Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תסביר עצמיך בצורה עניינית וברורה, כדי שנוכל להתייחס במלוא הרצינות במתן תשובה לשאלתך .

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

מה לא מובן? אז ככה אני שואל אם יש הבדל שמיעה בין סאב בתיבה(כאילו סגורה או דומה) לבין

התקנת סאב כמו אייל(מנהל הפורום) וכדומה.

"נאה דורש נאה מקיים"

פורסם
מה לא מובן? אז ככה אני שואל אם יש הבדל שמיעה בין סאב בתיבה(כאילו סגורה או דומה) לבין

התקנת סאב כמו אייל(מנהל הפורום) וכדומה.

מה לא מובן- אתה שואל? התסכלת לאחרונה על הכותרת שלך בתרד?

ננסח לך אחרת:

*האם יש הבדל "שמיעתי" כאשר אני עובדים עם סאב בתיבה עצמאית משלו[לא עקרוני פורטט או אטומה]לבין לעבוד איתו בFREE AIR?

אני בטוח שבניסוח כזה יבינו אותך טוב יותר ויוכלו לעזור לך בצורה אינפורמטיבית .

בהצלחה.

Guest תמיר .א.
פורסם

אסף מה שהוא רשם זה מובן לגמרי, מה שאני לא מבין מה אתה מדבר בשפה "גבוהה" לא מצאים לך ידידי אתה מחדרה :)... תחזור למציאות :-).

לדעתי בתיבה שמתוכננת טוב ישמעו הרבה יותר טוב מאשר בנייה אם זה בפיברגלס או לתקוע את הסאב באיזה חור באוטו.

תמיר

פורסם

תמיר, "האם יש הבדל בין התקנת סאב בבנייה? הוא תיבה לסאב"

עשה לי טובה, אי אפשר לקלוע ולהסיק מה בעצם הייתה פה כוונת המשורר...

אם הצלחת מלכתחילה להבינו-אתה ת ו ת ח!

פורסם

לאסף: סלח נא לאיש צנוע ועניו שכמותי :-P

תראה אין לי עדיין את הידע כדי לנסח את זה כמו שאתה אמרת אז נגיד איך שאתה רשמת!!

אגב יש מצב שתגידו לי באיזה תיבה ישמעו הכי טוב? או שצריך את כל הפרטים?

"נאה דורש נאה מקיים"

פורסם
לאסף: סלח נא לאיש צנוע ועניו שכמותי :-P

תראה אין לי עדיין את הידע כדי לנסח את זה כמו שאתה אמרת אז נגיד איך שאתה רשמת!!

אגב יש מצב שתגידו לי באיזה תיבה ישמעו הכי טוב? או שצריך את כל הפרטים?

חבר.. תכנס לשאלות נפוצות, ותעשה לך ולאנושות כולה טובה עצומה.

בברכה, שי.

פורסם

אני חושב שכסף מהיר התכוון לשאול האם יש הבדל שמיע אם שמים סאב בתוך תיבה ייעודית או בתוך בנייה "אומנותית" מפיברגלאס.

התשובה היא כן משתי סיבות:

תיבה ייעודית לסאב שלרוב תהיה עשוייה מ MDF תהיה מותאמת בדיוק לנפח שהסאב דורש, ה MDF הוא חומר קשיח ודחוס יותר מהפיברגלאס - מה שיתן פחות הדהוד. הסעיף האחרון הוא שניתן למקם את התיבה בכל מקום ברחבי תא המטען לשם קבלת הבאס הטוב ביותר.

בניית פיבר תהיה מאוד מוגבלת במיקום שלה וצריך לבדוק טוב טוב היכן למקם את הבנייה כדי לקבל את מקסימום הבאס שהסאב יכול להפיק. מה גם שבניית פיבר יקרה מאוד ודורשת זמן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם שמים מספיק שכבות של פיברגלאס לא תהיה בעיה איתו מבחינת רזוננס. גם בבניית פיברגלאס אפשר לתכנן את הנפח במדוייק, הכל תלוי במה עושים ואיך. יותר קל להשתמש בMDF (זה דרך אגב גם מה שאני עשיתי) אבל בהחלט אפשר עם השקעה להגיע לאותה התוצאה עם שימוש בפיבר.

פורסם

ה MDF הוא חומר קשיח יותר מהפיברגלאס .

ההיפך. פיבר גלאס הוא חומר הרבה יותר קשיח ובעיקר הרבה יותר קשה.

ניתן למקם את התיבה בכל מקום ברחבי תא המטען לשם קבלת הבאס הטוב ביותר. בניית פיבר תהיה מאוד מוגבלת במיקום שלה וצריך לבדוק טוב טוב היכן למקם את הבנייה כדי לקבל את מקסימום הבאס שהסאב יכול להפיק.
שוב ההיפך הוא הנכון. בניית פיבר היא הצורת בניה הכי לא מוגבלת מבחינת מיקום, פשוט משום שבניה מפיבר אפשר לעשות בכל צורה נדרשת בניגוד ל MDF ששם אתה מוגבל הרבה יותר. בעצם הגמישות במיקום הבניה והגמישות ביצירת הבניה הם הסיבות העיקריות שבגללם אנחנו רואים בניות פיבר ברכבים.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

פיברגלאס הוא באמת חומר הרבה יותר קשה וקשיח, אך הבעייה איתו שעדיין יחסית ל MDF הוא יתן הרבה יותר רזוננס (אלא אם עושים עבודה מרובת-שכבות וחומר מכביד וסופח רעשים כמו דיינמט). מה גם שהוא יקר יותר, מסוכן ולא נוח לעבודה.

כשדיברתי על בניית פיבר, מרבית האנשים לא עושים בנייה לשם שיפור איכות הסאונד אלא בעיקר בשביל היופי. מעטים האנשים שיוציאו מאות שקלים על בניית פיבר רק בשביל שימושיות...

בוודאי שפיבר הוא אמצעי מעולה לשם קבלת צורות מיוחדות ומרשימות, אך לדעתי מבחינת איכות סאונד מתקבלת הוא נחות יותר.

חשבתי לבצע בניית פיבר בבגאז' ע"מ להוציא את התיבה הענקית של הסאב, ולתפוס חלל שלא בשימוש (תמונות להמחשה מצורפות). ירדתי מהרעיון הזה אחרי שניסיתי למקם את התיבה באותו איזור של הבנייה המתוכננת והבאס פשוט השתנה לחלוטין. היה הבדל כל כך גדול באיכות ובעוצמה שלו, ששום כיווני פאזות או טיים קורקשן יצליחו לתקן.

כל רכב והאקוסטיקה שלו.

לכן רשמתי למר כספית (קבל את התנצלותי) שיש לבדוק טוב טוב לפני ביצוע הבנייה האם מיקום האלמנט והבנייה לא ישפיעו (או באיזו מידה ישפיעו) על הסאונד ברכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...