Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

קודם כל, לאהבה למכוניות פנים רבות, וכולן לגיטימיות בתנאי ששומרים על נימוס ותרבות.

יש אנשים שאוהבים לשפר מכוניות עם נאונים, אחרים יתקינו רמקולים עוקרי-הרים בבגאז', יש כאלו שיכניסו צ'יפ, טורבו גדול ואגזוז פתוח, ויש גם קבוצה של חובבי body kits וספוילרים.

רוב האנשים התרבותיים לא אמורים להדביק סטיגמות לאף אחד, ואין לי זכות לחשוב שמישהו "ערסון" בגלל שהוא הרכיב נאונים עזי-גוון על המכונית שלו. אבל - צריך לזכור שסטיגמות לא נולדות סתם גם אם נדמה לנו שזה לא הוגן. אף פעם לא ראיתי רכב אספנות של חבר מועדון החמש יוצא בחריקת גלגלים צורמת מהחניה של מפגש-שישי, אבל ראיתי לא מעט הונדות משופרות שיצאו כך. אני לא יודע מה זה שווה מבחינה סטטיסטית, אבל כך נולדת סטיגמה. איך אומרים - "99% מעורכי הדין מוציאים שם רע לכל השאר".

לעניין שיפורים: למי שלא שם לב - זהו הפורום הרשמי של מועדון החמש, מועדון רכבי האספנות בישראל - זה לא פורום שיפורים, ובוודאי לא פורום שיפורים במכוניות חדשות. אולי הסיויק של היום תגיע בעוד עשרים שנה למעמד של המוסטאנג, אבל נדבר על זה כשיגיע הזמן... לא פלא שכיום, רוב האנשים שמסתובבים כאן בפורום אינם מעריצים גדולים של עסקי השיפורים. אחרת הם היו גולשים ב- Max-Tuning. מי שמתארח אצלנו - שיכבד את רוח הפורום.

מועדון החמש פתוח לכל חובב רכבי אספנות המזדהה עם מטרות המועדון גם אם אין לו רכב בכלל. יחד עם זאת, ה"רוח" של רוב חברי המועדון בעשרים השנים האחרונות היתה לטובת מקוריות המכוניות, מבלי להמעיט מכבודם של חברים יקרים ורבי זכויות, חובבי שיפורים (כמו ליאור ברוך), שגם הם שומרים בדרך כלל על ה"רוח" המקורית של הרכב.

כמה נקודות לסיום, עם כל הכבוד, ובלי סטיגמות -

• מי שרוצה לדון בשיפורי רכב חדש, שיפנה בבקשה לפורומים שעוסקים בזה.
  • מועדון החמש מבקש שבעלי המכוניות המשופרות ימנעו מהגעה למפגשים שלנו - הם תופסים מקומות חניה יקרים ועם כל הכבוד, אינם מתאימים לרוח מועדון החמש ולמכנה המשותף של רוב חבריו. חלקם (שוב, בלי סטיגמות...) גם עושים בלגן של-ממש ומפריעים לנו.
  • לשירשור הזה יש פוטנציאל נפיץ של הדרדרות, אז נא לשים לב ולשמור על רמת הדיון - כבר מחקתי הערה גזענית שלא במקומה, ועוד כמה הודעות חסרות טעם ותועלת. נא להגיב בצורה עניינית. אני בכוננות הערב עם מחסנית בהכנס...

בברכה,

קובי

חבר ועד מועדון החמש ומנהל פורום אספנות.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

קצת סדר בבלאגן ואז תגובה.

- CARS FORUM: מערכת של מספר פורומים, העוסקים בנושאים שונים בתחום הרכב.

- פורום רכבי אספנות: בהגדרתו הפורום הרשמי של מועדון החמש - חוויות, מפגשים, המלצות על בעלי מקצוע, החלפת טיפים לטיפול ועוד. מיועד לחובבי רכבי אספנות, ומשמש במה לנושאים הנידונים על סדר היום, בין חברי מועדון החמש וחובבי התחום.

-מועדון החמש: מועדון הרכב הקלאסי והאספנות בישראל.

-רכב אספנות : (הגדרת החוק) רכב בן 30 שנים, או יותר. הרשום ברשיון הרכב כרכב אספנות.

-רכב קלאסי: אין הגדרה ופה מתחילה בעיה. מי מחליט מהו רכב קלאסי? איך קובעים מה הוא רכב קלאסי? יש הטוענים שמרצדסים למיניהם, רולסרויסים/בנטלים למיניהם. פורד מוסטאנג, מיני, דה שוו. חיפושית ועוד... יש גם הטוענים שכל פרארי, פורשה וקורבט, עוד על נייר השרטוט הראשוני הן מכוניות קלאסיות. לאחרונה התחלתי לשמוע בהשוואות בין אימפרזות, על אימפרזה-mk1 והאימפרזה הקלאסית. ועוד כמה כינויים שבאים מתחום רכבי אספנות....

לדעתי. רכב קלאסי, הוא קלאסי בעיני ובהגדרת המיתבונן...

ולכן סובארו,זה רכב קלאסי, וגם מאזדה, כן מאזדה, המאזדה מיאטה, ועוד... ואני יודע שיש לא מעטים שיחלקו עלי...

- לכן פורום רכבי אספנות (והמפגשים באוניברסיטה), מיועדים בראשונה לחברי מועדון החמש, וגם לכל חובבי ומתענייני תחום רכבי האספנות.

-ולעניינינו

הזלזול מתחיל לדעתי כאשר המשפרים נכנסים לחניה של מפגשי מועדון החמש, ובכך מזלזלים באספנים, מזלזלים בבקשה לא להיכנס עם רכב חדיש לחניון בו מתקימים מפגשי מועדון החמש. ומפה מיתפתח דיון בין חברי מועדון החמש, על מפגש מועדון החמש, בפורום הרשמי של מועדון החמש, על הזילזול של המשפרים, ביחסם לבקשה הרשמית של יו"ר מועדון החמש, מעל דפי הפורום, (שוב) הפורום הרשמי של מועדון החמש, ודבר גורר דבר והזילזול מצד המשפרים, כלפי האספנים מופנה בחזרה אלה המשפרים, כיחס גורר יחס מהאספנים אל המשפרים.

אז:

אצטט את המשפט הידוע: "בשביל כבוד צריך לעבוד".

אם המשפרים (בכל צורה - שיפור מערכת הסאונד, שיפר מראה הרכב, שיפור ביצועי הרכב ועוד....).

רוצים שחברי מועדון החמש יכבדו אותם במפגשי מועדון החמש, ובפורום הרשמי של מועדון החמש, אז שיתחילו לכבד את האספנים ובקשתם.

לסיכום:

גם אני. כמו רן (השושנים), חושב שאין מקום לחיכוכים בין חובבי התחומים השונים. אני חושב שכולנו (כל חברי מערכת הפורומים של CARS FORUM) בעלי ענין משותף. קידום תרבות מוטורית במדינת ישראל של שנות ה 2000. אז בואו נכבד אחד את השני מעכשיו. קודם כבני אדם, אח"כ כבעלי דעות שונות, ואז כבעלי מטרה אחת משותפת.

אני רוצה לציין שגם אני חוטא לפעמים ומגיע עם מאזדה לאנטיס למפגשים, אבל אני מחנה בחוץ, וגם לא מעט מידידי עושים זאת, אז אם אנו חברי מועדון החמש יכולים, אז גם המשפרים יכולים.

משה אזולאי.

אספן רכבים, חבר במועדון החמש,

שנוסע בסובארו פשע של פעם, סובארו קלאסית של היום.

שנהנה לראות מכוניות חדישות שמורות, יפות ומקוריות, (ולפעמים משופרות (לפי טעמי)) אבל לא במפגשי רכבי אספנות.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

ואם כבר מדברים על זילזול, השירשור הזה נפתח ע"י משתמש שהוכנס למעקב תחת יוזר אחר, וחשב שאפשר פשוט לפתוח יוזר חדש כדי לעקוף את החוקים....

צ'טער - זה לא עובד ככה, והזהרתי כבר שהמחסנית בהכנס. לכן:

1. יוכנס גם הוא למעקב.
  2. השירשור ננעל חגיגית.

קובי

מנהל הפורום

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...