכם, גם במוסך שלכם, גם במתפרה שלכם, אתם חייבים להחתימו על חוזה המגדיר את תנאי העבודה. במקרה ובמקום יש סיכונים מסויימים, אתם חייבים להחתים את העובד גם על כך שהוא מודע לסיכונים והשלכותייהם. אין די בכך שהסיכונים ברורים.

אתם בוודאי מכירים את מנקי הרחובות שהולכים עם מפוח על גבם ונמצאים בסביבה מאובקת. פקודת הבטיחות בעבודה מחייבת את המעסיק לנקוט בכל האמצעים הדרושים בכדי להגן על העובד מנשימת אבק. כמה פועלים ראיתם שבאמת לובשים מסכה ? כמה מעסיקים ראיתם שיפטרו עובד בגלל שלא חבש מסכה ? לדעתי, גם עובדי תחנות תדלוק חייבים לחבוש מסכה נגד אדי הדלקים האופפים אותם בכל תידלוק לאורך כל המשמרת. למה זה לא מקובל ולא נאכף, אין לי מושג, אולי כי העובדים שקופים.

רעיון הערבות שאוב מכך שכל גוף היום שמזמין עבודה במכרז, דורש מן הזכיין להעמיד ערבויות בסכומים כבדים כדי לקיים את חובות החוזה. אני לא מדבר רק על עמידה ביעדי המכרז אלא גם על דרישות אחרות.

הנה לכם דוגמה מתוך אחד המכרזים מטעם גוף שילטוני:

בגין לבוש שאינו תואם את ההוראות - 300 ש"ח ליום בגין כל עובד שלא היה לבוש כנדרש.

בגין אי נקיון - 1,000 ש"ח ליום.

בגין התנהגות שאינה הולמת - 1,000 ש"ח למקרה.

יש גם קנס של 6 ספרות אם מחליפים מנהל ללא אישור המזמין (אבל זה אינו קשור לעובדים ממילא).

יש גם קנסות על אי עמידה בנושאים טכניים.

נכון ששם הקנסות נעשים אל מול קבלן שאין בינו לבינם יחסי עובד מעביד, אבל העיקרון להעביר לעובד מסר של אחריות, מחויבות משמעת ואם לא - יש מה להפסיד, הוא רעיון שנשאב משם.

יש לי חבר שנותן שירות לאחד הגופים הגדולים במדינה. אחת מעובדותיו החלה להופיע לעבודה בלבוש די פרובוקטיבי (לדעתי). הסבתי תשומת ליבו לכך שנראה לי שאין זה ראוי שכך יתלבשו נותני שירות לקהל. הוא לא ידע איך להתמודד עם זה, אמר שזה גם לא כל כך לרוחו, אבל בקשות ללבוש פחות פרובוקטיבי נפלו על אוזניים ערלות. לפטרה לא כל כך רצה גם בגלל הוותק הרב, גם בגלל מקצועיות מרשימה. מקץ כחודשיים קיבל מכתב דרישה מאותו גוף שעבורו עובד - החלף את העובדת, דווח ביצוע עד ליום...

להתנגד לדרישה לא יכל, ועל כן פיטרה ושילם פיצויים. למרות תחינות העובדת להישאר בעבודתה, נאלצה לחפש מקום אחר. על אף שהבטיחה לשנות לבושה, כבר לא היה עם מי לדבר.

עברו מספר שנים, בעזרת "מתווכים" העובדת ביקשה לחזור, החבר התייעץ איתי והצעתי לו לבקש ערבות גם מטעמים אחרים. בין שהערבות היא זאת שמשפיעה ובין שלקחי העבר משפיעים - סגנון הלבוש השתנה.

בגירה, מה מונע ממך לבקש ערבות מעובדיך. מה שמונע ממך זה לא יותר מההכרה שלך שיש צורך בכך ושניתן לישמו. אם תלך לישם זאת על עובדים וותיקים, הם יראו בזה מידה של חוסר אמון, אם תבקש זאת מלכתחילה, סביר שזה יצמצם לך את אפשרויות המועמדים שמוכנים לתנאי זה. בין זה ובין זה, אתה תצטרך להחליט מה עדיף לך ועל מה אתה מוכן להתפשר.

.

ושוב, תגובה עמוסה במילים - אך ריקה מתוכן.

עד שלא ספר לנו במה אתה עוסק משקל התגובות שלך קליל כאוויר.

נ.ב -

מערכת יחסים חוזית שבין מעסיק לעובדו השכיר אינה, וגם לא יכולה להיות זהה למערכת יחסים שבין גוף עסקי לזכיין כלשהו - אמנם בכלליות שניהם בתבנית של מעסיק-מועסק, אך אני לא חושב שאני צריך להתחיל ולמנות את ההבדלים כי לא אסיים.

לכן, שוב, עד שלא תחשוף לנו במה אתה עוסק הם שאובים מדמיונך, ולא משם :-D

סיימתי להגיב באשכול הזה, כנראה אתה לא מתכוון להשתתף בו אלא סתם להמשיך ולזרוק תגובות באוויר.

כמו שאלעד ס. אמר - ההצעה העסקית של Bagira סיימה את הוויכוח הזה מזמן :lol:

בן.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

blavie,

כתבתי בתגובה שציטטת, שאין הדבר דומה בין גוף מזמין לקבלן, לבין יחסי עובד מעביד. ציינתי שרעיון הערבות נשאב משם.

עמוסה במילים וריקה מתוכן - כי בכל עיסוק שלא יהיה, כך אנהג. גם אם מחר אהיה בעליה של חנות נעליים או מנכ"ל חברת דלקים.

.

פורסם

הבנתי מה שרשמת, לכן ציינתי שהדבר תמוה מכיוון שיש הבדלים כה רבים.

מצד אחד אתה מודע לכך שאלו שתי מערכות יחסים שונות לגמרי, אך מאידך "שואב" רעיונות מאחת אל השנייה ומצפה שישמרו על יעילותן \ המטרה הראשונית שלהן.

כשזכיין מתבקש להקנות לגוף שמעסיק אותו ערבות, זהו דבר שאולי נתפס כמקובל במידה והוא מתבקש.

כשמעסיק מבקש מהעובד השכיר שלו להקנות לו ערבות בנקאית, זהו דבר שנתפס כצעד תמוה - שרק יוביל לכך שתפסיד עובדים איכותיים.

שכן, המניעים מאחורי בקשה שכזו נראים לא תמימים-משהו מכיוון שזהו אינו צעד מקובל בעליל, בניגוד למצב של מוציא מכרז-זכיין שם אולי מקובל ומוסכם להשתמש באמצעים שכאלו.

לכן, בקשה שכזו רק תתרום ליצר החשדנות של העובד, בדיוק כמו שהיא עוררה את שלנו - מה שיגרום לו לוודאי לוותר על "הזכות" לעבוד בחברתך הדמיונית, שעדיין, אינך מוכן לחשוף מהי.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
ורק אני היחיד שקורא ולא מבין מדוע הדיון הזה ממשיך?

מהרגע שיניב הציע כסף בעבור כל ערבות בנקאית ונותר ללא מענה, לדעתי זה אומר הכל.

אין כל צורך להקשות עוד על אמיר עם שאלות. ירצה - יספר לנו מהו משלח ידו. לא ירצה - לא יספר. שכל אחד יסיק את המסקנות שלו ויתייחס בהתאם לדבריו. אני יודע שזה מה שאני עושה.

ועוד מילה אישית לגבי מקצועות של כותבים, לא בהכרח קשורה ספציפית לנושא שרשור זה:

במקרים לא מעטים שהיו, כשאנשים כתבו אודות חברה, שירות או הצעה עסקית כלשהי, הם משום מה "שוכחים" לציין את העובדה שהם עצמם (או אדם המקורב להם) חלק מאותה חברה או אפילו מאותו סקטור עסקי (במידה ומדובר בחברה מתחרה).

לטעמי, יש כאן הטעיה של ממש ופגיעה קשה בדיון תוך עשיית נפשות לחברה אחת, מבלי שהקורא הסביר יכול לדעת שהדברים שהוא קורא מוטים ולא תמיד משקפים את המציאות.

הייתי שמח לראות נקיטת סנקציות מצד הנהלת הפורום כלפי כותבים שכאלה.

לא. לא רק אתה. גם אני לא מבין לאן הולך השרשור הזה.

בגירה,

השכל הישר והאנושיות - הם אלה שמכתיבים לי לעשות זאת.

כשיש אלמנט התרעה מוחשי יותר, עובד מתייחס קצת אחרת.

לפטר - הרבה יותר קל לי, הרבה פחות אנושי.

אתה טוען שהחוק אוסר - אשמח לדעת על מה אתה מתבסס, אולי אשכיל ממך בענין זה.

.

כשאתה מתבסס על ערבות של עובד, אתה בעצם מפחיד אותו! וכשעובד יודע שאם הוא עושה משהו לא נכון, קונסים אותו בסה"כ מאוד גדול של כל הערבות שלו!

• תוכן חדש...