Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

רציתי את עזרתכם בהבנה לגבי נורת מצבר שדלוקה לי כבר במשך שלושה ימים ובעוצמה נמוכה,

לפני חודש וחצי בערך החליפו לי אלטרנטור.

כשהרכב מונע המנורה דלוקה חלש אך לאחר לחיצה על הגז הנורה מחלישה את העוצמה או נעלמת לגמרי.

בדקתי את המתח על המצבר כשהרכב כבוי, והמתח היה 12.4V

בדקתי את המתח על המצבר כשהרכב מונע, והמתח היה 14.3V

חזרתי אל החשמלאי שהחליף לי את האלטרנטור (יש לי עדיין אחריות על ההחלפה) והוא בדק על המצבר את המתח שהיה 14.3V (כשהרכב מונע), והוא אמר לי שזה בדיוק מה שצריך להיות והוא בדק את כל מה שקשור לאלטרנטור!

שאלתי אותו אבל מה עם הנורה שדלוקה קבוע וחלש אז הוא אמר לי שזה כבר לא קשור אליו.

רציתי לדעת איך כל הסיפור של האלטרנטור עובד והאם הוא כן קשור ישירות לנורת מצבר ברכב?

ובמידה ולא קשור אז מה יכולה להיות הבעיה שתגרום למנורה להידלק?

וגם לפי הבנתי ישנו מעגל שיושב על האלטרנטור שמחליט מתי להדליק את הנורה נכון או לא?

תודה רבה לכל המגיבים!

מיכו.

פורסם

התשובה פשוטה מאוד לבעיה.

1. רצועה לא מתוחה

2. תפוקת האלטרנטור בסל"ד נמוך נמוכה (אלטרנטור לא מספק מספיק זרם בסל"ד נמוך). יש לבדוק את האלטרנטור תחת עומס

3. לכול אלטרנטור יש מוליך הנקרא "L" שהינו חיווי למנורה בלוח השעונים ייתכן שיש בעיה במגעים כמו כן בדוק את החיבורים במצבר

האם התקנת במקרה אלטרנטור בעל הספק גבוה יותר ובכמה יותר גדול ?

כבר כתבתי בפורום הטכני מספר פעמים שאסור להתקין אלטרנטור בעל תפוקה גבוהה מבלי לבדוק את הפרמטרים הטכנים של האלטרנטור לפני ההתקנה.

לצערי רוב החמשלאים לא מבינים את הנושא וישר מתקינים אלטנטור 'חזק'.

ברכב שנוסע הרבה בעיר או בסל"ד נמוך עלול המצבר לסבול באופן קבוע מחוסר טעינה מלאה SOC מה שמקצר את חייו.

איזה כייף לי :)

פורסם

נראה שיש בעיה באלטרנטור, זאת על אף שהוא מראה 14.3 וולט, מאידך, תתכן בעיה של נפילת מתח בלוח השעונים במעגל נורית הבקורת.

גש לחשמלאי אחר לבדיקה , לא אתפלא אם יקבע שהאלטרנטור אינו תקין, אולם, קשה מהמקלדת והמסך לתת איבחון מדוייק לתופעה ספציפית זו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

סליחה על ההקפצה, אבל רק רציתי לעדכן שהחלפת אלטרנטור טיפלה בבעיה.

תודה רבה לכולם מרק10, דני זומרשטיין ורפי לין.

מיכו.

• תוכן חדש...