Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב :lol:

אשמח לעזרה בבעיה שיש לי ברכב.

מדובר על דייהטסו שרייד 97 1.3 ליטר.

קניתי את הרכב לפני כשלושה חודשים ולמחרת הקניה עלתה הטמפרטורה שלו, עצרתי מייד וכיביתי מנוע (קרה שכבר הגעתי הביתה).

למחרת נסעתי למוסך הקרוב שלאחר בדיקה של ניתוק כבל חשמלי מסויים אמר לי כי "הלך ראש מנוע", לא היה לי כסף מספיק להשקיע וסיכמנו כי אדחה את הטיפול למועד אחר ואשים לב למים בכל יום. לבסוף ביטלתי את הטרמוסטט ולאור המלצת המוסך נסעתי למכון ראדיאטורים בכדי לנקות את הראדיאטור שהיה סתום (חוטר).

הבחור מהראדיאטורים אמר לי כי לפי הבנתו אין לי בעיה בראש מנוע כי בבדיקה של התנעת המנוע עם מכסה פתוח לא היתה קפיצה של מים.

שמחתי והרגשתי מבורך קניתי מים ירוקים איכותיים.

למרות זאת עקבתי אחר המים וראיתי כי עדיין מים נעלמים מהרדיאטור, בכל יום עלי להוסיף מעט עד רבע בקבוק. מיכל המים העודפים נשאר בדרך כלל מלא והמים בורחים מהראדיאטור עצמו. למרות הכל המנוע לא עובר את טמפ' העבודה (לא מתחמם)

נסעתי למכון הראדיאטורים והוא ראה שאין נזילה והעריך כי מדובר במכסה פגום. החלפתי מכסה ועדיין יש בריחה של מים. שמתי לב כי יש הבדל טמפ' בין הצינור העליון של הראדיאטור-חם מאוד לבין הצינור התחתון-קר (אין טרמוסטט) לאחר נסיעה ארוכה אבל בבדיקה שעשיתי בזמן עמידה הטמפרטורה היתה שווה.

עשיתי בדיקה למאוורר בעמידה וכשהוא נכנס לפעולה סגרתי סוויצ' בכדי לראות עם הוא נעצר מייד ולקח לו איזה שתי שניות שבהן המשיך להסתובב חופשי.

ועוד משהו נוסף...אולי זה קשור ואולי זה משהו נוסף: שמתי לב שכשלוחצים גז בטורים נמוכים יש עליה וירידה בגז, כלומר למרות שלוחצים לחיצה רציפה זה נשמע כאילו לוחצים ועוזבים..

אשמח לשמוע תובנות לגבי מה לדעתכם צריך לעשות, אני מניח שהראשון זה בטח קשור למאורר. האם הסימפטום השני קשור? ומהו?

תודה מראש ושנה טובה

עריכה אחרונה על ידי DICHNER
פורסם

צינורות בטמפ' שונה ומאורר שניכנס לפעולה זה נישמע שלא ביטלו לך את הטרמוסטט והוא עדיין קיים.

כניראה יש לך חדירת מים איטית לתוך הצלינדר, בקיצור יש סיכוי גבוה שבאמת הלך המנוע.

פורסם (נערך)
צינורות בטמפ' שונה ומאורר שניכנס לפעולה זה נישמע שלא ביטלו לך את הטרמוסטט והוא עדיין קיים.

כניראה יש לך חדירת מים איטית לתוך הצלינדר, בקיצור יש סיכוי גבוה שבאמת הלך המנוע.

אני מנסה לחדד את העניין: שני הצינורות חמים באותה מידה אבל שלשום חזרתי מנסיעה ארוכה והצינור התחתון היה קר יחסית לעליון שהיה חם, אינני יודע עם זה קרה חד פעמי אבל היום שמתי לב ששניהם חמים באותה מידה. אני ראיתי את המוסכניק מוציא את הטרמוסטט ואפילו מודיע לי שהוא תקין ושכנראה שההתחממות קרתה בגלל רדיאטור סתום.

עוד משהו חשוב: המכסה שהיה לי היה 0.9 והבחור ברדיאטורים החליף לי לי 1.1 זה משנה ממש?

עריכה אחרונה על ידי DICHNER
פורסם

נראה שיש לך בעייה בצינור שמקשר בין הרדיאטור למיכל העודפים. האטימה של הצינור הזה בשני הקצוות צריכה להיות מוחלטת אסור שייכנס אויר.

מה שקורה אם האטימה לא טובה, בזמן הנסיעה כשמערכת הקירור מתחממת ויוצרת לחץ היא שופכת עודפים של מים למיכל העודפים. אחר כך כשהרכב חונה ומתקרר הלחץ קטן ועודפי המים "נשאבים" חזרה לתוך הרדיאטור דרך הצינורית שבתוך הנוזל במיכל העודפים.

אצלך אין את תהליך ה"שאיבה" חזרה לרדיאטור בעקבות אטימה לא טובה, אויר חודר ומשווה את הלחצים ולא מאפשר לתת לחץ לשאוב חזרה את הנוזל.

לכן אתה תראה כנראה שמפלס הנוזל במיכל העודפים עולה או לא משתנה בעוד ברדיאטור חסר הנוזל שלא הצליח להשאב חזרה.

ודרך אגב עשו לך בדיקת לחץ למערכת הקירור ?

פורסם
נראה שיש לך בעייה בצינור שמקשר בין הרדיאטור למיכל העודפים. האטימה של הצינור הזה בשני הקצוות צריכה להיות מוחלטת אסור שייכנס אויר.

מה שקורה אם האטימה לא טובה, בזמן הנסיעה כשמערכת הקירור מתחממת ויוצרת לחץ היא שופכת עודפים של מים למיכל העודפים. אחר כך כשהרכב חונה ומתקרר הלחץ קטן ועודפי המים "נשאבים" חזרה לתוך הרדיאטור דרך הצינורית שבתוך הנוזל במיכל העודפים.

אצלך אין את תהליך ה"שאיבה" חזרה לרדיאטור בעקבות אטימה לא טובה, אויר חודר ומשווה את הלחצים ולא מאפשר לתת לחץ לשאוב חזרה את הנוזל.

לכן אתה תראה כנראה שמפלס הנוזל במיכל העודפים עולה או לא משתנה בעוד ברדיאטור חסר הנוזל שלא הצליח להשאב חזרה.

ודרך אגב עשו לך בדיקת לחץ למערכת הקירור ?

הי ותודה על התגובה:lol:

לא עשו לי בדיקת לחץ למערכת הקירור

האם מה שתיארת יכול להסביר מדוע נעלמים מים מהרדיאטור? האם הם נשפכים מתוך מיכל העודפים החוצה או בצינור המחבר?

האם זה שהבחור שם לי פקק 1.1 במקום 0.9 יכול לשנות משהו בעניין?

האם זה שהמאוורר ממשיך להסתובב כשהמנוע חם לכמה שניות לאחר שכיביתי את הסוויץ יש קשר לזה?

האם העליה והירידה בתנודות הגז בטורים נמוכים קשורה לזה ואם לא מה זה מצביע ?

תודה רבה מראש

פורסם (נערך)

שלום רב !

החלף בדחיפות את המכסה ל0.9, ווהחלף את המוסכניק, שבהחלטה שרירותית החליט שהלך ראש מנוע, ניתק חוט חשמל לא ידוע, ביטל תרמוסטט, ושלח אותך למכון רדיאטורים, שהחליף מכסה רדיאטור בעל לחץ גבוה מדי אשר אינו מאפשר למי הקירור לחזור ממיכל העודפים חזרה לרדיאטור,המשך לעקוב אחרי מפלס המים.

בדוק מגע רופף, בקונקטור בחיבור לתרמו סוויץ(יוניט הפעלת מאורר).

אין קשר לבעיית איבוד מי הקירור, לעליה והירידה בתנודת הגז בטורים.

מומלץ "בחום" שתחזיר את התרמוסטט, לחדש כמובן.

חזור לפורום לעדכון.

בברכה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לא עשו לי בדיקת לחץ למערכת הקירור

לא בטוח שצריך, סתם תהיתי אם מישהו במוסך שהלכת אליו טרח לעשות את זה, הרבה מהחעפרים מתעצלים לעשות בדיקות כמו שצריך.

האם מה שתיארת יכול להסביר מדוע נעלמים מים מהרדיאטור? האם הם נשפכים מתוך מיכל העודפים החוצה או בצינור המחבר?

מה שתיארתי מסביר בדיוק את מחסור המים ברדיאטור. במיכל העודפים יש בד"כ 2 צינורות - אחד שמחבר את המיכל לרדיאטור אותו הזכרתי קודם שתפקידו להוליך מיך מהרדיאטור למיכל ובחזרה, ואחד ששופך את המים אל מחוץ לרכב אם המיכל מתמלא יותר מידי.

האם זה שהבחור שם לי פקק 1.1 במקום 0.9 יכול לשנות משהו בעניין?

זה יכול לשנות המון ולגרום לצרות צרורות. המספרים שהזכרת הם מידת הלחץ שהפקק יוצר במערכת הקירור. חייבים לשים רק את הפקק עם הלחץ שהרכב תוכנן אליו. אני לא יודע מה מתאים לרכב שלך אבל בטוח יש כאן אנשים שיודעים. ואם המוסכניק שם לך פקק עם מידה אחרת, תברח ממנו מהר, זה דבר אידיוטי לעשות.

האם זה שהמאוורר ממשיך להסתובב כשהמנוע חם לכמה שניות לאחר שכיביתי את הסוויץ יש קשר לזה?

זו התנהגות תקינה שהמאורר ממשיך לקרר קצת את הרדיאטור אחרי כיבוי המנוע.

האם העליה והירידה בתנודות הגז בטורים נמוכים קשורה לזה ואם לא מה זה מצביע ?

אם המנוע נמצא בטמפרטורת עבודה תקינה לא אמורים להיות תנודות כמו שאתה מתאר. אולי כשהמנוע קר יש קצת שינוי בטורים בהתחלת הנסיעה כדי להגיע מהר לטמפרורת העבודה ...

וכמו שצביקה כתב - כדאי מאד להחזיר את הטרמוסטט, יש לו תפקיד חשוב.

• תוכן חדש...