Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כפי שידוע היה מותר להזמין עד אתמול בשעה 14:00 כרטיסי טיסה לתקופת הסגר הקרוב.

השאלה שלי היא כזאת, האם זה תקף גם לאזרח ישראלי בעל אזרחות אירופאית נוספת החוק הזה? 

אני צריך לטוס לקראת אמצע אוקטובר אבל לא יודע אם אפשרי להזמין כרטיס טיסה במצב כזה. 

הטיסה מופיעה בלוח טיסות מתוכננות.

תודה רבה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
לפני 54 דקות, mcaspi כתב:

לא נראה לי שהמדינה יכולה לעכב אזרח זר בדרך לטיסה. אז היא יכולה להסתבך עם אותה מדינה.

אבל יש לי גם אזרחות ישראלית זה לא נחשב שהם יכולים לעשות בעיות? 

פורסם

ברגע שיש לך אזרחות כפולה, הכניסה והיציאה מהארץ נעשים עם הדרכון הישראלי בלבד (זאת דרישת החוק).

כמו כן, לפי הפרסומים, בכניסה לנתב"ג אתה אמור להוכיח כי הזמנת הכרטיס נעשתה לפני כניסת הסגר לתוקף.

מאחר וזה כבר יום אחרי כניסת הסגר לתוקף - אז זה כבר בעייתי. אם הכרטיס היה מוזמן אתמול, עוד היה אפשר לטעון שהיתה בעיה כלשהי בהזמנת הכרטיס או אולי אפילו היו מסתפקים בכך שזה הוזמן ביום כניסת הסגר לתוקף מבלי לבדוק שעה.

פורסם
לפני 7 דקות, guya72 כתב:

ברגע שיש לך אזרחות כפולה, הכניסה והיציאה מהארץ נעשים עם הדרכון הישראלי בלבד (זאת דרישת החוק).

לא רלוונטי, אסור למדינת ישראל למנוע את יציאתו של אזרח זר ממנה.

לשאלה המקורית, התשובה היא ש(כמובן) מותר:

https://www.iaa.gov.il/he-IL/rashot/Pages/שינויים-בתהליך-הנוסע-היוצא-והנכנס-בנתבג.aspx

"נוסעים בעלי אזרחות זרה המחזיקים בידם דרכון זר רשאים לצאת ממדינת ישראל גם אם רכשו כרטיס טיסה בתקופת הסגר."

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 47 דקות, MiniMiz3r כתב:

לא רלוונטי, אסור למדינת ישראל למנוע את יציאתו של אזרח זר ממנה.

לשאלה המקורית, התשובה היא ש(כמובן) מותר:

https://www.iaa.gov.il/he-IL/rashot/Pages/שינויים-בתהליך-הנוסע-היוצא-והנכנס-בנתבג.aspx

"נוסעים בעלי אזרחות זרה המחזיקים בידם דרכון זר רשאים לצאת ממדינת ישראל גם אם רכשו כרטיס טיסה בתקופת הסגר."

אולי guya מתכון שאני רוצה לצאת מהארץ עם דרכון ישראלי+כרטיס טיסה אז חלים עלי החוקים של מדינת ישראל כי אני אזרח ישראלי.

זה מה שבדיוק קראתי באתר רשות שדות התעופה. לא הבנתי אם אני נחשב מבחינתם נוסע בעל אזרחות זרה. :/ כי בכול זאת אני חייב לצאת עם דרכון ישראלי מהארץ לא?

פורסם

1. באתר של רש"ת היה כתוב שבעלי דרכון זר רשאי לצאת מהארץ. לאחר שהנושא נחשף ונבדק מול משרד התחבורה, הטעות תוקנה וגם בעלי דרכון זר צריכים לעמוד בדרישות של הסגר (מבחינת זמן קניית כרטיס טיסה).

https://www.mako.co.il/news-israel/2020_q3/Article-5e01722d67ac471026.htm?sCh=31750a2610f26110&pId=173113802

2. כאשר אתה נכנס למדינה, אתה חייב לציית לחוקיה, גם אם אינך אזרח של אותה מדינה (ויהיה החוק דבילי ככל שיהיה) - אחרת אתה עלול לעמוד לדין בהתאם לחוקי אותה מדינה.

3. רנו5 -> אתה מחוייב להיכנס ולצאת מהארץ עם הדרכון הישראלי, גם אם יש לך דרכון זר (סעיף 2א לחוק הדרכונים).

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 2 שעתיים, guya72 כתב:

1. באתר של רש"ת היה כתוב שבעלי דרכון זר רשאי לצאת מהארץ. לאחר שהנושא נחשף ונבדק מול משרד התחבורה, הטעות תוקנה וגם בעלי דרכון זר צריכים לעמוד בדרישות של הסגר (מבחינת זמן קניית כרטיס טיסה).

https://www.mako.co.il/news-israel/2020_q3/Article-5e01722d67ac471026.htm?sCh=31750a2610f26110&pId=173113802

2. כאשר אתה נכנס למדינה, אתה חייב לציית לחוקיה, גם אם אינך אזרח של אותה מדינה (ויהיה החוק דבילי ככל שיהיה) - אחרת אתה עלול לעמוד לדין בהתאם לחוקי אותה מדינה.

3. רנו5 -> אתה מחוייב להיכנס ולצאת מהארץ עם הדרכון הישראלי, גם אם יש לך דרכון זר (סעיף 2א לחוק הדרכונים).

כן במקרה נתקלתי בכתבה הזאת בN12 שזו הייתה טעות.

פורסם
לפני 14 שעות, guya72 כתב:

וגם המדינה חייבת, לדעתי, לעמוד בהסכמים עם מדינות זרות ולא למנוע את חזרת האזרחים הזרים למדינתם. לא רואה איך מניעה מאזרחים זרים בריאים לחזור למדינתם עוברת את בג"ץ.

• תוכן חדש...