Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי!

אני מתכנן לטפל קצת באוטו לקראת התקנת תוכנת ניהול מנוע קאסטום באיביזה 2017 (mk5) מנוע 1.2 tsi ea211 קוד מנוע cjzc.

- החלפת פלאגים: אחרי הרבה המלצות, רציתי להחליף לפלגים אירידיום כי הרכב כבר בן 6 שנים (החלפה לפי יצרן) מחיפושים בגוגל הפלאג ה״איכותי״ היחיד שמצאתי שמתאים לקוד מנוע זה פלטיניום NGK PZKER7B8EGS

מישהו יודע האם קיימים פלאגים אירידיום למנוע הזה? בשרשור הזה המליצו על פלגים אירידיום של ngk למנוע 1.2 tsi אך עם קוד מנוע שונה משלי, זה יכול לעבוד בכל זאת?

- פילטר אוויר: התעניינתי בפילטר פאנל k&n וראיתי דיעות לפה ולפה. האם כדאי לי להשתמש בפילטר כזה ביחד עם התקנת תוכנת ניהול מנוע קאסטום? הציפיה שלי זה תוספת קטנטנה של כוח ושיפור צליל.

- שמן מנוע: חשבתי לרענן את השמן לCastrol EDGE 5W30 LL (נראה לי שזה השמן שמגיע סטוק). אני מודע שאין כל כך הבדלים בין החברות כל עוד זה מתאים להנחיות יצרן, יש השפעה להחלפה של השמן לפני הטיונינג?

אם יש עוד שיפורים קטנים או שינויים שכדאי לעשות לפני התקנת התוכנה אשמח לשמוע

תודה!

פורסם
לפני 5 דקות, dirty_schnitzel כתב:

פילטר אוויר: התעניינתי בפילטר פאנל k&n וראיתי דיעות לפה ולפה. האם כדאי לי להשתמש בפילטר כזה ביחד עם התקנת תוכנת ניהול מנוע קאסטום? הציפיה שלי זה תוספת קטנטנה של כוח ושיפור צליל.

לא מומלץ. המנוע כאן הוא הזרקה ישירה ולכן חשוב מאד להשתמש רק במקורי/OEM. הפילטרים של K&N מסננים פחות טוב והשמן שבו הם טבולים יכול לגרום להצטברות ג'יפה על שסתומי היניקה. במבחני השוואה שונים גם הוכח שהם לא משפרים את תפוקת המנוע. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לגבי הפילטר זה תלוי ברכב. בBRZ דור ראשון (שהיא גם הזרקה ישירה - או יותר נכון גם וגם) לדוגמא - הפילטרים האלו הוכחו פעם אחר פעם בדיינו שהם נותנים עוד 3-4 כ״ס (למעשה יותר מרוב הקיטים של היניקה החיצוניים) ואין איתם שום בעיה בלרוץ איתם על פני המוני רכבים לאורך המון קילומטרים.

That said לרכב טורבו שהולך לעבור תוכנה - כנראה זה גרושים בהשוואה לאטמוספרית. ולכן לא הייתי ממש טורח.

לפני 7 שעות, dirty_schnitzel כתב:

יש השפעה להחלפה של השמן לפני הטיונינג?

לא.

תצמד להמלצות לפי התקן ומיצרנים מוכרים. אלא אם כן אתה הולך למסלול קבוע (וגם אז זה לא ישנה לטיונינג) - מה שחשוב זה יצרן מוכר + עומד בתקנים המתאימים והצמיגיות המתאימה + החלפות תכופות לפי הקילומטראז׳ והזמן.

• מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 14 שעות, Liviur כתב:

שהיא גם הזרקה ישירה - או יותר נכון גם וגם

בברז יש גם הזרקת סעפת ש״תשטוף״ ג׳יפה משסתומי היניקה. באיביזה יש רק הזרקה ישירה, לכן לא מומלץ.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
בתאריך 18.9.2023 בשעה 11:02, menir1 כתב:

לא מומלץ. המנוע כאן הוא הזרקה ישירה ולכן חשוב מאד להשתמש רק במקורי/OEM. הפילטרים של K&N מסננים פחות טוב והשמן שבו הם טבולים יכול לגרום להצטברות ג'יפה על שסתומי היניקה. במבחני השוואה שונים גם הוכח שהם לא משפרים את תפוקת המנוע. 

תודה! נראה לי שארד מהk&n ראיתי כבר יותר מדי הפחדות

• תוכן חדש...