Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאלה:

יש לי רכב עם אות/ספרה עשירית שהינה מוטבעת E, להלן ההסבר ע״פ וויקפדיה, לפי ההסבר הנל E זה שנת יצור 1984, להלן הציטוט:

The year 1980 was encoded by some manufacturers, especially General Motors and Chrysler, as "A" (since the 17-digit VIN wasn't mandatory until 1981, and the "A" or zero was in the manufacturer's pre-1981 placement in the VIN), yet Ford and AMC still used a zero for 1980. Subsequent years increment through the allowed letters, so that "Y" represents the year 2000. 2001 to 2009 are encoded as the digits 1 to 9, and subsequent years are encoded as "A", "B", "C", etc.

Code Year Code Year Code Year Code Year Code Year Code Year

A = 1980 L = 1990 Y = 2000 A = 2010 L = 2020 Y = 2030

B = 1981 M = 1991 1 = 2001 B = 2011 M = 2021 1 = 2031

C = 1982 N = 1992 2 = 2002 C = 2012 N = 2022 2 = 2032

D = 1983 P = 1993 3 = 2003 D = 2013 P = 2023 3 = 2033

E = 1984 R = 1994 4 = 2004 E = 2014 R = 2024 4 = 2034

F = 1985 S = 1995 5 = 2005 F = 2015 S = 2025 5 = 2035

G = 1986 T = 1996 6 = 2006 G = 2016 T = 2026 6 = 2036

H = 1987 V = 1997 7 = 2007 H = 2017 V = 2027 7 = 2037

J = 1988 W = 1998 8 = 2008 J = 2018 W = 2028 8 = 2038

K = 1989 X = 1999 9 = 2009 K = 2019 X = 2029 9 = 2039

לפי הדיון למעלה זה שגוי?? אנה הסבר מאלו שמבינים...

אלעד

צודק !

טעות שלי ,הרכב שלי יוצר ביולי ולכן רשום לי D

בכל מקרה עדיין יש החמרה כי רכב שיוצר ב אוגוסט 83 ירשם לו בשלדה E ובעל הרכב יצתרך לחכות ארבעה חודשים לפי הנהלים החדשים

עכשיו השאלה היא אם יש הקלה ? הרי לפני הנהלים החדשים היתה דרישה למועד ייצור הרכב ועכשיו לשנה ,למשל האם רכב שיוצר ב 7/84 ורשום לו בשלדה האות E יכול לקבל רשיון יבוא מה 1/1/14 או שצריך לחכות ל 7/14 כמו שהיה בעבר ???

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם
בוואדי שיש פה החמרה מהסיבה שאם אני קיבלתי רשיון יבוא לרכב שלי ביולי 2013 כי זה החודש/מועד יצור של הרכב שלי לפני שלושים שנה ולא חיכיתי לינואר 2014 למרות שבמספר שלדה רשום לי D שלפי התקנות החדשות אני הייתי אמור לחכות לינואר 2014... אז יש פה החמרה ....

ולגבי רכבים ישנים יותר זה ברור ... הרי הויכוח שהיה לנו פה לא היה על קדילק מודל 1960 , הויכוח היה על קניה ויבוא של רכב מחול שעומד בקו האפור של התקנות ,

זאת אומרת שאני צדקתי בשרשור שהיה הויכוח וסביר להניח שבגלל הויכוח הזה נתת רעיונות חדשים לחברה ממשרד התחבורה שעד היום דרשו אך ורק מועד ייצור !!! .

וכיום הרכבים בשנתון שנמצאים בקו האפור של : ״אפשר לקבל רשיון או לא״ - יש להם כבר הטבעה של מועד ייצור !

מה שמשתמע מכך שמ1/1/14 אם תקנה רכב שיוצר ב 7/84 ורשום לו בשלדה E תצטרך לחכות עד ינואר 2015 ,

הבנת את זה חבריקו ?

יש לי הרגשה שחבריקו (kuala lumpur )שלנו פה עובד משרד התחבורה , הבן אדם ידע לחזות את הלא נודע בשרשור הויכוח

מצורף שרשור הויכוח :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=505624

D = שנת 1983 כפי ש A = שנת 1980. דווקא במקרה שלך, לו היה מתקבל הנוהל החדש לפני שהבאת את הרכב זה לא היה מחמיר איתך ועדיין היית יכול להביא את הרכב רק אחרי יולי 2013. היות ותאריך יצור 7/83 ושנת דגם גם כן 83 (D) המאוחר מבינהם שווה אחרי יולי 2013. לגבי אלו שעתידים להביא רכב מחו"ל שבתחום האפור: א) הם יכולים להקדים להביא אותו בהתבסס על התקנות הישנות (יש עוד חודש). אם ירצו להביא לאחר 1/1/2014 ימתינו בסבלנות עד שיגיע העת לקבל רשיון ייבוא. גם כאן המקרים יהיו מעטים. היות והנוהל יהיה ידוע לכל והרי רוב מי שמביא רכב לארץ קונה אותו במכוון למטרה זו יקנו רכב שהם יכולים כבר לקבל עליו רשיון ייבוא (אלא אם מדובר בעיסקת חייו ומצא מציאה שלא תחזור ואז הם יכולים לנסוע לבקר את הרכב ולטייל איתו קצת בארצו כפי שאתה עשית עד יחלוף הזמן)

פורסם

גם כך מקרים של שנת ייצור X ושנת דגם היא השנה העוקבת סטטיסטית לא רבים. נתקלתם ברכב מודל 84 ומועד ייצורו 10/83 חכו חודשיים. לא ביג דיל. קניתם כבר רכב כזה? נדפקתם עם האחסנה של הרכב בארץ המוצא. (שזה באמת באסה כשאין לך איפה לשים את הרכב למרות שעם אמריקאים אפשר להסתדר)

פורסם

מעיון מחודש בנוהל מתברר שטעיתי ומדובר בשנת מודל (האות העישירית) לעומת שנת ייצור, ולא תאריך ייצור. משמע לפי הבנת הנקרא מי שתאריך הייצור של הרכב 7/83 והאות העשירית D יכול להביא את הרכב ב 1/1/83. טומי יכול היה להביא את הרכב כבר כשקנה אותו (לו הנוהל היה מגיע לפני שהביא את הרכב) ולא היה צריך לחכות ולבזבז דלק בנסיעות מקוסט לקוסט בנוף האמריקאי כדי להעביר את הזמן...:wink:

פורסם
מעיון מחודש בנוהל מתברר שטעיתי ומדובר בשנת מודל (האות העישירית) לעומת שנת ייצור, ולא תאריך ייצור. משמע לפי הבנת הנקרא מי שתאריך הייצור של הרכב 7/83 והאות העשירית D יכול להביא את הרכב ב 1/1/83. טומי יכול היה להביא את הרכב כבר כשקנה אותו (לו הנוהל היה מגיע לפני שהביא את הרכב) ולא היה צריך לחכות ולבזבז דלק בנסיעות מקוסט לקוסט בנוף האמריקאי כדי להעביר את הזמן...:wink:

זה בדיוק מה שאני הבנתי גם ,

מוכן להתערב איתך שימשיכו להציק למי שיביא רכב בשנה הבאה עם מקרה דומה .....

שאלו פה למה מציקים ליבואנים ביבוא אישי ? התשובה : למה לא אם אפשר להציק , ככה זה ..... ו oroni123 יסכים איתי כי הוא יודע על מה אני מדבר .....

פורסם
זה בדיוק מה שאני הבנתי גם ,

מוכן להתערב איתך שימשיכו להציק למי שיביא רכב בשנה הבאה עם מקרה דומה .....

שאלו פה למה מציקים ליבואנים ביבוא אישי ? התשובה : למה לא אם אפשר להציק , ככה זה ..... ו oroni123 יסכים איתי כי הוא יודע על מה אני מדבר .....

because

there is a big monopoly in Israel so they do ANYTHING they can to protect them

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
בוואדי שיש פה החמרה מהסיבה שאם אני קיבלתי רשיון יבוא לרכב שלי ביולי 2013 כי זה החודש/מועד יצור של הרכב שלי לפני שלושים שנה ולא חיכיתי לינואר 2014 למרות שבמספר שלדה רשום לי D שלפי התקנות החדשות אני הייתי אמור לחכות לינואר 2014... אז יש פה החמרה ....

ולגבי רכבים ישנים יותר זה ברור ... הרי הויכוח שהיה לנו פה לא היה על קדילק מודל 1960 , הויכוח היה על קניה ויבוא של רכב מחול שעומד בקו האפור של התקנות ,

זאת אומרת שאני צדקתי בשרשור שהיה הויכוח וסביר להניח שבגלל הויכוח הזה נתת רעיונות חדשים לחברה ממשרד התחבורה שעד היום דרשו אך ורק מועד ייצור !!! .

וכיום הרכבים בשנתון שנמצאים בקו האפור של : ״אפשר לקבל רשיון או לא״ - יש להם כבר הטבעה של מועד ייצור !

מה שמשתמע מכך שמ1/1/14 אם תקנה רכב שיוצר ב 7/84 ורשום לו בשלדה E תצטרך לחכות עד ינואר 2015 ,

הבנת את זה חבריקו ?

יש לי הרגשה שחבריקו (kuala lumpur )שלנו פה עובד משרד התחבורה , הבן אדם ידע לחזות את הלא נודע בשרשור הויכוח

מצורף שרשור הויכוח :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=505624

טומי, עניתי לך בשרשור על טיפים לקראת יבוא אופנוע אספנות.

מהפה שלך למקום עבודה עתידי בשבילי :lol:

תאמין לי שאם הייתי עובד שם לא היית מצליח לעבוד עלי עם 83/84.

מעניין שאתה מסיק שאם מישהו קצת מבין משהו ברכב אז הוא עובד משרד התחבורה, לא שאני חושב שזה עלבון או משהו, להיפך, אשמח לעבוד שם, אולי יהיה יותר סדר. אתה יודע משהו על משרה פנויה ?

פורסם
טומי, עניתי לך בשרשור על טיפים לקראת יבוא אופנוע אספנות.

מהפה שלך למקום עבודה עתידי בשבילי :lol:

תאמין לי שאם הייתי עובד שם לא היית מצליח לעבוד עלי עם 83/84.

מעניין שאתה מסיק שאם מישהו קצת מבין משהו ברכב אז הוא עובד משרד התחבורה, לא שאני חושב שזה עלבון או משהו, להיפך, אשמח לעבוד שם, אולי יהיה יותר סדר. אתה יודע משהו על משרה פנויה ?

לפי השם משתמש שלך הייתי ממליץ לך להיות מדריך טיולים (:

• תוכן חדש...