Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעצם שתי שאלות. סתם כדי לראות באיזה מצב אני, בערך.

1. מה סל"ד הסרק שלכם? בהיינס כתוב אצלי 900+-50, אבל הסרק שלי מעל 1000... וכן אני יודע שאפשר לכוון.

2. אכילת שמן - כמה בערך אוכל המנוע שלכם? לפי היינס ההבדל בין המינימום למקסימום במד הוא 1.5 ליטר בערך. אצלי המנוע אוכל משהו כמו שלושת רבעי ליטר ב-5000 ק"מ, ושמתי לב שאחרי נהיגה מאומצת זה יורד עוד (לפחות לפי המד בלוח השעונים, שמתברר כמדויק ביותר). רציתי לדעת אם זה נורמלי או לא (במוסך אמרו שזה נורמלי, אבל מי יודע...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

טוב מכיוון שיש לי את האוטו בסה"כ כחודש יהיה לי קצת קשה לענות על שאלת תצרוכת השמן...מכיוון שעוד לא נראה שחסר משהו אחרי 1500 ק"מ.

לגבי הסל"ד סרק....אצלי היתה בעיה שסל"ד הסרק היה נתקע על 2000....מסתבר לצערי שמנוע הצעדים השתחרר מהתושבת שלו ובמשך השנים האחרונות נדפק למוות.

אחרי החלפתו סל"ד הסרק יושב על 900 קבוע.

מקווה שעזרתי...

אייל

BMW M135I

פורסם

רוני נשמח לדעת כמה ק"מ עבר המנוע הנוכחי, כמו כן נכון יהיה לפרט אופי שימוש ממוצע.

להערכתי אם המנוע הנוכחי נמצא על 120-150 אלפי ק"מ ואופי השימוש הוא תובעני, קרי המצאות בסל"ד גבוהה לפירקי זמן ממושכים יחסית אזי אכילת השמן סבירה.

לגבי סלד סרק מעט גבוהה (אך לא "תופר") היתי מנסה מנה של K44 לניקיון של המערכת.

בהצלחה.

אייל....שחקתה אותה עם התמונה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
רוני נשמח לדעת כמה ק"מ עבר המנוע הנוכחי, כמו כן נכון יהיה לפרט אופי שימוש ממוצע.

להערכתי אם המנוע הנוכחי נמצא על 120-150 אלפי ק"מ ואופי השימוש הוא תובעני, קרי המצאות בסל"ד גבוהה לפירקי זמן ממושכים יחסית אזי אכילת השמן סבירה.

לגבי סלד סרק מעט גבוהה (אך לא "תופר") היתי מנסה מנה של K44 לניקיון של המערכת.

בהצלחה.

אייל....שחקתה אותה עם התמונה.

110000 ק"מ, לכן גם אמרו לי במוסך שזה נורמלי. אופי השימוש - נו, אתה באמת צריך לשאול?? לצורך העניין - המד היה על חצי בדיוק, ולפני כמה ימים יצאתי לטיול שבו מן הסתם אימצתי את המנוע, למחרת בבוקר המד היה קצת מתחת לחצי...

לגבי סל"ד הסרק - K44 היה בשימוש בטיפול האחרון, לפני כ-6000 ק"מ.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שאלה קצת לא קשורה ,

איפה יושב מנוע הצעדים ,

אם אפשר בבקשה לענות לי בפרטי כי יש בעיה עם תזכורת המייל החדש .

תודה .

פורסם
לא ניתן לכוון את ערך הסל"ד בסרק בסקסו VTS

צריכת השמן בהתחשב בתנאי העבודה ובפז"מ של המנוע סבירה.

אם לא ניתן לכוון, איך הוא נמצא שלא בהתאם למה שהיצרן התכוון? (או שיש לי כשל לוגי מסוים).

צריכת השמן אולי סבירה - אבל האם היא מלמדת משהו? על אורך חיי המנוע, על פריצה מסוימת שמתרחש כשהמנוע עובד קשה? (עובדה שאחרי מאמץ כמות השמן יורדת)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ההגדרה לסרק תקין היא כפי שאמרת 900 סל"ד +- 50

מספיק שאחד החיישנים שמשפיעים על עבודת המנוע לא במיטבו או שיש איזשהי בעיה באחד הרכיבים המכאניים לדוגמה סדק בסעפת היניקה.

הנתון הוא תיאורטי ומושפע מעומס חשמלי ומעבודת מזגן, אם הסל"ד עומד על 1,000 סל"ד , זה תקין.

לגבי צריכת השמן - מנוע אוכל שמן, נקודה.

אין מנוע שלא צורך שמן, יש מנועים שצורכים פחות שמן.

אין לך מה לדאוג.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

מספיק שאחד החיישנים שמשפיעים על עבודת המנוע לא במיטבו או שיש איזשהי בעיה באחד הרכיבים המכאניים לדוגמה סדק בסעפת היניקה.

הנתון הוא תיאורטי ומושפע מעומס חשמלי ומעבודת מזגן, אם הסל"ד עומד על 1,000 סל"ד , זה תקין.

אין לך מה לדאוג.

אני? דואג? מה פתאום... :wink:

ת'אמת, אני דואג שהוא לא עושה בעיות... :lol:

בכל מקרה, אני אקנה לי כמה ליטרים ואוסיף מדי פעם, שלא יחסר לו...

שאלה - כדאי לעבור נניח לסינטטי? זה ישפר את צריכת השמן? או שיהיה סתם יקר ומיותר...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אין לך מה לדאוג.

אני? דואג? מה פתאום... :wink:

ת'אמת, אני דואג שהוא לא עושה בעיות... :lol:

בכל מקרה, אני אקנה לי כמה ליטרים ואוסיף מדי פעם, שלא יחסר לו...

שאלה - כדאי לעבור נניח לסינטטי? זה ישפר את צריכת השמן? או שיהיה סתם יקר ומיותר...

רוני

לדעתי שווה לנסות.

שמן סינטטי מלא עמיד יותר בתנאים קיצוניים ותואם את אופיו הטיבעי של מנוע ה-VTS

כלומר ביקורים תכופים בתחום הסל"ד העליון (אמת ? :p )

במידה וצריכת השמן תשתנה לרעה תחזור לשמן חצי סינטטי.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

אל תרגיש שלא בנוח עם הצריכת שמן.

אם אין בעיה מיוחדת, סביר מאוד להניח שזה גומיות השסתומים.

הן מתייבשות לחלוטין באזור ה-80-90K והאוטו מתחיל לאכול שמן (מעט).

זה לא תקלה ולא גורם לבלאי מיוחד.

אפשר לסדר את זה אבל זה די יקר (פירוק ראש, החלפת גומיות והרכבה מחדש).

אל תתרגש, תמלא שמן ואל תתיחס לזה (אלא אם כן פתאום הצריכה משתנה באופן קיצוני).

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

שמן סינטטי לחלוטין כן או לא?

לדעתי במקרה שלך כמו רבים וטובים (99%) - לא , תשאר בחצי סינטטי איכותי!!! והקפד על החלפה בזמן (לפי אופי השימוש).

זכור שהיצרן לפני "ששיחרר" את המנוע הזה לייצור העביר אותו שבעת מדורי גהינום בעומסים קיצוניים שמשתמש "חזק" לא מתקרב אליהם.

בקיצור כל זמן שהרכב סטנדרטי דבוק בדרישות היצרן, את הכסף חסוך לדברים אחרים.

עצה שלי דודו דיין.......

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

לדעתי במקרה שלך כמו רבים וטובים (99%) - לא , תשאר בחצי סינטטי איכותי!!! והקפד על החלפה בזמן (לפי אופי השימוש).

זכור שהיצרן לפני "ששיחרר" את המנוע הזה לייצור העביר אותו שבעת מדורי גהינום בעומסים קיצוניים שמשתמש "חזק" לא מתקרב אליהם.

עצה שלי דודו דיין.......

תראה, קצת קשה לי לקבל עצה ממישהו שבחתימה שלו כתוב "אני האיש שאמא שלך הזהירה אותך מפניו" :wink:

אם אני נשאר במצב כיום, ומטפל כל 10000 ק"מ, אני אצטרך להוסיף נניח חצי ליטר או יותר בכל 5000 ק"מ. זה לא נורא, אבל בכל מקרה - יש השפעה לסוג השמן? כלומר, יש כאלו שמתעקשים על שמנים מיוחדים, אני עד היום גם בסקסו וגם ב-306 שהייתה לי, הלכתי לפי הוראות היצרן בלבד.

מה הסכנה בקריעת אחת הגומיות, נניח?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

עצה שלי דודו דיין.......

תראה, קצת קשה לי לקבל עצה ממישהו שבחתימה שלו כתוב "אני האיש שאמא שלך הזהירה אותך מפניו" :wink:

אם אני נשאר במצב כיום, ומטפל כל 10000 ק"מ, אני אצטרך להוסיף נניח חצי ליטר או יותר בכל 5000 ק"מ. זה לא נורא, אבל בכל מקרה - יש השפעה לסוג השמן? כלומר, יש כאלו שמתעקשים על שמנים מיוחדים, אני עד היום גם בסקסו וגם ב-306 שהייתה לי, הלכתי לפי הוראות היצרן בלבד.

מה הסכנה בקריעת אחת הגומיות, נניח?

רוני

הגומיות הללו לא נקרעות , אלו הן טבעות אטימה שיושבות על תושבת השסתום ואמורות לאטום מעבר שמן מראש המנוע לסעפת. חלק מהטבעת הינו גומי , שכמיטב מסורת אירופה מתבלה (יחסית) מהר בחום הישראלי , ועקב התייבשותו השמן יכול לצאת ביתר חופשיות אל סעפת הפליטה ולצאת לאוויר העולם בצורת עשן.

במצבים קיצוניים תהיה בריחת שמן גדולה יחסית.

• תוכן חדש...