Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

השאלה שלי היא בקשר לכך, שאני מעוניין לרכוש שמן גיר ואת הפילטר שלו, בחו"ל ולהביא לארץ.

העלויות של החומרים עצמם נמוכות מאוד והמשלוח והכל, חוסך לי כ 1,200 שקלים מהמחיר כאן בארץ כולל עבודה וכו' (אעשה לבד).

בדקתי באתר של המכס, כפי שנראה או כפי שאני מבין, יהיה עליי לשלם 48% (כולל מע"מ וכו' ביחד הכל) בסה"כ מהערך של העסקה, שזה מטורף ובאמת מקטין את הכדאיות שלי לכ 500-600 שקלים במקרה הטוב, מה שלא כל כך משאיר לי ברירה ותהיה העדפה לבצע במוסך.

האם מהנסיון שלכם, אלו שכן שלמו מכס ומיסים נדרשים, האם על שמנים מעל 75$ נדרשים לשלם מע"מ + מכס או שזה רק מע"מ?

תודה רבה.

פורסם

1. לא ניתן לשלוח שמנים או נוזלים בדואר רגיל, רק במשלוח חומ"ס שיקר יותר מהשמן.

2. לא כדאי להחליף שמן גיר אוטומטי לבד, ואני אומר את זה בתור מי שעושה כמעט את כל פעולות אחזקת הרכב באופן עצמאי. ברוב המוסכים לא יודעים לעשות את העבודה הזאת נכון, הטמפרטורה של השמן צריכה להיות מבוקרת.

3. שמן גיר אכן יכול להיות יקר מאוד, פתח שירשור בטכני עם סוג הרכב ומפרט השמן הנדרש. אני מאמין שהמומחים ימצאו לך תחליף זול יותר בארץ.

4. את המסנן תזמין מחו"ל כמובן.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

היי, תודה רבה על התשובות. התעניינתי כמובן בעלויות ייבוא, זה מה שהכי חשוב לי.

ניתן לשלוח נוזלים ושמנים בדואר רגיל, אין עם זה שום בעיה אגב, סתם לידע כללי. (לא חסרים לי משלוח מאמאזון של נוזלים, אמונם לא שמנים וכו') וזה לא הצריך שום משלו חיקר, אלה קרטון רגיל וכך גם עכשיו.

החלפת השמן מיועדת לתיבת המצמד הכפול שלי, עלות החומרים + העבודה היא קרוב ל 2,000 שקלים.

נדרש 6.5 ליטרים של שמן מינירלי מקורי יקר מאוד (גם בחו"ל הוא יקר) ומסנן לא הכי זול.

טמפ' התיבה צריכה להיות בין 38-40 ויש מספר דרכים לבדוק אבל ברמה הכללית, טמפ' זו מגיעה לאחר כ 15-20 דקות של רכב מונע. אם זה יהיה 37 או 41 או אפילו 43 לא יהיה שום דבר חריג מן הסתם.

פעולות ההחלפה הן פשוטות יחסית ויש סט הוראות מפורט ובסה"כ שום דבר מיוחד, ניתן לבצע בבית לאדם שמבצע את כל הטיפולים.

אני לא הולך לשפוך שמן תחליפי זול כלשהו ;) ישנן מספר חברות, אחת הטובות אם כבר שוקלים זה של MOTUL אבל מאמין שהמחיר שלהם לא יהיה רחוק מ "המקורי" כך או כך.

במידה וכל ההזמנה חוצה סכום מסויים, אין שום הגיון או טעם לבצע לבד או לרכוש עצמאית שכן ההפרש מינימלי בין רכישות הציוד לבין הפעולה במוסך.

פורסם

למה להזמין מחו"ל, בארץ יש לך קסטרול או מוטול בעלות של פחות מ-500 ש"ח ל-7 ליטר.

דרך אגב כמה עולה מקורי?

אני מניח שהפילטר עולה פחות מ-300 ש"ח, כך שהחיסכון שציינת של 1200 ש"ח זה לא מדוייק בכלל

http://www.justmotor.co.il/Product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-castrol-transmax-dual

http://www.apexmotors.co.il/Product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%93%D7%95-%D7%9E%D7%A6%D7%9E%D7%93%D7%99-%D7%9E%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9C-motul-multi-dctf

פורסם

למה לא מדוייק בכלל אם 500 שקלים + 300 שקלים בערך = 800 מתוך עלות טיפול של 2,000 שקלים = 1,200? ;)

בגלל זה, שאלתי מה עלויות הייבוא בפועל כיוון שלהבנתי בטבלה, אאלץ לשלם 48% כולל הכל וזה מן הסתם לא משתלם בעליל.

האופציה היחידה שכן חשבתי עליה היא בעצם להזמין את השמן של MOTUL (ידוע שיש בארץ), הוא מבין ארבעת השמנים המומלצים לתיבה של פורד במספר מקומות.

את הפילטר למעשה אפשר לרכוש במוסך הרשמי בעלות סבירה של 200-300 ואת השמנים כאן ואז באמת אחסוך את הסכום שציינתי, שזה מעולה כמובן.

כל הרעיון הוא סביב הבאת שמן "מקורי" של פורד עד כמה שניתן, לא שיש פוביה כזו או אחרת לגבי שמנים אבל אחריי הכל, אם כבר אז כבר.

פורסם

לא מדוייק בגלל שאמרת שהחיסכון הוא אם אתה קונה את החלקים בחו"ל.

כאמור הראתי לך שבאותו המחיר תוכל לקנות בארץ, כך שהחיסכון בקניה בחו"ל הוא בעצם 0 ש"ח :lol:

שלח הודעה לאבי ושאל מה המחיר לשמן מקורי, מי יודע אולי ההפרש לא גדול.

באופן אישי אני משתדל תמיד לקנות בארץ אם ההפרש לא גדול.

• תוכן חדש...