Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,בפעם השנייה אני מיישם ווקס של קוליניט בתאריך 20.9 יישמתי את הווקס וכבר שבועיים אחרי זה שמתי לב בשטיפה שאין כבר בידינג,עניין הבידינג הוא לא כזה משמעותי מבחינתי,פשוט לפי המדד הזה אני יודע שיש ווקס על פח הרכב,הגשם שהגיע היום הראה לי שאין לי בכלל בידינג על הפח,מה דעתכם בנושא,מה כדאי לעשות להבא,ולמה רק לי לא נישאר הבידינג על הפח?!

pghe.jpgUploaded with ImageShack.com

תהליך העבודה היה כך:

שטיפה במים

מעבר עם שמפו רכב קארפליין

שטיפה עם מים להורדת השמפו

פלסטלינה

שטיפה עם מים ושמפו

ניגוב וייבוש

מריחה של הווקס

המתנה של 20 דק'

וניגוב הווקס

m7kj.jpg
פורסם

למה נעלם הבידינג?

אין לי מושג.

לפי מה שאתה רושם יישמת כמו שצריך.

בידינג הוא לאו דווקא מדד לווקס קיים או לא קיים על הפח.

יכול להיות שהווקס הזה לא מצטיין בבידינג כמו ווקסים או אוטמים אחרים, אבל זה לא צריך לעניין יותר מידי.

משוכנע שיש לך עוד חודשים רבים להנות מעמידות.

"יאללה בירי".

פורסם

איך שטפת את הרכב מאז היישום?

כמה פעמים ועם איזה שמפו?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
למה נעלם הבידינג?

אין לי מושג.

לפי מה שאתה רושם יישמת כמו שצריך.

בידינג הוא לאו דווקא מדד לווקס קיים או לא קיים על הפח.

יכול להיות שהווקס הזה לא מצטיין בבידינג כמו ווקסים או אוטמים אחרים, אבל זה לא צריך לעניין יותר מידי.

משוכנע שיש לך עוד חודשים רבים להנות מעמידות.

תסתכל באשכול שלי.

פורסם

יש לי מעין "מזל" שאני תמיד בוחר לעבוד עם חומרי עבודה שהם לא מצטיינים בבידינג,שיטינג ושיטים אחרים אבל הם כן מעולים בעמידות וברק. ושוב בידינג זה לא מדד שצריך לעניין אותך יותר מידי. יש לך ווקס טוב וכנראה משהו בתהליך ההכנה שלך לרכב לפני יישום הווקס היה לא טוב ולכן זה קורה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

מה שלמדתי מחבר הפורום E-A או אלי, בשמו האמיתי, זה שעדיף שלא לשטוף את הרכב עם שמפו שמכיל ווקס.

הווקס העדין בשמפו מתחבר לצבע ונעלם מהר ופוגע בעמידות הווקס האיכותי שאתה מיישם מעל הצבע.

האם השמפו של קארפלן הוא מסוג wash and wax? אם כן, כנראה שזו הבעיה, אם לא....פה באמת תידרש לבדוק את ההכנה שלך.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם
מה שלמדתי מחבר הפורום E-A או אלי, בשמו האמיתי, זה שעדיף שלא לשטוף את הרכב עם שמפו שמכיל ווקס.

הווקס העדין בשמפו מתחבר לצבע ונעלם מהר ופוגע בעמידות הווקס האיכותי שאתה מיישם מעל הצבע.

האם השמפו של קארפלן הוא מסוג wash and wax? אם כן, כנראה שזו הבעיה, אם לא....פה באמת תידרש לבדוק את ההכנה שלך.

אני חושב שאתה צודק, יש אנשים ששוטפים לפני יישום ווקס עם סבון כלים.

אומרים שהוא מסיר וקס בצורה טובה.

פורסם

מיסטר פינק הוא שמפו מאוד מאוד עדין.

כ"כ עדין שלא אהבתי את יכולת הניקוי שלו במינון המומלץ.

אני לא חושב שהשמפו הזה הוא הבעיה.

"יאללה בירי".

פורסם
הייתי שוטף עם השמפו שעולה 25 שקל לליטר באוטו סטור,כיום שוטף עם מר פינק עם אקדח קצף,מסקרן אותי העניין הזה....

אם בא לך לרדת לעומק העניין, תן שטיפה לרכבת עם פיירי (תברר מה הדילול הנכון).

ככה נהיה בטוחים שהרכב נקי מחומר אחר, כמובן לא לכוח לפסטל (מלשון פלסטלינה 8) ), אחרי כל זה תבצע יישום מחדש.

פורסם

אתם באמת שולחים אותו לבצע פלסטלינה+ווקס בפעם השלישית רק בגלל שאין לו "בידינג"?!

מסכן הבחור..

אני אישית לא מתרגש מכל נושא הבידינג ולא רואה בו מדד להמצאות הוקס.

גם משה (אם כך קוראים לו) מאוטוסטור חושב כך.

לטענתו, האפשרות היחידה לנחש אם הווקס נמצא עדיין היא ע"י מישוש הפח והרגשת החלקלקות שלו, אך כמובן שזה לא פרקטי.

אגב, באותה הזדמנות הוא טען שאין שום וקס/סילנט שיחזיק יותר מחודשיים (על רכב שנוסע) וכל ההצהרות של 6-12 חודשים הם בולשיט, לדבריו.

בכל מקרה, סוג השמפו מנסיון שלי לא משפיע.

אני ביצעתי לפני חודש ווקס לרכב חדש (שבוע על הכביש) כאשר התהליך היה: שטיפה עם meguiars wash&wax, ביצוע וקס meguiars gold wax paste, ולבסוף ביצוע שכבה נוספת עם meguiars synthetic sealant.

את העבודה ביצעתי בעזרת מכונת DA.

כעבור כמעט חודש עדיין יש בידינג, כך שעניין השפמו לדעתי לא רלוונטי.

אם אתה לא מרוצה מהווקס ובידינג באמת חשוב לך, תנסה וקס אחר.

אתה יכול לבקש דוגמית ולנסות על חלק קטן ברכב ולראות את ההבדלים ואז להחליט.

אני אישית לא הייתי מייחס לזה חשיבות.

פורסם

עכשיו גם ככה חורף,לדעתי בסוף החורף אני איישם שוב,יש לכם מושג כמה זמן בידינג מחזיק מעמד עם האוטם של מנזרנה?

ככה אולי נעשה השוואה מול עוד אחד שיש לו ניסיון עם זה ואז נוכל לדעת אם אני עושה שגיאה כלשהיא ביישום...

haimiko2-אתה אוכל אצל עובד ברמת גן?,הוא תמיד נופל על אנשים עם השאלות האלה כמו "לבצל?(מלשון להוסיף בצל)לטחן(טחינה) לבצבץ(ביצה) וכו' וכו'.." כל מנה אצלו זה תורה שלמה

m7kj.jpg
פורסם
עכשיו גם ככה חורף,לדעתי בסוף החורף אני איישם שוב,יש לכם מושג כמה זמן בידינג מחזיק מעמד עם האוטם של מנזרנה?

ככה אולי נעשה השוואה מול עוד אחד שיש לו ניסיון עם זה ואז נוכל לדעת אם אני עושה שגיאה כלשהיא ביישום...

haimiko2-אתה אוכל אצל עובד ברמת גן?,הוא תמיד נופל על אנשים עם השאלות האלה כמו "לבצל?(מלשון להוסיף בצל)לטחן(טחינה) לבצבץ(ביצה) וכו' וכו'.." כל מנה אצלו זה תורה שלמה

לא אוכל אצל עובד, שמעתי על המילים שלו - נהגתי לקפל מילים עוד לפני שהוא פתח..

ולדעתי הבידינג חשוב דווקא בחורף, טיפות שיעמוד "דום" לאחר הגשם לא יתפזרו לך כשלוליות על הרכב ואז שתתחיל נסיעה הן יעופו תוך כדי נסיעה!

אני יכול לומר לך שכרגע עברו שלושה שבועות מאז היישום שלי עם הקולינייט ועדיין יש בידינג.

ההרגשה החלקה של הפח ירדה טיפה אבל הברק עדיין נשאר כמו בהתחלה.

• תוכן חדש...