Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

מבצע בירור עבור חבר.

ברשותו קרייזלר וייאג'ר 2001, מנוע V6 3.3 עם כ220א ק"מ.

כאשר הרכב חם לאחר נסיעה ממושכת, בעת העצירה (סל"ד נמוך) נדלקת נורית לחץ שמן. הנורית אינה נדלקת כאשר הרכב קר. הנורה נדלקת לאחר עמידה של כ20 שניות ברמזור\פקק ונכבית עם העברה לP (סל"ד עולה?), למרות שפעם אחת כבר נשארה גם בפרקינג ונעלמה רק לאחר כיבוי המנוע.

כאמור, מדובר ברכב ישן ולכן אין בכוונתו להשקיע סכום משמעותי עבור טיפול יקר "לפי הספר". במקום, נחפש פתרון יצירתי אחר.

אשמח לשמוע רעיונות - שטיפת מערכת השמן? החלפת צמיגות השמן? תוסף?

(ברכב שלי, פיג'ו 307XSI הייתה בעיה של רעידות שמקורן במרימים הידראוליים בהנעה קרה. שם ביצעתי שטיפה של מערכת השמ עם מערכת מיוחדת אצל מוסך זיסו ולאחר מכן עברתי לשמן בצמיגות גבוהה יותר, 10W40 סיננטי מלא במקום 5W30 והבעיה נפתרה ב95%. אני אמנם מבין שאין מדובר פה בתקלות דומות, אך אני פותח פתח לרעיונות מסוג זה)

תודה!

פורסם

כדאי תחילה לבדוק שלא קיימת בוצה ומישקעים במערכת השמן. פתחו מיכסה מי מילוי שמן ותציצו פנימה לראות מצב בוצה. מומלץ שלא להניע את הרכב במצב שכזה עד אשר תאובחן התקלה ותסודר ואני גם הייתי מוריד אגן שמן ומבצע ניקיון יסודי לרשת משאבת השמן שיש סיכוי גבוה שהיא פשוט סתומה בחלקה. מכיוון שהרכב ישן מאוד הייתי שוקל גם לאחר נקיון מערכת השמן לעבור לצמיגות גבוהה יותר כמו 10/40.

פורסם

בדקתי עם חברי, והרכב היה מטופל בשמן 15W40, כלומר שמן מינראלי, מה שכנראה קידם יצירת בוצה.

קיבלתי את ההמלצה בנוגע לפירוק אגן השמן וביצוע ניקוי, אך ברצוני לשאול שוב בנוגע להעלאת צמיגות השמן. הרי אם הבעיה נוצרת כאשר הרכב חם, המשמעות היא שהיא נוצרת כאשר השמן במצבו הצמיגי ביותר. לפי הגיון זה, העלאת הצמיגות רק תחריף את הבעיה.

האם לא עדיף לעבור לשמן ברמת צמיגות נמוכה יותר, נניח 10W30?

תודה.

• תוכן חדש...