Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם, הבעיה שלי היא כזאת (כן אני יודע יש לי יותר מבעיה אחת)

מאז שאני זוכר את עצמי, תמיד היתי מצליח במבחנים רק בנסיון השלישי (מועד שלישי), זה התחיל בבית הספר שהרבה היו עוברים במועד הראשון,

ואני מסתכל על כולם ומתאכזב, מנסה מועד שני, ועוד הפעם מתאכזב, למועד השלישי לא היתי לומד בכלל ואז היתי עובר, (הורי הוציעו עשרות אלפי שקלים כדי לנסות להבין היכן הבעיה, אבל לאף אחד לא היה תשובה), גם בבגרויות המצב היה אותו דבר, תאוריה לרכב? נסיון שלישי, טסט ? שלישי,

קורס צ'יפים בחיל הים? נסיון שלישי.

הקטע שהכי שבר אותי היה בסיום הלימודים לנהול לוגיסטי פה בשוויץ, את כל החומר ידעתי בעל פה, את כל המבחנים עברתי, רק המבחן הסופי לא עברתי, לצערי פה יכולתי לנסות רק פעמיים, וכמובן פעמיים לא עברתי (תמיד היה חסר לי 5 נקודות, התעצבנתי על זה שלא עברתי ועל ה80 אלף שח שהוצאתי), אבל לא נורא קיבלתי תעודה על כל מה שלמדתי פלוס גליון ציונים.

לפני שנה וקצת החלתתי שבא לי להעמיק את הידע שלי בניהול פרוייקטים,לקחתי קורס עם עוד 12 איש, למועד הגשת הפרוייקט הגיע (פרוייקט סיום, 20 עמודים פלוס מצגת והכל בגרמנית) קיבלתי ציון מעולה, שבוע אחרי זה מבחן בין לאומי (IPMA), נגש פעם ראשונה? נכון לא עברתי, פעם שניה? נכון לא עברתי, פעם שלישית? אתמול קבלתי תוצאות, וכמובן עברתי (המבחן היה משש וחצי בערב עד תשע וחצי, ללא הפסקה).

אז נכון לרוב זה פשוט מעייף ומייאש, אבל הרצון להצליח גובר על היאוש, ושנה הבאה אני מתחיל לימודים חדשים, אני כבר מכין את עצמי ואת הכסף לשלושת הנסיונות :-D

האם אני היחיד שסובל מזה ? האם אתם עוברים בפעם הראשונה? ואיך אפשר להתגבר על זה?

פורסם

בוא נחכה לתגובה השלישית כדי שתגלה את התשובה ;-)

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

זה מעניין מה שאתה אומר כי זה קורה לך במגוון תחומים שלא קשורים אחד לשני. הייתי אומר לך שכנראה אתה לא לומד היטב, אבל אתה מתאר סיטואציה שאחרי הניסיון השני לא למדת כלל, ניגשת למועד שלישי ועברת. כנראה שזה עניין של מזל.

אולי זה משהו מאוד פסיכולוגי אצלך. אם זכרת את כל המקרים הללו כנראה שהם ישבו אצלך בראש לפני שניגשת לבחינות. אולי מצב הרוח שלך בפעמים הראשונות הוא "אני בטוח אכשל" וזה משפיע. מגיעים אליי הרבה תלמידים שאלוהים יודע מה המערכת עשתה להם ואיך היא קיטלגה אותם, כי הם מפגינים חוסר בטחון עצום ביכולת הלמידה שלהם. הגיע אליי תלמיד תיכון שכל המורות אמרו לו שאין לו מה לחפש ביותר מ-3 יח' במתמטיקה ו-4 אנגלית. ההורים שלו התעקשו שהוא מוכשר ושבעיות ההתנהגות שלו הן מהשפה רעה וחוסר בטחון וכלל לא קשורות ליכולות הלמידה שלו. המורות ישר קטלגו אותו כ"מתקשה" נטו בגלל התנהגות. לא הופתעתי לגלות שיש לו תפיסה מדהימה ושמחתי שלפני חודש הוא התקשר אליי כשקיבל 98 ב-4 יח' מתמטיקה ו-95 ב5 אנגלית.

נסה להחליט שמחר אתה נותן לעצמך חודש ללמוד איזה נושא קטן. תלמד אותו ותבחן את עצמך. תראה אם הבעיה בלמידה שלך או בהלך הרוח כשאתה ניגש לבחינה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני מכיר לא מעט כאלה שפשוט נופלים במבחנים. לדעתי זה נובע מחוסר מוכנות. הכנה למבחן זה לא דבר שכולל רק שליטה בחומר הנלמד. זה דורש גם הכנה למבחן כמבחן.

לדעת לעמוד בזמנים. לדעת לנתח שאלות, נתונים והמשמעויות שנובעות מהן והכי חשוב- איך להתמודד עם שאלה שאתה לא יודע את התשובה עליה.

שאני לומד למבחן אני קודם כל עובר על כל החומר ברמה סבירה (זה השלב הכי גמיש מבחינתי. ככל שיש לי יותר זמן ללמידה, כך אני אשקיע יותר בזמן הזה. יש נושאים שמפאת חוסר זמן, נאלצתי לוותר על השלב הזה לחלוטין).

לאחר מכן אני יושב לפתור מבחנים לדוגמא (או משנים קודמות) ללא הגבלת זמן עם חומר פתוח.

לאחר שלושה- ארבעה מבחנים כאלה אני עובר ל"סימולציות".

מכוון סטופר לזמן המדוייק שנמשך המבחן, מחזיק רק את החומר עזר המותר וניגש לפתור את המבחן. בלי לתת לעצמי הארכות כי "רק עוד דקה ואני מסיים לכתוב את התשובה" ובלי להציץ בחומר אסור (אינטרנט/ ספרי לימוד וכדו').

כשאני לא יודע או לא בטוח בתשובה- מייד ניגש הלאה. לא מבזבז אפילו שנייה, ממש סריקה מהירה של המבחן וצבירת נקודות בטוחות וקלות. לאחר מכן מכן סריקה שנייה של המבחן ועונה על השאלות שאני יודע את התשובה עליהן אך שהתשובה ארוכה וצפויה לשאוב לי זמן. ולבסוף- השאלות שאני לא יודע / לא בטוח לגביהן.

כשהזמן נגמר- אני יושב לפתור שוב את המבחן אך הפעם ללא הגבלת זמן וכן עם חומר פתוח (אפילו פיתרון לדוגמא של המבחן אם יש) וזה השלב שבו אני לומד הכי הרבה. כאן אני מגלה את הטריקים שיכלתי לעשות שהיו חוסכים לי זמן / שלא ידעתי.

אם המבחן הלך ממש גרוע (ובראשונים זה תמיד ככה) אז אני אפילו פותר אותו שוב עם סטופר ובלי חומר עזר. ולו רק בשביל לוודא שבאמת למדתי מהטעויות שלי.

(השלב הזה של פיתרון המבחנים הוא לא גמיש בכלל. תמיד אני משאיר לפחות יומיים כאלה. ביומיים האלה אני מספיק כשלושה מבחנים ביום בממוצע)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

Guy_25 - כייף לקרוא את התשובה..

נכנסתה לי לתוכנה במוח :grin: זו הדרך הנכונה.

והחלק האחרון של הסקת המסקנות לניהול הזמן וההתמודדות עם הבעיות, חשוב ועוזר גם בחיים הכלליים.

גם בניהול בחיים הרגילים צריך:

לפתור / לתת תשובות לבעיות הקלות, עבור ליותר כבדות, ולאלה הגוזלות זמן / תיאום.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מהנסיון האישי שלי - מעבר לדברים הברורים מאליהם (הבנת החומר וכו'), יש אלמנט נוסף שצריך לשלוט בו, והוא קור רוח בעת פתירת המבחן. מתיאור הדברים זה נשמע כאילו זו נקודת התורפה המרכזית שלך.

במהלך הזמן שלי בטכניון פגשתי סטודנטים מבריקים עם ציונים לא משהו, כאלו ששולטים בחומר היטב אך במהלך המבחן פשוט נכנסים לסטרס ולא מצליחים לצאת ממנו - זו תופעה די ידועה.

אז חשוב, מאוד מאוד חשוב, לפתח את היכולת להשאר רגוע גם כשהכל נראה כאוטי, גם כשיש לך בלאקאאוט וכל המבחן נראה כמו ג'יבריש. חשוב לא להכנס לבור הזה של 'אני בטוח נכשל' כי אז קשה לצאת ממנו (מנטלית). במובן הזה גיא נתן לך כמה עצות די טובות.

לי אישית היה עוד משהו שעזר - לאחר הסמסטר הראשון החלטתי על "חוק ברזל" שגרס כי כל ציון מתחת ל80 בהכרח גורר מועד ב' או חזרה על הקורס, בלי קשר לכמה מתחשק לי או מהי חשיבות הקורס עצמו. החוק הזה מאוד עזר לי במוטיבציה ללמוד כי ידעתי שאם אני מקבל 79 תהיה לכך השלכה מאוד מעצבנת על הזמן שלי (פחות סוני יותר סימולציות מבחנים).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

כשאני לא יודע או לא בטוח בתשובה- מייד ניגש הלאה. לא מבזבז אפילו שנייה, ממש סריקה מהירה של המבחן וצבירת נקודות בטוחות וקלות. לאחר מכן מכן סריקה שנייה של המבחן ועונה על השאלות שאני יודע את התשובה עליהן אך שהתשובה ארוכה וצפויה לשאוב לי זמן. ולבסוף- השאלות שאני לא יודע / לא בטוח לגביהן.

כל החיים זו בחינה.

בין שאר הלימודים למדנו שנה שלמה דיני מיסים

המרצה שופט בית המשפט המחוזי בחיפה.

בבחינת הסיום קיבלנו את הבחינה, 3 דפים גדושים מידע ובסופם פסקה קטנה.

נא כתוב חוות דעת .

מהומת אלוהים , מה זה איך זה ?

המרצה בחיוך, הבהיר:

אתם ישובים במשרדכם המהודר המזכירה מכניסה את הלקוח, וזה סיפורו, כפי שמופיע ב 3 הדפים הנ"ל.

וכדי להבין את חשיבות הבחינה

מי שלא עובר אותה , לא עובר לשנה ד'

אז איך אתה בחיי היומיום?

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אז איך אתה בחיי היומיום?

ציטטת אותי בתחילת ההודעה שלך, האם השאלה הופנתה אלי או פות"ש?

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

השאלה לפות"ש

והסיפור על טכניקת הבחינה שלך נענתה בסיפור על הבחינה שלי.

אבל ברגיל אני מסכים שהטכניקה שלך לגבי בחינות מעולה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שותפי לחדר במעונות היה לקוי למידה. היה לו אישור הארכת זמן ובנוסף המאבחן המליץ לו להגיע לחדר שבו יערך המבחן חצי שעה קודם.

אני אימצתי את ההמלצה הזו ומצאתי שמבחינתי היא מאוד הועילה. בדיעבד אני מעריך שזה גורם לי התחיל את הבחינה יותר רגוע ותכליתי.

מהתיאור של פות"ש לא נראה לי שזו בעיה של בקיאות בחומר.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

סברה נוספת: אולי כדאי לפות"ש לשאול את עצמו "איך אני מתפקד במצבי לחץ"?

זו שאלה שהמון אנשים יתביישו לענות עליה בכנות, גם לעצמם בלב, אבל אולי כשדברים חשובים לנו יש לנו איזו בעיה שגורמת לירידה ברמת התפקוד. אצל חלק מהאנשים זה יותר דרסטי מאשר אחרים, ויש לכך פתרונות [התנהגותיים, כמו התגובה לעיל למשל, ותרופתיים כמו כדורי הרגעה או תמציות צמחים מסוימים].

אם אני רוצה לתת דוגמה נפוצה כדי להבהיר את דבריי, אומר כי בצורה דומה המנגנון האבולציוני של חרדה קיים בכולם, רק שאצל חלק מהאנשים הוא מגיע בזמן הלא נכון וברמה מוגברת. גם לכך יש מגוון פתרונות החל מטיפול קוגניטיבי התנהגותי כלפי פוביות ספציפיות ועד לתרופות כמו ציפרלקס, לקספרו ושאר מעכבי קליטת הסרוטונין.

אני לומד למבחנים בדיוק כמו גיא. ממליץ בחום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זה משהו בתת המודע שנמצא בך, מגיל צעיר יותר ובשלבים מוקדמים יותר "הבנת" שאתה עובר בפעם השלישית, ובכך שכנעת את עצמך. אתה מראש מגיע לפעם הראשונה בידיעת כישלון, ובפעם השניה בתקווה ופעם השלישית בניצחון.

אם מראש תגדיר לעצמך שיש רק מבחן אחד ואין הזדמנויות נוספות ואתה הולך לטרוף את המבחן, אתה תראה שתצליח!

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

זה נשמע כמו סוג-של 'חרדת מבחנים' כלשהי שאינה קשורה לבקיאות בחומר,

ואולי עם הזמן טיפחת את תחושת ה"פעם השלישית" שבפועל אינה קשורה לשום דבר

מעבר לזה ששתי הפעמים הקודמות שחקו לך את החרדה ואיפשרו לך לבצע היטב.

אני מניח שאיש מקצוע מהתחום ידע לתת לך טיפים לגבי יום ההגעה למבחן וכד'

וחוץ מזה אם איני טועה אתה כבר לא ילד, אז פשוט חלאס לחרוד או חלאס ללמוד,

אין כזו הפרעה של "רק בפעם שלישית מצליח", יצא כך בפוקס [טסט שלישי, נו]

וטוב אם לא תדבוק בזה.

The first one to get angry loses

• תוכן חדש...