Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה קרה לך תמיר אתה בסדר? המגבר הזה בממוצע מוציא 80 78 RMS .

הרמקול הזה הRMS שלו הוא 80.

מה אתה אומר?

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

ברק, כימעט כל מגבר ינצל רמקולים "לא חזקים במיוחד" עד הסוף,

השאלה היא האם ישמעו "נקי" או שקצת פחות איכותי..

ככול שההגברה חלשה, ואתה "מאמץ" את המגבר, בעצם גורם לסיגנל שהולך למגבר, להיות ביחס יותר גבוה, כך תשמע חזק יותר.

השורה התחתונה, אם לך זה יהיה כל כך משנה.. לרוב האנשים זה לא כזה מהותי, יחס של 1:3 עם הגברות נורמליות, זה סביר..

(אני מקווה שההודעה דיי מובנת עבורך)

לגבי המגברים של רוקפורד, אין לי עם ה 501, אך ה301 עושה רושם של קצת חלש בשביל לנצל "עד הסוף" מבחינת הספק..

מיסטר אודיו, איזה מגבר מוציא 80 וואט ליציאה?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

נשמע לי קצת מופרז, אתה לא חושב ?

בכל אופן, הניסיון שלי איתו בהחלט לא מעיד על "הרבה", אבל תשמע, יכול להיות שהאוזניים שלי טועות..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

Guest ברק דואניס
פורסם
ברק, כימעט כל מגבר ינצל רמקולים "לא חזקים במיוחד" עד הסוף,

השאלה היא האם ישמעו "נקי" או שקצת פחות איכותי..

ככול שההגברה חלשה, ואתה "מאמץ" את המגבר, בעצם גורם לסיגנל שהולך למגבר, להיות ביחס יותר גבוה, כך תשמע חזק יותר.

השורה התחתונה, אם לך זה יהיה כל כך משנה.. לרוב האנשים זה לא כזה מהותי, יחס של 1:3 עם הגברות נורמליות, זה סביר..

(אני מקווה שההודעה דיי מובנת עבורך)

לגבי המגברים של רוקפורד, אין לי עם ה 501, אך ה301 עושה רושם של קצת חלש בשביל לנצל "עד הסוף" מבחינת הספק..

מיסטר אודיו, איזה מגבר מוציא 80 וואט ליציאה?[/quote

אחי אלו רמקולים חזקים מאוד כמו שהבנתי למה אתה טוען שאלו לא רמקולים חזקים במיוחד..?

ולא הבנתי את הקטע של היחס 3:1 עם הגברות נורמליות תסביר את עצמך עם אתה יכול..

תודה

פורסם

חשבתי שאפתח פה תיבה מיותרת, אבל אמרתי נלך על זה עד הסוף...

טוב, נתחיל מזה, חוזק זה דבר ייחסי, מה שחזק בשבילך, יכול להיות שהוא לא חזק בשבילי, וכו...

80 וואט אמיתי, זה אכן הרבה, אך ישנן גם רמקולים של יותר, לדוגמא 100 וואט, לדוגמא 150 וואט, וכו... (לרכב כמובן).

בכל אופן, בגלל שהמגבר שלנו חיצוני, יש להתאים את ההגברה לסיגנל-לפאנל שלנו.

הגיין הוא הבורר שלנו, משמע, אם הגיין יהיה מכוון "אחד לאחד", אז ההגברה שלנו תהייה מקסימלית מבחינת איכות צליל, זאת אומרת, היא תגביר בדיוק כמה שהיא תוכננה,

אך אם נכוון את ההגברה ל-פי 3 סיגנל, זאת אומרת שהגיין יהיה יותר "רגיש" לסיגנל שלנו, פי3 פעמים, אז העוצמה שנקבל, תגדל באופן משמעותי, וכך נוכל לנצל את המגבר קצת יותר, על התפשרות באיכות הסאונד.

האיכות היא לא קריטית ולרוב האנשים זה לא נושא מהותי שמפריע, וכך מנצלים הגברות שיותר "דלות" מהאלמנטים שמחוברים אליהן..

מקווה שהיתי יותר ברור..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אכן יותר בריא, ואכן עדיף, אך כמובן שרובינו איננו ילדים של רוטשילד, ולכן אם נגיע למצב של

1:1, נגיד תודה... לפחות אני אגיד תודה :)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

ניאו, היחס הוא מה שאתה מכוון אותו, הרבה אנשים מתבלבלים כשמסבירים להם את זה

וחושבים שהיחס הוא בעצם בין המגבר, לאלמנט, אז לא זאת שגיאה נפוצה, אפילו אני נפלתי פה פעם..

היחס הוא בין הפאנל שלנו(מקור הסיגנל) לבין ההגברה,

הקליפינג נקבע בהגברה בלבד, היחס בין המגבר לאלמנט, מתבטא בעיקר בDISTORTION, כשאתה חורג את יכולות האלמנט שלך, וגורם לבלאי שלו לגדול, ואף להריסת האלמנט..

אם ההגברה היא X, והאלמנט יכול לקבל X, והפאנל שלך מוציא סיגנל Y ורגישות של הכניסה של המגבר היא Y, משמע יש לנו יחס 1 ל1 ולא תהייה נפילה באיכות בגלל קליפינג, הקליפינג נמצא בתצורה מקסימלית,

אך... אם ההגברה היא X, והאלמנט יכול לקבל X, והפאנל שלך מוציא סיגנל Y, והרגישות של הכניסה כפולה, משמע המגבר "יעוות" טיפה את הצליל, וגרום לרמקול שלך "לחרוג" מהיכולות שלו, למרות שההגברה היא עם הספק מסויים, כשהיא מכניסה את הסיגנל לקליפינג, היא יכולה גם להגיע למקסימום של 300 וואט, (200 %)

(אם אינני טועה זה בערך יחס של 1ל 20 בדרך כלל)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אז מיקמיק אתה שוב אומר לי שכמה שיותר V בHU יותר טוב, אבל אייל אומר שזה לא נכון אז מה???

אתה מבלבל ומשגע אותי בו זמנית.

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

• תוכן חדש...