Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לדעת משהו, אני יודע ש- SQ אלו מערכות איכות,

אך אני רוצה להבין הם כאילו לא מוציאות מוזיקה גבוהה? אלא רק נמוכה ואיכותית?

ואיזה חברות מוציאות מערכות SQ?

תודה.

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

אין קשר , רמקולים זה רמקולים , תגביר יותר מדיי יהיה לך עיוות , אבל אתה עדיין יכול להגביר .

זה פשוט סט אפ שקרוב מאוד למקור , לדוגמא מערכת עם סאב 1000 RMS , עם BASS BOOST על +15 דציבל , לא בדיוק נחשב ל"מקור" .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

בתחרויות SQ בחלק מהארגונים בעולם יש רף דיצבלים שהמערכת חייבת לספק לפני שאפשר לשפוט בכלל.

המערכת אצלי ברכב היא מערכת SQ סה"כ, הסאב וופר שלי עדיין נחשב לעדין ואם זאת הוא מספק תוצאה שלא תבייש אף אחד שאוהב SPL.

מערכת SQ יכולה לתת תוצאות SPL טובות אבל הדגש בהן הוא סה"כ שמירה על כללי סאונד שמכתיבים איכות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על העזרה,

אשמח לקבל חברות של SQ של רמקולים, HU, סאבים.

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

מה שאצלך בחתימה לא תואם את המילה SQ

SQ זה לא רק רכיבים יקרים אלא מאוזנים שמשלימים תמונת סאונד מלאה

תוך כדי מתן מענה בכל תחום התדרים בצורה שווה בפיצוי על מיקומים של הרכיבים

בנוסף מתן תמונה נאמנה למקור בלי גריעה ממההקלטה מקורית או שינוי שלה כתוצאה מאיכות הרכיבים

מערכת שקופה שנדמה לך בה אין רכיבים אלא זמר ולהקה

על קצה המזלג

פורסם

שרגאמן - לא ברור לי מה שרשמת

פוקל K2P זה לא רכיב SQ?

מגבר של אודיוסון - לא רכיב SQ?

אני מניח שאתה עומד לאמר שסט שלוש חלקים של אילייט וקרוס של אודיוקונטרול זה זבל...

ושHU של אקליפס זה גם "פושט".

זה רכיבי SQ מעולים.

אם אתה מנסה לאמר שבכדי להשיג SQ לא מספיק לקנות רכיבים טובים אלא צריך לדעת להתקין ולכוון - ברור!

אבל זה רכיבים של מערכות SQ ואולי הם לא מהרכיבים ההכי יקרים בשוק - אבל מדובר בדברים מעולים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אבנר, הגולפנית התכוון ל ASS Q , בבקשה תסלח לו :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אין דבר כזה "רכיבי SQ".

יש חברות שמכוונות מוצרים גבוה תוך דגש על איכות ללא פשרות,נאמנות למקור ושקיפות- אבל זה אומר שהמערכת תהיה מכוונת לSQ.

K2P, יכול לשמש כאחלה סט שבעולם למערכת SPL.

גם IDMAX יכול להיות אחלה סאב לתחרויות SPL.

CD7100 מוציא 8V פריאווט ולכן הוא יהיה מצויין גם לשימוש במערכות SPL אפילו תחרותיות.

אבנר כתב משהו שהוא באמת על קצה המזלג אבל הוא נכון.

מערכת SQ, לא צריכה להיות חלשה.

להיפך, יש אפילו רף של DB שצריך לעבור כדי להתחרות בSQ.

אבל מערכת כזו צריכה להיות מתוכננת ומכוונת נכון מבחינת כל המרכיבים של במת סאונד, תמונת סאונד כמה שיותר אותנטית,הרמוניה מושלמת ואיזון בין הרכיבים השונים השונים, שקיפות- שהמערכת לא תוסיף "טעם" משלה אלא תהיה כמה שיותר משקפת את המקור, שזה בעצם מוביל לדבר האחרון שהוא הכי חשוב: נאמנות למקור.

לצערי, אני רק לא רוצה להסכים עם אבנר על עניין המצב שבו המערכת לא נשמעת כמו מערכת- אלא כאילו מופיעים מולך זמר או להקה.

כי לצערי, ביום שזה יקרה- יגמר לי התחביב:).

מנסים להדחיק.

under construction..

פורסם
שרגאמן - לא ברור לי מה שרשמת

פוקל K2P זה לא רכיב SQ?

מגבר של אודיוסון - לא רכיב SQ?

.

אני גם בעד שרגמאן K2P אני אישית לא מכליל אותו ב- SQ, בווליום גבוהה הוא מאבד את החום של הצליל ובמיוחד הטויטר שלהם,

מותקן אצלי גם K2P + IDMAX ומגבר שהכי מכוון ל- SQ אבל עדיין החוליה החלשה זה הפוקל.

אפשר למצוא סט שמפיק SQ באותו מחיר של הפוקל, כמו ראיינבו למשל.

פורסם

אדי, הסיפור הוא עניין יותר פילוספי של מה מערכת צריכה להיות

מצד אחד אני יכול להגיד שמערכת צריכה להיות עם צבע שמתאים לך, אם ברכיבים בעלי אופי חם יותר או רכיבים בעלי גוון מהיר, מה שכמובן תלוי בסוג המוזיקה.

אם ניקח למשל מוזיקת ג'ז, המוזיקה תהיה יותר מתאימה למערכות עם באס עמוק מאוד והמשכיות של צלילים לכלי נשיפה ומיתרים עם הד, או לחלופין מערכת חדה ומהירה למוזיקה אלקטרונית או סינטיסיזרים וכו'.

אבל מצד שני אפשר גם להגיד שמערכת צריכה להיות מדוייקת לחלוטין למקור, כזאת בלי השפעה וצבע של רכיבים, אחת שלא מעבה את הצליל בבאס חם או מצרה אותה במוזיקה אלקטרונית כדי שהמוזיקה שאתה אוהב תישמע טוב יותר.

בוא נעשה ניסיון, נסה לאפיין את סוגי הדרייברים לפי אופי הצליל

אלייט

K2P

רווליטור

אני מאמין שאת הסוג השלישי יהיה לך קשה מאוד לאפיין כדרייבר חם או קר אלא לבסוף תאלץ לאפיין אותו כשקוף. אין ספק ששני הדרייברים הראשונים נשמעים טוב אבל מבחינת נאמנות למקור?

העניין הוא שדרייבר נאמן למקור לא תמיד נעים לאוזן, אין לו אפקט וואו אלא אם המוזיקה בעצמה כוללת את זה.

אולפנים מקליטים ועובדים עם מוניטור שקוף לחלוטין ואז מוספים לצליל גוונים על מנת שמי שיקנה את הדיסק ויכניס אותו למערכת הביתית , לא יוכל להגיד , וואלה זה לא נשמע כל כך טוב.

קח לדוגמא הופעה חיה (שגם בה הצליל מעובד) אבל בהופעה בלי עיבודים (כמו מיקרופון פתוח לדוגמא) תוכל לשמוע באמת את הקול של האמן.

מערכת שקופה היא מיקרופון פתוח , אף רכיב לא מפצה על שום דבר ולכן לא תמיד תהנה לשמוע את הצליל כמו שהוא בא מהדיסק, יהיה חסר לך את הבאס שהתרגלת אליו או את המיד הבועט וכו'.

העניין הוא שאנו גורמים למערכת להשמע כמו שאנחנו רוצים והמערכת לא מכוונת אותנו ככה שנתרגל לשמוע בנאמנות למקור

וכאן בא נושא השקיפות

"שקיפות- שהמערכת לא תוסיף "טעם" משלה אלא תהיה כמה שיותר משקפת את המקור, שזה בעצם מוביל לדבר האחרון שהוא הכי חשוב: נאמנות למקור."

דרייברים מהסדרות הגבוהות של חברות רמקולים (כמו טימפני) מאופיינים בשקיפות וכל חברה מוסיפה להם את הגוון שלה, ככה שבעצם GENESIS תזמין מהם את הדרייבר השקוף +גוון מסויים שהם מכוונים אליו

(אם בכלל GENESIS משנה את הגוון ולא רק את צורת הרכיבים והלוגו, בנוסף לקרוס שהוא נושא אחר ומלא)

בוא ניקח לדוגמא וופרים, הם יהיה חסרי צבע לחלוטין, כלומר אין צליל שיותר מתאים להם, יש צלילם שיותר מתאימים לנו, אנחנו התרגלנו לשמוע תופים בגוון מסויים ושאנחנו שומעים אותם באמת אנחנו מתאכזבים, כמובן שלא הרבה יתאכזבו מוופר כמו הרווליטור שלרוב יבוא בתוך התקנה איכותית עם מוזיקה מוקלטת ברמה גבוהה ביותר, מה גם שהיכולות שלו משאירות גם אנשים ללא מושג בסאונד בפה פעור לאור היכולות בתחומים שהוא מיועד להם בנוסף לעוצמתיות שלהם.

מי שישב פעם מול כלי נגינה (לא אלקטרוני**) יודע מה זו מערכת נאמנה למקור

נסה לנגן ולהקליט זאת באולפן למשל ללא שינוי הצליל ולהעביר זאת לאוטו אם תשמע בשני המקרים אותו דבר גם מבחינת צליל וגם מבחינת מיקום, אכן יש לך מערכת SQ

אם זה לא נשמע אותו דבר, יש לך מערכת טובה, נקודה.

**יש סוגים של כלים אלקטרונים שתוכל להבחין

פורסם

דרייברים מהסדרות הגבוהות של חברות רמקולים (כמו טימפני) מאופיינים בשקיפות וכל חברה מוסיפה להם את הגוון שלה, ככה שבעצם GENESIS תזמין מהם את הדרייבר השקוף +גוון מסויים שהם מכוונים אליו

(אם בכלל GENESIS משנה את הגוון ולא רק את צורת הרכיבים והלוגו, בנוסף לקרוס שהוא נושא אחר ומלא)

כשגנסיס לוקחת את הדרייבר של הרוולוטור ועושה בו שינויים היא לא עושה זאת על מנת לתת גוון משלה לרמקול אלה היא עושה שינויים שנועדו לשמור על שקיפות הרמקול משום שהרכיב במקור לא תוכנן עבור רכב ולכן ברכב הוא לא ישמע כמו שהוא באמת אמור להישמע . השינויים בין אם הם עדינים ובין אם לא נועדו להתאים את הרמקול לסביבה שלו.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני לא בא להשוות K2P לאוטופיה או אבסולוט של ג'נסיס, אבל מדובר ברכיב מעולה סה"כ שניתן להרכיב בעזרתו מערכת SQ יפה מאוד.

טוויטרים של פוקל - ידוע בנוגע לעוצמה שלהם ובגלל זה אני גם לא אוהב אותם, אמנם, עם הגברה וכוון מתאים ניתן להוציא מהם בקלות תוצאות מאוד יפות.

ברור לי שמדובר כאן בנושא פילוסופי אבל אלו הם עדיין רכיבים איכותיים, אפילו איכותיים מאוד.

לפותח הת'רד - נראה לי שהמסר הכללי ברור, אבל תראה מה התחלת...:lol:

אפרופו - אני לא מחפש מערכת שלא מוסיפה טעם לצליל, אני אוהב הרבה צבע חם במערכת שלי ואני לא בהכרח מחפש נאמנות למקור.

ולגבי האילייט - אני לא חושב שהבאס שלהם כל כך חם כמו שהוא פשוט "נכון" מבחינתי - ובסופו של דבר מה ששינה את זה אצלי היה בעיקר החלפת מגבר - אבל אני ממש לא רוצה להכנס לזה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי רשמתי שהם רכיבים מעולים אבל בעייני ההבדל רחוק בינם ל נאמנות למקור

עופר, נתת תשובה לשורה שבסוגריים שציטטת

השאלה שלי היא באמת מה הם כבר משנים ועד כמה זה באמת משמעותי, כנראה שנצטרך לפנות לTALK AUDIO בשביל זה

פורסם

לגבי פוקל - מסכים.

לגבי מורל - קצת פחות מסכים.

אני חושב שברוב הרמקולים הגרמניים והצרפתיים יש נטיה מוגזמת לפתוח מידי את התחום הגבוה וגם יש נטיה לבאס חד מידי.

מורל לעומת זאת לוקחים את הכוון ההפוך - אבל אם לוקחים רמקולים של מורל ומרכיבים אותם על מגבר ועל קרוס מתאים אפשר להוציא מהם תוצאה מאוד נאמנה למקור. זאת הדיעה האישית שלי כמובן.

אני שוקל דרך אגב לנסות להחליף את הטוויטרים שלי בריבונים לתקופה מסויימת בשביל לבחון את ההבדלים.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...