Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אקדים ואומר שניסיתי לחפש תשובה לשאלתי אך כל שהצלחתי למצוא היה תשובה חלקית בלבד.

לפני כשנתיים ביצעתי עבירה שבגינה נדונתי לקנס כספי + שלילת רישיון על תנאי לשנתיים (שהחלה בדצמבר 2005).

היום בבוקר קיבלתי "הפתעה" בדואר, דו"ח על אי ציות לרמזור אדום, שצולם במצלמה אלקטרונית.

אני עדיין מנסה לחקור איפה הייתי באותו היום ומה בדיוק עשיתי, אך ככל הנראה לפי פרטי המקרה, השעה בה צולמה התמונה, והכביש בו צולמה, מקטינים את הסיכוי שמדובר בטעות.

כמו כן, כמובן שאבקש לקבל צילום, ולו רק מכיוון שזה שווה בדיקה, אך נצא מתוך נקודת ההנחה שאכן ביצעתי העבירה ואני נאלץ להתמודד.

יש לי שני שאלות:

1) במידה ואני משלם את הקנס ו"שותק", האם שלילת הרישיון נכנסת לתוקף באופן אוטמטי, או שאני יכול פשוט לשלם ולצאת מידי חובה על לקבלת הודעה אחרת בנושא?

2) אני רק פועל מהיגיון בריא, אבל נניח ואני מבקש להישפט (בהתייעצות עם עורך דין כמובן, וזאת מכיוון שאינני בקיע בנושאים כאלה), ודוחה את המשפט כך שהוא מתנהל לאחר סוף השלילה על תנאי, האם במידה ואני מורשע השלילה לא תקפה, או שהדין הוא לפי תאריך ביצוע העבירה?

אודה ליעוץ בנושא, אני זקוק לגלגלים שלי. :roll:

פורסם

לגבי השאלה השנייה- אין תשובה חד משמעית. יש דוגמאות לכאן ולכאן, לשיקול דעת השופט.

אם ירצה להקל- יוכל לוותר, אם ירצה להחמיר- יוכל להחמיר.

dirty old man

need love too

פורסם
אקדים ואומר שניסיתי לחפש תשובה לשאלתי אך כל שהצלחתי למצוא היה תשובה חלקית בלבד.

לפני כשנתיים ביצעתי עבירה שבגינה נדונתי לקנס כספי + שלילת רישיון על תנאי לשנתיים (שהחלה בדצמבר 2005).

היום בבוקר קיבלתי "הפתעה" בדואר, דו"ח על אי ציות לרמזור אדום, שצולם במצלמה אלקטרונית.

אני עדיין מנסה לחקור איפה הייתי באותו היום ומה בדיוק עשיתי, אך ככל הנראה לפי פרטי המקרה, השעה בה צולמה התמונה, והכביש בו צולמה, מקטינים את הסיכוי שמדובר בטעות.

כמו כן, כמובן שאבקש לקבל צילום, ולו רק מכיוון שזה שווה בדיקה, אך נצא מתוך נקודת ההנחה שאכן ביצעתי העבירה ואני נאלץ להתמודד.

יש לי שני שאלות:

1) במידה ואני משלם את הקנס ו"שותק", האם שלילת הרישיון נכנסת לתוקף באופן אוטמטי, או שאני יכול פשוט לשלם ולצאת מידי חובה על לקבלת הודעה אחרת בנושא?

2) אני רק פועל מהיגיון בריא, אבל נניח ואני מבקש להישפט (בהתייעצות עם עורך דין כמובן, וזאת מכיוון שאינני בקיע בנושאים כאלה), ודוחה את המשפט כך שהוא מתנהל לאחר סוף השלילה על תנאי, האם במידה ואני מורשע השלילה לא תקפה, או שהדין הוא לפי תאריך ביצוע העבירה?

אודה ליעוץ בנושא, אני זקוק לגלגלים שלי. :roll:

סתכל, במידה ולא היה לך שלילה על תנאי אז פשוט הייתה משלם את הכנס מקבל 10 נקודות ובזה נגמר הסיפור.

תקח בחשבון שאחרי תקופה של שנה או שנתיים (אני לא זוכר בדיוק) הנקודות נעלמות.

אני יגיד לך משהו בקשר לדו"ח הזה.

אני יכול להבטיח לך שהייתה שם, גם לי קרה משהו כזה ואני התעצבנתי כי זה נשלח אחרי חודש.

לא היה לי מסוג על מה מדובר ומה בכלל היה.. עד שנזכרתי שבאחד הבקרים בחודש שהיה

לקחתי מישהי למקום שאני לא מכיר ועקב בלבול שלה בדרך בטעות עברתי שניה אחרי שהרמזור החליף לאדום.

אני עד היום לא מאמין שזה מה שעשיתי, אבל זה מה שרשום בדו"ח עברתי שם שוב פעם וראיתי שיש שם מצלמה ובאמת נזכרתי ששם צעקתי עליה והייתי קצת בעצבים בגלל שהיא עשתה לי סיבובים על גבי סיבובים על סתם כי היא לא ידעה בדיוק את הדרך.

דרך אגב:

בסוף הגעתי.... אבל אם הייתי יודע שאני יצא עם קנס אז הייתי נשאר בבית.

תתפלא אבל בדרך כלל אין טעויות בדברים האלו.

אני לא בקשתי שישלחו לי תמונה כי אני יודע שעברתי דרך שם.

אבל לא מזיק.

פורסם

כמו שכבר הסברתי וחשוב לי שיהיה ברור, נטילת האחריות על המעשה לא הייתה בעייתית כלל במידה ולא הייתה לי שלילה על תנאי. אבל (וזה אבל גדול מאוד) בהתחשב בנסיבות הקיימות חשוב לי לדעת מראש מה אומר החוק לגבי "הפעלת" התנאי לפני שאני פועל בנושא.

השאלה שלי היא טכנית פרופר (או חוקתית אם תרצו), וכפי שכבר ציינתי, הפרמטרים שהוצגו מקטינים מאוד את הסיכוי שמדובר בטעות בזיהוי, ועל בסיס הנחה זו אני זקוק לתשובה.

פורסם
כמו שכבר הסברתי וחשוב לי שיהיה ברור, נטילת האחריות על המעשה לא הייתה בעייתית כלל במידה ולא הייתה לי שלילה על תנאי. אבל (וזה אבל גדול מאוד) בהתחשב בנסיבות הקיימות חשוב לי לדעת מראש מה אומר החוק לגבי "הפעלת" התנאי לפני שאני פועל בנושא.

השאלה שלי היא טכנית פרופר (או חוקתית אם תרצו), וכפי שכבר ציינתי, הפרמטרים שהוצגו מקטינים מאוד את הסיכוי שמדובר בטעות בזיהוי, ועל בסיס הנחה זו אני זקוק לתשובה.

אם יקחו לך את הרישיון אין לי מושג.

כמה נקודות יש לך? בהנחה שאת גם בתקופה של שלילה על תנאי.

פורסם

הנק' לא מהוות בעיה, לפי הנק' במקרה הגרוע ישלחו אותי לקורס נהיגה מונעת (או איך שלא קוראים לזה היום). השאלה היא בנוגע לשלילה.

פורסם
הנק' לא מהוות בעיה, לפי הנק' במקרה הגרוע ישלחו אותי לקורס נהיגה מונעת (או איך שלא קוראים לזה היום). השאלה היא בנוגע לשלילה.

אם אתה כבר על תנאי אז אני מאמין שאתה תקבל שלילה (לכמה חודשים..)

אתה כבר בשלילה + עברה עם הכמות נקודות הכי גבוה שיש (אתה יכול להיסתכל באתר המשטרה)

אני מקווה שככה לא יהיה המצב, אבל ביום ראשון תתקשר ותברר.

אני מקווה בשבילך שזה לא יהיה ככה כי לא נעים.

פורסם

תבקש ממישהו אחר שיקח עליו את העבירה, בתנאי כמובן שגם הוא לא על תנאי.

ויותר חשוב מזה, שלא יהיה נהג חדש או משהו כזה. כך אתה חוסך את רוב כאב הראש של הבירוקרטיה המשטרתית.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם
תבקש ממישהו אחר שיקח עליו את העבירה, בתנאי כמובן שגם הוא לא על תנאי.

ויותר חשוב מזה, שלא יהיה נהג חדש או משהו כזה. כך אתה חוסך את רוב כאב הראש של הבירוקרטיה המשטרתית.

אז הוא יקח עליו את הנקודות.

לא נראה לי שהוא ימצא מישהו שיקח עליו את הנקודות..

אף אחד לא רוצה עליו נקודות סתם ככה...

אם אותו בחור שלקח עליו את הנקודות יעשה אחרי חצי שנה עברה ? מה אז?

הוא יכול להגיע למצב של שלילה.

אולי תשלום נוסף יעזור:lol:

פורסם

כמה פעמים צריך לבקש מכם לא לכתוב על אמונות והשערות? לא יודעים , שימרו את דיעותיכם לעצמכם.

לפותח השרשור:

1. לשמחתך - אין סנכרון בין מערכת הענישה על תנאי מבתי המשפט לבין מערכת הדו"חות האוט' ו/או דו"חות ברירת הקנס.

הכוונה - אין זה משנה שאתה בשלילה על תנאי. כל עוד לא תופיע בפני בית משפט - השלילה על תנאי לא תופעל. אם שילמת את הקנס , הודית ונשאת בעונשך. זה הכל.

2. אם תבחר לנסות להילחם על חפותך (אם אכן קיימת. כפי שציינת,יש לבקש את התצלומים של ביצוע העבירה. שים לב שהבקשה חייבת לצאת בתוך 30 יום בדואר רשום) - אתה מסתכן בהפעלת העונש על תנאי במידה שתורשע.

בחירה שלך.

3. תקופת העונש על תנאי נספרת מיום מתן גזר הדין (דצמ' 2005 במקרה שלך). אפשר לדחות את תאריך המשפט , אבל תהיה חייב עו"ד שמכיר את המערכת ויודע כיצד לעשות זאת. ישנם גם שופטים שלא יאהבו את התרגילים הללו.

4. אמנם לא תקבל שלילה על תנאי , אבל 10 הנק' של הקנס ייתווספו לנק' שקיבלת על העבירה הקודמת - ואתה מצמצם מרחקים באופן משמעותי לכיוון 36 נק', אשר יקנו לך 3 חודשי פסילה מינהלתית של הרשיון באופן אוט'.

לא יודע מה העבירה הקודמת שבגינה הורשעת, אבל שים לב לנעשה איתך בכבישים.

פורסם

תודה רבה על התשובה! ממש הרגעת אותי.

בקשר ל10 נק', זה רק אומר שאני אצטרך להיות EXTRA זהיר מעתה והלאה, אבל מה לעשות, ככל הנראה אכן ביצעתי העבירה, ואף על פי שאפילו איני יכול להעלות בזכרוני מקרה גבולי שבו שרפתי רמזור - אני מאוד זהיר מאז התנאי (ולא אתחיל להרחיב על הדרך הבזויה של המדינה פשוט מאוד לסחוט כסף בלי לטפל בבעיות האמיתיות שגורמות לתאונת דרכים), אז אני צריך לשאת באחריות ,ועכשיו שאני יודע שזה לא יגרור שלילה שמאוד בעייתית מבחינתי זה יותר קל.

נ.ב

אחרי כמה זמן הנק' מתאפסות אם בכלל?

ונניח שישלחו אותי לקורס נהיגה מונעת, האם זה מבטל הנק'?

פורסם

Wiking יקר, אינני אומר שלא ביצעתי המעשה, מה שאני אומר הוא, שהרמזור הזה הוא לא יותר מאשר קופת כסף למדינה, מדובר ברמזור מאוד מבלבל משום שהוא מהבהב בירוק רק פעם אחת.

אם הייתי צריך לדרג, אז סביר להניח שצומת הנ"ל הייתה הצומת בין הצמתים הכי פחות מסוכנות בארץ, וכבר מס' לא קטן של אנשים שגרים בסביבתי פנו לרשויות בנוגע לרמזור הזה שגורם לאנשים לבלום בלימות חזקות מאוד, או לחילופין לשרוף רמזור ולהעשיר את המדינה, אני במקרה מודע למצלמה הזאת אז אני נזהר שם, אך ככל הנראה לא מספיק.

בחישוב פשוט הרמזור הנ"ל שווה למדינה לפחות 500 דוחו"ת בשנה, משמע 500,000 ש"ח, וזה כבר מסביר למה במדינה העקומה הזאת יציבו מצלמה במקום פחות מועיל, לעומת שני רמזורים קדימה, ששם קיימת צומת מאוד גדולה ובאמת בעייתית.

תאמין שמעבר לכאב שלי על ה1000 ש"ח שאני אשלם, או אפילו על הנק' שאני אקבל, כואב לי לראות איך המדינה פשוט מאוד עושקת את אזרחיה, אתה יכול להסכים או לא, אבל לי יש רק משהו אחד להגיד על זה: "ארץ אוכלת יושביה", במקום למצוא פתרונות אמיתיים הן בכלכלה והן בנושא תאונות הדרכים הרבות, המדינה שלנו תמיד אלופה בלמצוא את ה"פתרון" הקל, ולרוב הלא יעיל.

שיהיה שבוע טוב.

פורסם

זה שהרמזור מהבהב הוא פריבילגיה בשבילך. בוודאי ובוודאי אם אתה מכיר אותו.

להבדיל ממהירות בכביש מהיר, שאכן מהווה עושק של האזרחים ללא שום השפעה על עקומת תאונות הדרכים (ראה נתוני המשטרה בדבר תאונות דרכים ב-20 השנים האחרונות) , מעבר צומת באור אדום מהווה חלק משמעותי בכמות הנפגעים בארץ.

מבחינתי - אם ניתן היה לעשות טרייד אין על מצלמות המהירות ולהפכן למצלמות רמזור - הייתי מברך על כך.

יודע מה ?

מילא המעבר באור אדום, נניח שהוא לא מוצדק לצורך העניין (ולצורך הדיון בלבד).

עצם העובדה שאינך בטוח בפרטי האירוע, מעידה אלף מונים על כך שאתה נכנס לצמתים (מרומזרים או לא, עזוב כרגע) בלי להיות מודע לקורה בתוכם. וזה הדבר הבאמת מסוכן כאן.

רמזור נקרא בארצות מסויימות - "רובוט". הוא לא יודע מי ואיך בצומת, ולא יכול למנוע מאדיוט להיכנס באור אדום, גם בזמן שיש לך ירוק ואתה נוסע כחוק.

אם רכושך וחייך יקרים לך - מציע שתפתח הרגל של מבט לצומת כולה - בלי קשר לצבע הרמזור.

• תוכן חדש...