Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני כבר שבוע גולש באתר ומחפש דברים מומלצים ומרוב מידע הלכתי ממש לאיבוד.

אני צריך לקבל בקרוב רכב חדש שקניתי (i10).

זה רכב ראשון, והאמת אני לא מתחבר יותר מידי לכל נושא הדיטיילינג. בעיקרון המטרה העיקרית היא לשמור על הרכב

ועל הצבע שלו.

עכשיו מה שאני חשבתי שאני צריך זה ככה:

מגבת מיקרופייבר לניקוי

מגבת מיקופייבר לייבוש

ששמפו לרכב

ווקס/ אוטם צבע.

אשמח לשמוע המלצות לגבי הנ״ל, הבנתי שמגבות ממולץ מהקוראני- אבל איזהה? יש שם מלא סוגים....

לגבי שמפו, יש את ה onr אבל הוא לא בדיוק שמפו, האם כן ניתן להשתמש בו בתור שמפו ואם כן איך? ומה עדיף הכחול או הירוק.

ווקס ואוטם צבע, הרכב יגיע בצבע בז׳ מטאלי - לא ראיתי שם המלצה חד משמעתי לגבי מה עדיף. אשמח להמלצות.

ועוד דבר , פלסטלינה? כמה זה חשוב לשמירת הרכב והצבע? ואם כן, איזה מומלץ לרכוש, הבנתי שהסיני זה אחלה, אבל אשמח למשהו יותר ספציפי.

ועוד משהו אחרון, מה סדר הפעולת?

שיטפה, ופלסטלינה ואז ווקס? איך ה onr נכנס למשוואה?

לגבי השקעה אני לא רוצה להשתגע אבל אם זה משהו ממש מומלץ כמו onr אין לי בעיה להשקיע.

סורי על החפירה ותודה לעונים :)

פורסם

אם אחרי שטיפה אתה מרגיש שהפח מחוספס וכאילו יש עליו גרגרים אתה צריך פלסטלינה,אני השתמשתי בפלסטינה שמגיעה עם ערכה:

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A7%D7%99%D7%98-%D7%A4%D7%9C%D7%A1%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-Carplan

יש לך שם גם ווקס,הוא לא מחזיק להרבה זמן,אבל קודם תיראה שאתה אוהב את ולא סתם להשקיע בווקס רק כדאי לגלות שאין לך כוח לעשות את זה.

הסדר הוא:

שטיפה.

פלסטלינה.

ווקס.

ONR זה לא חובה,אם יש לך צינור אתה יכול לקנות סבון לרכב וזהו,פשוט ONR משמש גם בתור ספריי החלקה לפלסטלינה,ואם אין צינור הוא עוזר נגד שריטות כאשר אתה שוטף ללא צינור.

לגבי שאר הדברים יש פה רבה שירשורים עם המלצות,מציע לעבור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מזדהה עם המקרה שלך אז אני אגיב לך ממה שאני יודע (תמצית של קריאה בפורום בימים האחרונים) - אם יש טעויות אשמח אם מישהו ותיק יתקן

גם לי היה חשוב רק לשמור על הצבע של רכב חדש

אתה צריך ספוג בשביל השטיפה (לא ספוג רגיל אלא רך ממיקרופייבר)

ומטלית ייבוש (עבה יותר כדי שתספוג, וגם כן ממיקרופייבר. לא ג'ילדה)

ושמפו. פה אני ממליץ על שמפו עדין כדי שלא תוריד את שכבת ההגנה על הצבע. אני קניתי את mr.pink של chemical guys. הבנתי שהוא לא נחשב וואו ביחס למוצרים בליגה של הגדולים, אבל הוא עדין וזה חשוב אלא אם כן אתה לא מצליח להוריד את כל הלכלוך כל שטיפה. אגב, אני מרוצה ממנו (אבל בטוח שיש עוד)

את הגלגלים כדאי מאוד לשטוף בנפרד (ולפני שאר הרכב) כי הם מאוד ג'יפה

תצטרך מברשת פשוטה (צריך סיבים רכים, לא משהו אגרסיבי), וחומר ניקוי ייעודי לג'אנטים (חשוב פה מאוד להזהר על הצמיגים וצבע הרכב כי הם חומרים מאוד לא ידידותיים)

לגבי פלסטלינה - בגדול אם הרכב חדש אתה לא צריך. המבחן הוא להעביר יד על הרכב כשהוא נקי. מחוספס - צריך. חלק - לא צריך. (מבצעים את הבדיקה כשהיד בתוך שקית ניילון)

אני אישית השתמשתי כי בטיפשותי חניתי מתחת לעץ שהשאיר לי כתמים ג'ינג'ים שלא יורדים על כל הרכב. הפלסטלינה לא אכזבה והורידה את כולם והשאירה את הרכב חלק כמו זכוכית

הגנה על הצבע

פה היה לי מאוד חשוב לבחור במוצר טוב שיתן הגנה טובה לצבע, וגם שתהיה עמידה (שלא אצטרך ליישם כל חודש)

זה מתחלק לווקס ולאוטם צבע

היתרון של הווקס - מראה ויזואלי אטרקטיבי משמעותית

היתרון של האוטם - עמידות ארוכה משמעותית (הבנתי שמחזיק מספר בודד של חודשים, מקווה שאני לא אופטימי מדי. כמובן שתלוי במוצר, איכות היישום ומז"א)

אני בחרתי במנזרנה power lock, משיטוט בגוגל הוא מומלץ. אחרים טובים שנתקלתי בהם זה ה jetseal של cg ו- optiseal שיותר נוח ליישום. שוב, בטוח שיש עוד מוצרים טובים. את שלי שמתי אתמול, היה נוח ופשוט ליישום. נותן מעט ברק (אבל שוב - לא מה שחיפשתי). לגבי עמידות - מוקדם כדי לקבוע

האוטם לא זול (עלה לי 130 אאלט. אבל זה יחזיק לכמה וכמה שכבות), וצריך למרוח לכל הפחות כל חצי שנה

בשביל האוטם צבע תצטרך עוד 2 מטליות מיקרופייבר - כדי למרוח, וכדי להוריד

פורסם

תודה רבה! עשיתם לי הרבה סדר,

נותר לי רק להחליט איזה מגבת לייבוש לקנות. לקוראיני יש לא מעט.

ועדיין אשמח לעוד המלצות יותר ספציפיות, השיטוט בפורום רק מבלבל מיותר מידי מידע

פורסם

כול אחד מעדיף גם חומרים אחרים.

עצה שלי תתחיל מהזולים,תיראה בכלל אם אתה מתחבר לכול זה.

אני למשל התחלתי עם המוצרים של CARPLAN:

http://www.carplan.co.il/

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...