Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכת FULL-MUX (BSI\BM-34

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם חברים

ראשית דבר , אני שמח למצוא פורום "כשר למהדרין", עם חברים בעלי ידע נרחב בדיאגנוזה .

עד לרגע שנכנסתי לפורום זה , הסתפקתי בלשוטטבפורומים אמריקאים\אירופאים מקבילים ...

אשמח מאוד להיעזר ולהיות לעזר בפורום זה ...

WINY

נ.ב

אשמח לקבל כל מידע רלוונטי שקשור למערכת "FULL-MUX" של פיג'ו\ סיטרואן .

חוכמת החיים האמתית היא אינה בלהחזיק את הקלפים הטובים,

אלא לדעת היטב איך לשחק עם הקלפים העומדים לרשותך.

פורסם

שלום לך איציק

אשמח לקבל כל חומר רלוונטי "ליום סגריר" ... :)

עם דגש לסיטרואן ברלינגו (WJY \ RHY- COMMON RAIL)

בנוסף אם ניתן גם C5 .

בקיצור , כל מה שקשור לנושא זה , יתקבל בברכה :)

פורסם
שלום לך איציק

אשמח לקבל כל חומר רלוונטי "ליום סגריר" ... :)

עם דגש לסיטרואן ברלינגו (WJY \ RHY- COMMON RAIL)

בנוסף אם ניתן גם C5 .

בקיצור , כל מה שקשור לנושא זה , יתקבל בברכה :)

הנושא הזה הוא שקוף ובלתי רלוונטי מבחינתך.

הרי מה יעזור לך אם אני אסביר לך, לדוגמא, איזה מתחים צריכים בשביל שתתקיים תקשורת בין המחשבים - אם אין לך שירטוטים מלאים של המכוניות ובכל זאת המידע הזה לא רוולנטי בעליל - אפילו לדיאגנוסטיקה בבית.

העניין הוא מאוד פשוט: המולטיפלקס היא מערכת דיי אמינה. אומנם מניסיוני הקצר בתחום לא נתקלתי בבעיות מורכבות, למעט פעם אחת, ובכל זאת נאצלתי להשתמש באוסילוסקופ לצורך מדידת מתח (כפונקציה של זמן) שלא היתה קשורה בכלל לתקשורת בין המחשבים (אבל כן היתה בעיה מסויימת ב BSI)

יש הרבה דברים ללמוד טרם ההתעסקות במולטיפלקס, שכן המולטיפלקס הוא בסה"כ מערכת תיקשורת בין המחשבים כשאליה מתווסף פרוטוקול (פרוטוקול = מעין שפת דיבור) דרכו מועברים הנתונים לשאר הרשת.

לידיעה כללית, הצרפתים עד כה השתמשו ב-2 פרוטוקולים (VAN ו-CAN) ורק עכשיו כל הרכבים עברו להשתמש ב FULL CAN ב-2 מהירויות (למעט ה 206, ה"חלוצה העיקרית", שתימכר עד סוף ימי חייה כאן בארץ תוך כדי שימוש ב 2 הפרוטוקולים הנ"ל- VAN ו-CAN.)

כל שאר המכוניות (הפרטיות !!!) עברו (החל מ 2006) ל FULL CAN ו BSI ***זהה*** (מבחינת חומרה) בכל הרכבים (למעט "מערכת הפעלה" צרובה וייחודית לכל הרכב).

זו אומר שהצרפתים הוזילו משמעותית את רכיבי החלפים בעקבות המעבר לפרוטוקול שכל תעשיית הרכב משתמשת בו, ה CAN, ומעכשיו לא יהיה עוד 700 סוגים של BSI-ים אלא רק BSI אחד עליו תיצרב תוכנה לפי סוג הרכב. 2 שינויים מאוד מהותיים שיחסכו הרבה כסף לצרפתים.

פרוטוקול ה VAN, אגב, שהיה ייחודי לתעשיית הרכב הצרפתית - ועליו הושקעו מיליונים אם לא מיליארדים - הלך לפח.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק

ראשית תרשה לי להודות לך על ההסבר הקצר שהעלית בפני .

אל לצערי לא חידשת לי דבר ...

נתקלתי בתקלות כאלה ואחרות שקשורות למערכת זו ...

בקשתי באה בפניכם היות ואני מודע לכך שיש צורך בסירטוטים (סכמה) + חומר מקצועי רלוונטי

למערכת "FULL MUX" .

אמנם יש ברשותי תוכנות עזר, אך לצערי הם לוקות בחסר בדגמים שציינתי בפנייך,

ובמערכת FULL MUX בפרט ... :(

פורסם
איציק

ראשית תרשה לי להודות לך על ההסבר הקצר שהעלית בפני .

אל לצערי לא חידשת לי דבר ...

נתקלתי בתקלות כאלה ואחרות שקשורות למערכת זו ...

בקשתי באה בפניכם היות ואני מודע לכך שיש צורך בסירטוטים (סכמה) + חומר מקצועי רלוונטי

למערכת "FULL MUX" .

אמנם יש ברשותי תוכנות עזר, אך לצערי הם לוקות בחסר בדגמים שציינתי בפנייך,

ובמערכת FULL MUX בפרט ... :(

ספר לי באילו תקלות נתקלת שאתה חושד דווקא במערכת המולטיפלקס - ואולי חשדותיך יתבדו.

את סך המתחים שהמערכת אמורה לתת על 2 הקווים אתה יודע ?

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...