Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

אני מתלבט אם לקנות רכב מסוג סיאט קורדובה SX של 99 למכירה 21000, הרכב יד שנייה 100.000 קיימ.

דיברתי אם המוכר והוא אמר לי :

1.הרכב עבר שיפוץ או ההחלפה של גיר כולל קלאץ חדש וטיימינג לא מזמן.

2. הרכב עבר פגיעה בכנף שמאלית קידמית ,כמו כן היו מכות קלות פו ושם.

3.ועכשיו הוא משפץ סאן רופ שנהרס ועוד איזה כבל לקלאץ.

כמה שאלות:

1.האם כדאי אחרי כול מה שמתואר להתעסק אם הרכב הזה, ואם לא מה הסיבות?

2.האם רכב שהוחלף לו גיר,הגיר החדש יתפקד כמו שהיה או שחבל על הזמן ולא להיתקרב?

3.והפגיעה בכנף,האם יכולה הייתה לפגוע בשאסי?

פורסם

1. גיר ידני שמשופץ/מוחלף אחרי 100K ק"מ זה לא מצב נורמלי. למעשה אפילו קלאץ' אמור להחזיק יותר מזה. מהיכרות עם הדגם (והאנשים שנוהגים לרכוש אותו) אני יכול להניח שהרכב עבר לא מעט נהיגה אגרסיבית בחייו. - כמובן שייתכנו סיבות אחרות (נזילת שמן שגרמה להרס גיר ועוד).

2. אחרי החלפת גיר/שיפוץ שבוצע כהלכה - אין שום סיבה שתהיה בעיה או שוני כלשהוא בנסיעה.

3. בהחלט כן. לא פעם "רק פגיעה קלה בכנף ועוד כמה מכות פה ושם" מתגלה כנזק לא קטן בכלל, מצד שני זה יכול להיות באמת רק החלפת כנף - צריך לבדוק את הנושא כמו שצריך במכון בדיקה ואצל פחח.

ד"א, אם הוא החליף קלאץ' + גיר לא מזמן, למה עכשיו שוב הרכב עובר טיפול לקלאץ (החלפת כבל?).

בנוגע לסאנרוף, אם יש תקלה רצינית ולא משהו שניתן לפתור בקלות אז קח בחשבון שיש 2 דרכים לתקן סאנרוף: 1. זולה וזמנית - שהבעלים החדשים ייתקע עם זה (כוללת כל מיני ספריים וחומרי סיכה למיניהם), 2 - תיקון אמיתי - מסובך ויקר - ספק אם בשביל אוטו כזה זול לפני מכירה מישהו ישקיע כזה סכום בתיקון הסאנרוף.

תראה, קורדובה SX משך קהל רוכשים בעייתי, שחשבו שהרכב הזה הוא משהו שהוא לא.

אני לא מאמין שיהיה לך קל למצוא אקזמפלר מושלם.

ואם הרכב הנ"ל עבר החלפת גיר + החלפת כנף וזה הכל וכעת הכל תקין והשלדה תקינה והמנוע במצב סביר ובדקת את עניין הסאנרוף לעומק - אתה יכול לרכוש אותה.

אבל תבדוק את זה כמו שצריך.

קח את הרכב למכון בדיקה שאתה בוחר וסומך עליו. (אל תסתמך על בדיקות קודמות ואל תתפתה ללכת למכון בדיקה שהמוכר מציע גם אם הוא "רק 5 דקות מהבית שלו").

אחרי זה קח את הרכב לפחח שיבדוק את מצב השלדה והפח, שוב פחח שאתה מכיר וסומך עליו. אם אתה לא מכיר פחחים תבקש המלצות באיזורך ותתאם איתו לפני שאתה מביא את האוטו האם הוא מוכן להעיף מבט (בתשלום כמובן).

אח"כ לך תוציא את היסטוריית הטיפולים של הרכב מהמוסך המטפל ותראה קבלות על כל התיקונים שלכאורה בוצעו ברכב, כולל החלפת הגיר ותיקון הסאנרוף.

רק אחרי כל זה ובדקת שיעבודים - אתה יכול לרכוש את הרכב, בהנחה שהכל יצא תקין או בר תיקון והסתדרת עם המוכר על מחיר התיקונים.

פורסם

תודה רבה על העזרה,עוד דבר שלא ציינתי זה ששאלתי את המוכר שבנוגע לספר טיפולים אז הוא אמר שיש ספר אבל הוא עד 67 אלף ק"מ ,לפני המוכר נהגה ברכב אישה שדאגה לטפל במוסך צ"מפיון,וכשהבן אדם שעכשיו מוכר קנה את הרכב הוא היה אם 67אלף .

הוא הפסיק לרשום בספר טיפולים מכיון שהוא לא מטפל יותר בצ"מפיון (לא יודע האמת מה הקשר).

הוא אמר שכול מה שהוא זוכר שהיה אם הרכב בזמן שהוא אצלו זה החלפת הקלאץ ,גיר וטימינג.

האמת נראה לי שאני ירד מהרכב הזה בעקבות הדברים, מכיון שחשבתי על זה לעומק ושי סיכוי גדול במיוחד לבעיות,בייחוד שזה הרכב הראשון שלי.

• תוכן חדש...