Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
...(תיקונים....חצי שנה היתה בעיה ולא ידעו במעבדה איך פותרים אותה)...

"מעבדה"

אהבתי...

מתי אנשים יבינו שה"מעבדות" האלה מלאות באנשים שלא מבינים כלום?

אין להם מושג קלוש במחשבים, כל מה שהם יודעים זה לקחת מחשב שלא עובד, להחליף חלקים אחד אחד עד שהמחשב עובד שוב.

ממש "מעבדה".

אנשים שבאמת מבינים משהו מהחיים שלהם לא עובדים ב"מעבדות" כאלה (המשכורות שם מזעזעות...)

בכל מקרה - אתה צודק ב100%, מחשבים סטנדרטיים ממש לא אוהבים רכבים...

המחשב שהיה לך היה desktop רגיל? הכרטיס מסך היה onboard או על PCI/AGI?

פורסם
היי,

אמנם אני לא מומחה גדול במערכות רכב - אבל במחשבים אני מבין ;)

מומלץ לעבוד עם לוחות micro-atx ומארזים מתאימים, כך תוכל להכניס את המחשב לתוך התא כפפות ולהשאיר מקום.

כמו כן, ישנם לוחות שבאים עם מעבדים embedded, אמנם לא מדובר במעבדי intel, אבל המעבדים הללו הם X86 לכל דבר, היתרון שלהם (חוץ מהעובדה שאתה מקבל מחשב שלם בלוח אחד) -

א. הם זקוקים לקירור פסיבי בלבד (אין צורך במאוורר)

ב. צריכת החשמל מגוכחת והאלטרנטור שלך לא יזיע אפילו קצת.

ראיתי כמה עם יציאת SPDIF ככה שלא תצטרך לסמוך על הכרטיס קול המעפן שלהם ותוכל לבצע את ה D/A מחוץ למחשב עצמו.

בגדול, אפשר להכניס מחשב קומפלט (כולל דיסק של laptop, שלא תעז לחשוב לרגע על דיסק סטנדרטי) למארז בגודל קטן יותר מlaptop סגור... לא רע בכלל.

אז ככה,

לחוחות micro atx הם לא הלוח לרכב, הם נחשבים גדולים מדיי יחסית למה שיש היום בשוק,

הלוח המועדף הוא mini-ITX של VIA למרות שהיום יש לה חקיינים רבים - הלוח נחשב לסטנדרט בהתקנות barebone חלשות והוא המועדף על שוק הcarpc.

קיימות לו הרבה גרסאות שרובן מתבססות על קירור פאסיבי אך גם אקטיבי במקרה של רכב הייתי דווקא הולך על האקטיבי.

סטנדרט הSPDIF אכן קיים כמעט בכל לוחות אלה, רק שאין הרבה קשר ל "פחות d/a" או "לבצע את ה D/A מחוץ למחשב עצמו" לא מדובר פה בשליחת הסאונד בצורה דיגיטלית לפענוח במקודד חיצוני (כמו בקולנוע בייתי DD/DTS) אלה דווקא בA/D נוסף לפורמט PCM סטריאו ששנקרא בקצה ע"י HU או מגבר או פרוססור.

היתרון של SPDIF ברכב הוא שניתן להעביר ולעבוד עם כמויות כבל גדולים ללא הפרעות אנלוגיות ובאיבוד מינימלי של סיגנל.

ההסבר הזה הו על קצה המזלג, אם תרצה הסבר נוסף אתה מוזמן לשאול..

לגבי צריכת החשמל, הבעיה המרכזית היא איך להמיר את הDC ברכב לDC יציב בהספק גבוה וזאת מבלי להשתמש בספק גדול מימדים, תסתכל בשרשור המקורי שליאור פתח הסברתי שם הרבה מאד על הנושא הזה.

פורסם

טוב התעניינתי לעומק בטרד הזה, משום שגם אני בדרך להתקנת מחשב-נייד באוטו

(גם אני עדיין בחיתולים אבל הרבה מוטיבציה)

לגבי מחשב רגיל באוטו - על זה עוד לא שמעתי וכניראה לא אשמע

משום שמחשב אינו מותאם בשום דרך שהי לעבוד בתוך אוטו

מה בידיוק יהיה החום בבאגז בקיץ החם שלנו ? אתה חושב שקיים מאוורר בעולם שיכול להוריד טמפרטורה של פנטיום4 בתוך באגז של רכב מסוג פגו ?

קשה לי להאמין שהמחשב ישתף פעולה. זה דבר אחד

לגבי החשמל, זאת הצרה האחרונה שלך.. ואת זה תוכל לדעת רק לאחר שתבחר את הרכיבי אודיו שלך, ואם תגזים שמה אולי יהיה לך צורך גם בשידרוג אלטרנטור

לגבי ארדיסק נייד ? תקנה USB TO IDE תשים את הארדיסק בתוך מעטפת של ספוג עם איוורור ותחסוך קצת כסף לא מבוטל..

(דרך אגב, גם מחשב נייד רגיל לא בדיוק מומלץ באוטו, לכן בחרתי את הסנטרינו, מי שמכיר יודע שהדבר הזה פשוט דוחה חום)

עוד משהו שלא קיבלת לגביו יחס, זאת ההשוואה שלך לכרטיס קול לעומת המגבר המשובח 50 על 4 של הפאנל, אז שניהם אמורים לתת את אותה תוצאה, אז אל תידאג

כשאתה מחבר את הפאנל שלך להגברה חיצונית, הוא מוציא PREAMP

אותו דבר לגבי הכרטיס קול שלך, הוא אמור לתת PREAMP ששניהם פחות או יותר באותו הטווח אם לא אותו הטווח

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אולי זה יעזור על כמה שאלות...

בעמוד הראשון מצויין המפרט של המחשב שהותקן, ובעמודים הבאים ההתקנה

עצמה.

לא קראתי את החומר, שכן אינו מעניין אותי במיוחד, אבל אני בטוח כי לכם

הוא יעזור.

בבקשה:

http://i-t-w.com/carputer/

פורסם

תודה על התגובות.

הנושאים בבירור, ופירסמתי כזה ת'רד ב-mp3car שכולם נבהלו ואף אחד לא עונה :shock:

יש לי שאלה נוספת...

דוד שלי נוסע לחו"ל ביום שלישי הקרוב, והציע לקנות לי משהו אם אני צריך בדיוטי פרי.

האם יש משהו שקשור לעניין (רמקולים\סאבים\מגברים\רכיבי מחשב) שיש בדיוטי פרי במחירים זולים?

(אני יודע שלא הכל זול שם)

- - -------[Fireball]------ - -

• תוכן חדש...