Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני חדש בתחום, לכן קיוויתי לקבל קצת עזרה כאן כדי למנוע פדיחות בהמשך. אנחנו זוג סטודנטים ומחפשים רכב בתקציב של עד 20 (מוכן לחרוג קצת אם אין ברירה), ואשמח להמלצות על רכבים (וטיפים בכלל):

• ישמש לנסיעות עירוניות (לא כל יום), ופעמיים בחודש לנסיעות בינעירוניות (בסופשים ותלוי לאיזה הורים - 170קמ או 380 קמ...) - לכן חשוב שיהיה חסכוני בדלק.
  • יסיע לרוב 2 אנשים (וכלב), ולעיתים רחוקות יותר - לכן רכב קטן יספיק.
  • בנוסף שיהיה בטיחותי (בתקציב הזה אני רוצה להאמין שכבר אפשר למצוא רכבים עם כוכבי בטיחות...)
  • והכי חשוב - שייחשב אמין, ולא יתאהב במוסכניק שלנו... (משיחות עם אנשים הבנתי שזה הנושא הכי בעייתי בקניית רכב משומש בתקציב כזה - קשה לחזות מה יהיו עלויות האחזקה בגלל כל מני בלת"מים. האם זה נכון?)
  • מעבר לכך, אני פתוח לגמרי...

מבירורים שעשית עד כה זה מה שגליתי:

אמירות כגון "יפניות אמינות", "פיאט לא אמינה" - להאמין לשמועות?

בנוסף ראיתי ביד2 מבחר מרשים מאד של דיהטסו סיריון ופיאט פונטו-גרנדה ב-20k ועם ק"מ נמוך, 2003-2008 - בעוד המבחר הרבה יותר דל ברכבים אחרים. מה הקאץ'?

ובאופן כללי, האם התקציב הזה ריאלי עבור הדרישות האלה ויש "חיה" כזאת, או שאולי אין ברירה וכדאי לגרד עוד כסף כדי לקנות רכב יקר יותר - ככה גם אוציא פחות על אחזקה במהלך השנים (נניח שנמכור את הרכב לאחר 2-3 שנים)?

תודה מראש

פורסם

ברוכה הבאה לפורום.

בתקציב הזה אתה לא תרכוש רכב מחברת ליסינג ותקבל אחריות על חלק מהמכלולים ולכן הייתי מחפש את הרכב השמור ביותר שטופל כמו שצריך, בסכום הזה קשה למצוא רכב שמור כי רוב האנשים כבר מתחילים לזלזל באחזקה ברגע שהמחיר של הרכב יורד ("מה? אני אשקיע על טיפול 4000 ש"ח? זה כמעט רבע מהמחיר של הרכב!").

בכל מקרה הייתי הולך לכיוון של יונדאי גטס 2007-2008, אבל כפי שאמרתי, לא שווה לרכוש רכב חסכוני בדלק אבל שתוציא את הכסף הזה במוסך.

אמינות לרכבים במחיר הזה תלוייה מאוד איך תחזקו את הרכב וכמה שנים הוא על הכביש.

פורסם
ברוכה הבאה לפורום.

בתקציב הזה אתה לא תרכוש רכב מחברת ליסינג ותקבל אחריות על חלק מהמכלולים ולכן הייתי מחפש את הרכב השמור ביותר שטופל כמו שצריך, בסכום הזה קשה למצוא רכב שמור כי רוב האנשים כבר מתחילים לזלזל באחזקה ברגע שהמחיר של הרכב יורד ("מה? אני אשקיע על טיפול 4000 ש"ח? זה כמעט רבע מהמחיר של הרכב!").

בכל מקרה הייתי הולך לכיוון של יונדאי גטס 2007-2008, אבל כפי שאמרתי, לא שווה לרכוש רכב חסכוני בדלק אבל שתוציא את הכסף הזה במוסך.

אמינות לרכבים במחיר הזה תלוייה מאוד איך תחזקו את הרכב וכמה שנים הוא על הכביש.

אוקיי, אז רכב אמין=רכב מתוחזק ושמור... וזה שווה יותר אפילו מחסכוני בדלק. הבנתי.

אז התכוונת שהגטס 07/08 מבחינתך נחשבת אמינה (אבל לא כלכך חסכונית)?

ומה לגבי רכבים נוספים שעונים לדרישות?

וספציפית הסיריון והפונטו גרנדה?

תודה

פורסם

גם יכולה להיות אופציה טובה במידה ותוחזקו היטב. אם מצאת אחת שמורה עם היסטוריית טיפולים מלאה וטסט ארוך, שכל המכלולים ברכב עובדים כראוי (מזגן, מראות חשמליות, חלונות חשמליים, אורות ועוד) והרכב עבר טיפול לא לפני הרבה זמן (כמו כן לבדוק מתי הטיפול הבא ולא להסתמך על בעל הרכב, אלא לדרוש קבלות)

לעשות את החישוב של כמה צריך להפחית מהמחיר ואם הכל טוב- לקחת לבדיקה ולסגור עיסקה.

• תוכן חדש...