Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לאחרונה התחלתי להרהר במחשבותי על ללכת ללמוד באחת המכללות(כגון מיטב, פסגות וכו') על שוק ההון והשקעות.

אני מתעניין מאוד בכלכלה ונדל"ן, אני מתכנן ללמוד כלכלה באונ' בעתיד, ובכללי אני די בטוח שאני אסחור בבורסה בעתיד(מהצד, לא כעיסוק ראשי). לפני שהתגייסתי לצבא, לקחתי סכום קטן של כסף והשקעתי אותו במניות, ההחלטות שלי נעשו על סמך דברים שאני קורא וכו', לא על ידי ניתוח מניות וגרפים וכו', שאת זה אמורים ללמד אותי בקורס.

השאלה שלי אליכם - האם כל המכללות האלו זה שטות, ואני לא באמת אלמד משהו? לא שווה את הכסף?

או שאולי זה כן שווה את זה, כן שווה את הכסף ואני בהחלט אקבל את הכלים למסחר עצמי בבורסה?

במידה וכן, איזו מכללה הכי מומלצת בתחום הזה?

פורסם

אתה תשלם בין כה וכה שכר לימוד, או ישירות לשוק ההון בהפסדים של חוסר ניסיון, או למכללות. במכללות לפחות הסילבוס מסודר. לך על זה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

כדאי לך לבצע מחקר קצת יותר מעמיק. היו כבר כמה שערוריות לא קטנות עם מכללות מסוג זה.

תביא בחשבון - כל אחד רשאי לפתוח "מכללה" (בניגוד ל"מכללה אקדמית", שהיא מונח המחייב פיקוח של המל"ג). אין שום פיקוח על תוכנית הלימודים, ואם לא תחקור באופן מעמיק תקנה חתול בשק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמובן שאני צריך לעשות מחקר. אחד מהשלבים המוקדמים של לפני המחקר אני מנסה לשאול פה את חברי הפורום המכובדים, שהם רבים ומרובים, אם למישהו יש דעה בנוגע למכללות הללו.

תודה למגיבים, אשמח לעוד תגובות.

פורסם

אם שוק ההון מעניין אותך מעבר למבוא שמלמדים במכללות האלה (אני מכיר כמה אנשים שלמדו שם. סוחרים ממולחים הם לא נהיו, והידע שהם קיבלו שם היה בסיסי ביותר), יש המון ספרות מעולה בעברית.

אם אתה רוצה ללמוד את זה לעומק, אני מניח שתיאלץ לגשת לאקדמיה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני בהחלט מתכוון ללמוד באונ'. רציתי לקחת את הקורס באחת המכללות כמשהו נוסף, הבנתי שזה גם יכול להקל עליי בלימודים באונ'(לפחות ממה שהם אמרו).

לפי התגובות כאן אני מניח שאין כל כך הצדקה ללכת למכללות האלו.

פורסם

חבל על הכסף שלך. קנה שניים שלושה ספרים ללימוד בסיסי של שוק ההון, זה בערך מה שתלמד בקורסים שלהם.

אם אתה רוצה ללמוד מסחר אמיתי, אני יכול להמליץ לך על גוף רציני מאוד, שנקרא ברק קפיטל אקדמי, אבל הוא מתאים

יותר למי שיש לו מושג בסיסי מה זה מניה, אופציה, אג"ח וכד'. גילוי נאות, הם מכרים טובים שלי.

הקורס שלהם הרבה יותר ארוך(ויקר), יותר שעות, ומתמקד בעיקר במסחר עצמו, כלומר איך להיות סוחר, ופחות בהבנה של

המרכיבים השונים של השוק.

אם אתה ממילא חושב על לימודי כלכלה/מנע"ס, חבל על הכסף שלך. כמו שכתבו לך, וגם אני, קנה לך ספרים ללימוד

בסיסי של שוק ההון, או ותר על זה כרגע לטובת הלימודים האקדמיים. אחרי התואר תחשוב כבר מה לעשות.

פורסם

יש לי מושג בסיסי בדברים שציינת. העניין הוא שעד הלימודים באונ', רוב הסיכויים יש עוד כשנה וחצי (היות ואני ניגש לפסיכומטרי במועד יולי). במצב כזה, אני הולך לעבוד כמובן בפרק הזמן הזה, אז במקום לחסוך כסף, אני רוצה להשתמש בו על מנת ליצור עוד רווחים.

לא הייתי רוצה ללכת לקורס מתקדם שייקח ממני הרבה כסף, ובמיוחד - הרבה זמן, הייתי רוצה משהו מהצד.

בכל מקרה, מהתגובות שלכם - המסקנה היא - לא ללכת למכללות מהסוג הזה, אלא לקנות ספרים בנושא.

אשמח לקבל המלצות לספרים טובים.

• תוכן חדש...