Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נו באמת אתה עושה ממני צחוק?
כן. אני עושה ממך צחוק. כדי שיהיה אפילו יותר מצחיק, אני מבזבז זמן כדי לאתר לך שירטוטים, וגם צובע אותם בצבעים, כדי שתתגלגל מצחוק.

מסביר לך שוב. הצינור שצבעת בצבעים מגיע מהיצרן כיחידה אחת. מכאן נובעות שתי אפשרויות:

1. אצלך במכונית יש גרסת צינור יחידה במינה בעולם, שיצרו בעבודת יד במיוחד עבורך.

2. הצינור שנוזל אינו הצינור שבשרטוט, אלא דומה לו (זה גם הגיוני כי השרטוט שהתייחסת אליו הוא של מערכת צינורות הלחץ הגבוה, ואצלך נוזל צינור גומי - מערכת החזרה בלחץ נמוך).

אם מניחים שאפשרות 2 סבירה יותר, אז נובעות ממנה שתי אפשרויות להתקדם:

1. אולי הצינור שתארת הוא לא הצינור שנוזל. כדאי לוודא.

2. אם זה בוודאות הצינור שנוזל, תן הסבר מפורט יותר, רצוי אפילו להעלות תמונות. האם אתה משוכנע שהוא מתוח בין המיכל לבין הבומבה המרכזית ? האם יש איזה פיצולים בדרך ? עקרונית נשמע מוזר שצינור שאמור להיות מתוח בין שתי נקודות בלי שום פיצולים, ייוצר דווקא מחולק לשלוש, שני צינורות גומי+צינור מתכת ללא סיבה.

מציע גם שתרשום את המספר הסידורי שרשום ליד המתלה הימני. זה יאפשר להבין מתי יוצרה המכונית שלך, ומתוך זה את התרשים הספציפי שמתאים לה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כנרא שלא קראת את התרד כמו שצריך.

אני רשמתי שלא רק אני חושב שנוזל אלה ריאתי איפה זה וגם תיקנתי את זה זמנית, תיקרא בהודעה רשאונה שלי.

הנה הצינור שנזל מסומן אם חץ. אצלי הוא בנוי כמו שהסברתי לכם. הצינור הוא יוצא מהמיכל בקוטר גדול עובר מתחת לקופסה של מסנן אוויר, לא מתפצל לשום דבר רק מה הוא בנוי כמו שהסברתי בהודעה הקודמת. זה לא נירא כמו קומבינה כי יש מקום בשביל צינור הזה ו תפסנים מקוריים תופסים אותו.

עוד פעם אם אפשר לדבר איתי לא כמו אם ילד בן 15 שמז***ן את המוח.

xantia 2.JPG

פורסם

העניין הוא כזה; יכול להיות שלמישהו לפניך (או לך ואתה לא יודע) נפגע הצינור הנ"ל ובמוסך פשוט תיקנו את זה בצורה שקיימת היום ולא החליפו את כל היחידה.

בכל מקרה, אם אתה בטוח שזה הצינור אני אמצא לך את המספר הקטלוגי שלו ותוכל להתקשר לחברה לראות כמה זה עולה שם. (אני יכול לתת לך מושג בערך..)

בריאות לכולם!

פורסם

רומן, האפשרות שאלעד מציע נשמעת מאוד הגיונית. יכול להיות שמה שאתה רואה זה אילתור מקומי.

בכל מקרה, הצינור שמסומן בחץ בתמונה שהעלית הוא הצינור שמזין את המשאבה ההידראולית, ואינו מתחבר לבומבה המרכזית. בהודעתך המקורית כתבת שהצינור מתחבר לבומבה המרכזית, ולא למשאבה.

פורסם

האפשרות השניה אפשרית שעשו את זה לפני כי אני יד שניה. ו תמיד מה שעושים אם האוטו אני מאודכן.

אולי בעל אחר של האוטו עשו לו את זה.

נישמע מוזר מאוד.

אלעד אני בטוח על צינור. אם תוכל לעשות זאת אני אשמך.

תודה!

פורסם
עוד פעם אם אפשר לדבר איתי לא כמו אם ילד בן 15 שמז***ן את המוח.

אבל רומן למה אתה מתעצבן על אנשים שמנסים לעזור לך?

זה לא לעניין.

תן לו לעזור לך בקצב שלו וגם אם הוא לא הבין אותך, לא קרה כלום, הוא לא מקבל על זה כסף, וסמוך עליו במה שהוא אומר.

פורסם

עוד משהו שרציתי להוסיף תייחסו לתמונה הגדולה יותר איפה שהאוטו מלמעתה. הצינור מגיעה לבומבה לא?

זה הצינור בידיוק. יכול ליהיות שיתבלבלתי בצינור שאולך מהמיכל. יכול ליהיות שזה צנור השני. אבל הוא מגיעה למקום הזה שרואים אותו בתמונה הגדולה מתחת לאוטו.

תודה!

פורסם

הבומבה מקבלת נוזל בלחץ גבוה . מכאן שתגיע אליה רק צנרת מתכת העמידה בלחץ זה.

אני חושד שאתה מדבר על המכלול בו ממוקם האקומולטור (וגם הבומבה המרכזית), אבל לא סגור על זה.

פורסם

רושם במיוחד לכל אלה שחושבים שהם "יודעים הכל".

ו לא רוצים להקשיב לבן אדם ש"לא מבין"!

למה אני רושם ככה... זה הסיבה:

מילים של אחד מחברי פורום.

"מסביר לך שוב. הצינור שצבעת בצבעים מגיע מהיצרן כיחידה אחת. מכאן נובעות שתי אפשרויות:

1. אצלך במכונית יש גרסת צינור יחידה במינה בעולם, שיצרו בעבודת יד במיוחד עבורך.

2. הצינור שנוזל אינו הצינור שבשרטוט, אלא דומה לו (זה גם הגיוני כי השרטוט שהתייחסת אליו הוא של מערכת צינורות הלחץ הגבוה, ואצלך נוזל צינור גומי - מערכת החזרה בלחץ נמוך)."

אז ככה נסעתי לחנות חלקי חלוף "ג'אן" של פג'ו-סיטרואן שנימצא בתל אביב. הסברתי לו איזה צינור נזל לי.

הוא אמר לי "נו זה החלק של הצינור הזה" זה היו המילים שלו. הוא אלך לחפש משהו ו אחרי 5 דקות הוא מצא לי אותה.

צינור מקורי בא אם סמל של סיטרואן על הסקית באורך של כ40 ס"מ. מכופף כמו הצינור הישן שלי.

הצינור עולה 163 ש"ח כולל מע"מ. היום במהלך היום אחלפתי את הצינור. יש קצת תמונות של העסק רואים שם גם את הצינורות של מתכת.

בתמונה מספר 1. רואים לאן בא הצינור בסוף שלו. לבומבה.

תמונה 2. צינור הישן והחדש.

תמונה 3. צינור מתכת שעליו מלבישים את צינור הגומי.

תמונה 4. המשך של צינור מתכת לכיוון המיכל. (לא נירא כמו קומבינה) ככה זה בא מהחברה. גם הצינור של משאבה ככה. רואים חלק שלו גם.

תמונה 5. האתחלה של הצינור,הצינור הוא כן מתפצל ל 3 קטנות אבל בחלק הראשון של צינור גומי לפני החיבור של צינור מתכת. ו עכשיו יש גם תשובה למה באמת לא עשו את כל הצינור מגומי או ממתכת. אני חושב כדי לא יהיה הרבה כסף לתקן אותו אם הוא ניקרא רק בדרך לבומבה ו לא באתחלה איפה שהפיצול ה"יקר". כי להחליף את כולו יעלה 1400 שקל + -.

או שאולי בגלל חישובים טכניים, לא נכנס לזה.

תמונה 6. צינור מתכת ו צינור גומי מחוברים ביחד.אם להוריד את הקופסה של מסנן אוויר אז רואים את זה.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

פורסם

רומן , אתה חייב להוריד קצת בבאסים. הם עושים לך לא טוב.

ארנון ניסה להסביר לך שאתה לא ממש ברור.

כשתחליף "תמנון" - תוכל לבוא ולנסות ללמד גם את ארנון ושאר הבוגרים המצולקים של המערכת ההידראולית של סיטרואן.

עד אז - נסה להקשיב להם.

פורסם

שמר, אני לא מלמד אף אחד. אני רק רוצה שאנשים הבוגרים יראו יותר קרוב.

כי מפני שהם ידעים הרבה הם כבר לא רואים מה שקורא מתחת לאף.

רק רציתי יחס לדברים שאני אומר. להגיד "אצלך במכונית יש גרסת צינור יחידה במינה בעולם, שיצרו בעבודת יד במיוחד עבורך" נישמע ציני, לא? במילים אחרות "עזוב אתה לא יודעה מה אתה מדבר לא מבין כלום ומסבך את כולם, המערכת בנויה כך ו זהו"!

אני דווקא לא אומר שאני יודעה הכל כי אני באמת לא יודעה ובגלל זה שאלתי בפורום.

מצטער אם פגעתי במישהו.

פורסם

לא צריך להצטער - צריך פשוט לקרוא ולהבין למה ארנון הגיב כמו שהגיב. תקרא שוב, ועוד פעם - ותראה שהוא כיוון אותך (או לפחות ניסה) אל הצינור הנכון.

פורסם
רומן, מצינור המתכת שתיארת (הטקסט שמסומן למעלה באדום) מתפצלים עוד צינורות ? צינור המתכת הזה נראה כמו החלק שצבוע באדום בתמונה המצורפת ?

עוד משהו: בתוך תא המנוע, בצמוד למתלה הקדמי ימני (צד הנוסע) מוטבע מספר בן ארבע ספרות. התואיל לבדוק מהו ולרשום כאן ?

כן הצינור הוא זה שמסומן בסיפרה 3 .

1 xan.JPG

פורסם

בקיצור ולעניין, אני מבין שהעניין סודר?

163 ש"ח (לצינור חדש?), זה לא נורא כ"כ.

יפה שהצלחת ואני מקווה שלא יהיו לך מחלות סדרתיות בהידראוליקה כי אלה הכי מעצבנות...:(

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם
רושם במיוחד לכל אלה שחושבים שהם "יודעים הכל".

ו לא רוצים להקשיב לבן אדם ש"לא מבין"!

רומן, כשתתבגר קצת תלמד שלהודות בטעות זו גדולה ולא חולשה.

במקום לשגר האשמות אל מי שניסה לעזור לך, אולי כדאי שתקרא שוב את התשובות שלי.

התיאור שלך מלכתחילה היה מבולבל ומטעה, וכשניסיתי להבין ממך בצורה ברורה יותר את טיב הבעיה, נפגעת מזה שמדברים איתך כאילו אתה לא מבין.

הסברת שהצינור מגיע לבומבה המרכזית - אבל התעקשת שזה הצינור שמופיע בשרטוט שהועלה לפורום, למרות שהוא מתחבר למשאבה, דווקא.

אח"כ העלת תמונה מ Haynes שבה יש חץ שמצביע על הצינור שמתחבר למשאבה (לא לבומבה) והתעקשת שזה הצינור הנוזל.

עכשיו אתה מעלה תמונה של המכונית שלך, מצייר חץ אדום על הצינור שחוזר מהבומבה המרכזית (שזה כמובן לא הצינור שהתעקשת עליו עד כה, ובהחלט כן אותו צינור שהראיתי לך בשרטוט שהעליתי, והתעקשת שזה לא הצינור הנוזל.)

ובנוסף לכל אתה עוד נעלב. "טעיתי" ו "תודה" היו יכולים להתאים כאן יותר, אבל ניחא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...