Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרתי מנסיעת מבחן במאזדה 2 ועדיין אין הכרעה ברורה - הרכב די נחמד - מרגיש חי ומגיב, הגיר מתפקד יפה - כולל כפתור ה-HOLD, ההגה מעט קל אבל מספק מידע על מה שקורה שם למטה, והצלחתי לארגן תנוחת ישיבה נוחה. בצד השלילי, מפריע לי צג הדלק ב-LCD (מעניין כמה זמן יחזיק בחום שבתוך הרכב - למישהו יש נסיון עם צגי LCD ברכב?) העדר שעון חום מנוע (אני לא אוהב לדעת בדיעבד שהמנוע רותח - אני מעדיף שעון שיספר לי שמתפתחת בעייה כדי לא להיתקע בדרך)חוץ מזה, מה זה תא הכפפות המוזר הזה ? ועוד משהו - כשיצאתי מהאוטו, דפקתי את הראש במסגרת של הדלת - ואני לא ממש גבוה...

בנוסף, נשארו על הפרק סוזוקי סויפט - מנסיעת מבחן שעשיתי לפני חדשיים, זכור לי הגה קל ומעורפל וגיר שממהר להעלות הילוכים ומתעצל בהורדה. תא המטען גם נראה לי קטן מאוד אבל אהבתי את המדף שמחלק אותו ל-2 ואת עיצוב הפנים ותנוחת הישיבה.

ויש גם את הפולו 1.4 הידנית שהיא עולם אחר לגמרי - העיצוב מיושן, ההגה כבד אבל עם תחושה "אמיתית" ובסה"כ מרגיש הרבה יותר מסיבי ו-"רציני" מצד שני, האיבזור די מינימאלי, אני חושש מהסחירות של רכב ידני (האוטומט עגלה ולא בא בחשבון)

בשבוע הבא יש לי נסיעת מבחן נוספת בסויפט ואז מקווה להחליט.

אשמח לשמוע חוות דעת והערות לגבי הדגמים הנ"ל

תודה.

פורסם

נכתב רבות על שתי ה"כוכבות" בקטגוריית סופר מיני- בצע חיפוש בפורום.

אני הייתי לפני כחודש בהתלבטות דומה ברכישת רכב לאימי.

המועדמות היו- ניסאן מייקרה, סוויפט ומזדה 2.

לאחר נסיעת מבחן בשלושתן הסוויפט ניצחה בהפרש קטן מהמזדה, בעוד המייקרה נותרה הרחק מאחור, עקב חוסר אבזור/תמורה (רכב עירום לחלוטין) ואני רואה זאת כזלזול מצד היבואן- קרסו! .

בסוויפט, הצלחנו להגיע לתנוחת נהיגה טובה יותר, היא מהנה יותר לנהיגה ומהרגישה לנו זריזה מעט יותר ולטעמנו גם נראית הרבה יותר טוב (עניין של טעם).

לטובת המזדה (ולרעת הסוויפט), המזדה 2 מצויידת במערכת בקרת יציבות (חשובה) שאינה קיימת בסוויפט.

בצע נסיעת מבחן בסוויפט וחזור לעדכן.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

קראתי את מבחני הדרכים שהתפרסמו לסויפט ולמאזדה 2 והתרשמותי מנסיעות המבחן דווקא הפוכה ממה שנכתב במבחנים - ההגה של הסויפט הרגיש הרבה יותר קל ומנותק מזה של המאזדה ואני לא יודע אם זו בעייה בסויפט הספציפית שבה נהגתי - האם מישהו שנהג בשתי המכוניות יכול להעלות את התרשמותו.

לגבי המנוע והגיר - המבחנים מדברים על שלוב חי וזריז יותר במאזדה אבל בסויפט שבה נהגתי העסק היה ממש גרוע - נראה שהתיבה ממש לא רוצה להוריד הילוכים - לא משנה כמה לחצתי ולעומת זאת, ממהרת להעלות אותם.

שוב - האם מישהו נתקל בהתנהגות כזו בסויפט או שזו בעייה ברכב הספציפי בו נהגתי.

בכל מקרה תהייה נסיעת מבחן נוספת בסויפט ואעדכן אתכם בתוצאות.

פורסם
קראתי את מבחני הדרכים שהתפרסמו לסויפט ולמאזדה 2 והתרשמותי מנסיעות המבחן דווקא הפוכה ממה שנכתב במבחנים - ההגה של הסויפט הרגיש הרבה יותר קל ומנותק מזה של המאזדה ואני לא יודע אם זו בעייה בסויפט הספציפית שבה נהגתי - האם מישהו שנהג בשתי המכוניות יכול להעלות את התרשמותו.

לגבי המנוע והגיר - המבחנים מדברים על שלוב חי וזריז יותר במאזדה אבל בסויפט שבה נהגתי העסק היה ממש גרוע - נראה שהתיבה ממש לא רוצה להוריד הילוכים - לא משנה כמה לחצתי ולעומת זאת, ממהרת להעלות אותם.

שוב - האם מישהו נתקל בהתנהגות כזו בסויפט או שזו בעייה ברכב הספציפי בו נהגתי.

בכל מקרה תהייה נסיעת מבחן נוספת בסויפט ואעדכן אתכם בתוצאות.

מנהיגה שלי בסוויפט:

ההגה- כמו מרבית ההגהים החשמליים, מרגיש קל מידי אך לא באופן חריג. לצורך העניין, דווקא ההגה של המזדה מרגיש מנותק יותר!

לגבי התיבה- תיבה אוטומטית סטנדרטית, לחיצה קלה על הדוושה, מורידה הילוך אחד, לחיצה "כבדה" מורידה שתי הילוכים. שוב, לא ניתקלתי במשהוא חריג. הרכב מרגיש זריז יחסית, במעט יותר מהמזדה.

יכול להיות (אך קשה לי להאמין) שזו היתה בעיה ספציפית ברכב המבחן שבו נסעת.

נסה להזמין נסיעת מבחן ברכב/סוכנות אחרת.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם
מנהיגה שלי בסוויפט:

ההגה- כמו מרבית ההגהים החשמליים, מרגיש קל מידי אך לא באופן חריג. לצורך העניין, דווקא ההגה של המזדה מרגיש מנותק יותר!

לגבי התיבה- תיבה אוטומטית סטנדרטית, לחיצה קלה על הדוושה, מורידה הילוך אחד, לחיצה "כבדה" מורידה שתי הילוכים. שוב, לא ניתקלתי במשהוא חריג. הרכב מרגיש זריז יחסית, במעט יותר מהמזדה.

יכול להיות (אך קשה לי להאמין) שזו היתה בעיה ספציפית ברכב המבחן שבו נסעת.

נסה להזמין נסיעת מבחן ברכב/סוכנות אחרת.

עידן

הזמנתי - מקווה מאוד שיהיה רכב אחר.

פורסם

קראתי היום את המבחן ההשוואתי המקיף, שנערך ע"י מגזין "אוטו" בגליון של חודש אוקטובר.

במבחן נכללו- סוזוקי סוויפט, מזדה 2 ופג'ו 207.

המנצחת במבחן הינה הסוזוקי סוויפט, נכתב כי היא עולה על המזדה 2 כמעט בכל הפרמטרים.

לטעמי, שווה לקרוא לפני ההחלטה.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם
קראתי היום את המבחן ההשוואתי המקיף, שנערך ע"י מגזין "אוטו" בגליון של חודש אוקטובר.

במבחן נכללו- סוזוקי סוויפט, מזדה 2 ופג'ו 207.

המנצחת במבחן הינה הסוזוקי סוויפט, נכתב כי היא עולה על המזדה 2 כמעט בכל הפרמטרים.

לטעמי, שווה לקרוא לפני ההחלטה.

עידן

מעניין שרק הם הגיעו למסקנה הזו. כל שאר המבחנים, גם בחו"ל לידני, הגיעו למסקנה שהמזדה 2 עדיפה.

פורסם
מעניין שרק הם הגיעו למסקנה הזו. כל שאר המבחנים, גם בחו"ל לידני, הגיעו למסקנה שהמזדה 2 עדיפה.

אני לא חושב שלכותבי מגזין "אוטו" ישנו אינטרס בבחירה של אחד הרכבים...

פרט לכך, עצם בחירת רכבים ידניים להשוואה יכולה לשנות את התוצאה הסופית.

על כל פנים, הסוויפט הוכתרה כמנצחת במבחן הנ"ל לא ב"נוק-אאוט" אלא בנקודות ספורות בלבד.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

לצערי סוכנות סוזוקי פישלו בגדול - רכב המבחן לא הגיע ואפילו לא טרחו לעדכן אותי.

בינתיים, עוד שאלה ובקשה.

האם מישהו יכול להגיד כמה בעייתי הנושא של רכב ידני במכירה? אהבתי את הפולו 1.4 הידני והדבר העיקרי שמונע ממני לקנות אותו הוא החשש שיהיה קשה למכור את הרכב כשיגיע הזמן.

ובקשה - האם בעלי סוזוקי סויפט\מאזדה 2 יכולים לסרוק את טבלת הטיפולים מספר הרכב ולהעלות לכאן (או לשלוח אלי בפרטי)

תודה למגיבים

פורסם
לצערי סוכנות סוזוקי פישלו בגדול - רכב המבחן לא הגיע ואפילו לא טרחו לעדכן אותי.

בינתיים, עוד שאלה ובקשה.

האם מישהו יכול להגיד כמה בעייתי הנושא של רכב ידני במכירה? אהבתי את הפולו 1.4 הידני והדבר העיקרי שמונע ממני לקנות אותו הוא החשש שיהיה קשה למכור את הרכב כשיגיע הזמן.

ובקשה - האם בעלי סוזוקי סויפט\מאזדה 2 יכולים לסרוק את טבלת הטיפולים מספר הרכב ולהעלות לכאן (או לשלוח אלי בפרטי)

תודה למגיבים

אני יכול לומר לך שהיתה לנו איביזה קודם והיא נחטפה עוד באותו היום שהבאנו אותה לטרייד אין. נקנתה באותו יום!

וזה אחרי שאומרים שלאוטו X אין שוק.

אז עזוב אותך ממה שאומרים, תקנה משהו שטוב לך איתו.

הפולו, עד כה (קצת יותר מ1000 ק"מ אצלנו) ממש בסדר :)

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

עדכון :

חזרתי מנסיעת מבחן (שנייה) בסויפט

ההגה אכן מרגיש יותר טוב משל המאזדה 2. לגבי ההילוכים שמתי לב למשהו מוזר - כשמעבירים את הבורר ממצב P הוא מגיע להילוך שלישי וכדי להכניס ל-D הוא צריך לחיצה נוספת ימינה. לא זכור לי שביצעתי את הלחיצה הזו בנסיעת המבחן הראשונה - יכול להיות שהייתי כל הזמן בהילוך שלישי כל הנסיעה ולכן ההתנהגות העצלה של התיבה ?

בכל אופן, ניסיתי גם העברת הילוכים ידנית - נוחה לתפעול ועוברת חלק. ב-D צריך לחיצה רצינית כדי להוריד הילוך, קצת מטריד אבל לדעתי עדיף על העצבנות של המאזדה.

מה שעדיין מטריד אותי בסוזוקי הוא העדר בקרת היציבות - מה דעתכם בנושא ?

דבר נוסף, מה האמינות של מערכת ה-VVT (תזמון שסתומים משתנה) הבנתי שלטויוטה יאריס מנוע כזה כבר כמה שנים, האם ידוע על בעיות מיוחדות בגלל המערכת ?

פורסם

הפולו מבוקשת מאוד בשוק המשומשות.

60% מהפולו החדשות הם ידניות. וכ-20% מהגולפים הם ידניות.

(להורי יש פולו 07' ידנית)

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם
עדכון :

חזרתי מנסיעת מבחן (שנייה) בסויפט

ההגה אכן מרגיש יותר טוב משל המאזדה 2. לגבי ההילוכים שמתי לב למשהו מוזר - כשמעבירים את הבורר ממצב P הוא מגיע להילוך שלישי וכדי להכניס ל-D הוא צריך לחיצה נוספת ימינה. לא זכור לי שביצעתי את הלחיצה הזו בנסיעת המבחן הראשונה - יכול להיות שהייתי כל הזמן בהילוך שלישי כל הנסיעה ולכן ההתנהגות העצלה של התיבה ?- הלחיצה נוספת ימינה, מבטלת את ההילוך הנוסף (כלומר הילוך 4), מקביל ללחיצה על HOLD. אכן נהגת על הילוך שלישי לאורך כל הנסיעה אם הבורר הוסט ימינה.

בכל אופן, ניסיתי גם העברת הילוכים ידנית - נוחה לתפעול ועוברת חלק. ב-D צריך לחיצה רצינית כדי להוריד הילוך, קצת מטריד אבל לדעתי עדיף על העצבנות של המאזדה.

מה שעדיין מטריד אותי בסוזוקי הוא העדר בקרת היציבות - מה דעתכם בנושא ?- לשיקולך בלבד. אנחנו עמדנו בפני החלטה דומה. עבורנו, יתרונות הסוויפט גרמו לנו לבחור בה ולוותר על מערכת ה- ESP (החשובה מאד).

דבר נוסף, מה האמינות של מערכת ה-VVT (תזמון שסתומים משתנה) הבנתי שלטויוטה יאריס מנוע כזה כבר כמה שנים, האם ידוע על בעיות מיוחדות בגלל המערכת ?- לא[/quote]

בהצלחה

Black Nissan JUKE TEKNA

• תוכן חדש...