Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התנתבות או גיוס לצה"ל בגיל 23

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אגיד לכם איך אני רואה את הצבא , לא מקפצה ולא מעצור - רק שלב בסולם שאפשר לדלג עליו , ואפשר שלא , אבל אי אפשר לחזור אליו .

בכל העולם יש מדינות שבהן לרוב האנשים אין את השלב הזה בחיים , והם נורמאליים .

בישראל המצב הוא שונה , אני לא אגיד שמי שלא שירת באופן בטחוני\לאומי כלשהו הוא לא נורמאלי , אבל אני כן אגיד במילים עקיפות שאני נתקל באינספור אנשים חדשים יום יום , בינהם גם עובדים , ואיכשהו ההתנהגות של אלו שלא שירתו תמיד באה לידיי ביטוי בדרכים יוצאות דופן .

יש משהו בזה שהמנטליות של כולם בסביבה היא של יוצאי צבא (מכל הסוגים , גם אלה שלא אהבו לשרת) , ושמנסים לשלב אדם שאינו בעל אותה המנטליות הוא ישר מתבלט .

האם הוא פחות טוב? ממש לא , אבל כן נתקלתי בעשרות אנשים שונים שלא שירתו , שניסו להשתלב למערכת בה כל האנשים משרתים ושירתו , והאדם שלא שירת התקשה לעתים (בהרבה אופנים , יכול להיות בהתבטאויות שלו , יכול להיות בביטחון העצמי שלו , יכול להיות ברמת החשש שלו מאנשים "סמכותיים" , ויכול להיות בדברים קצת יותר מובנים כמו עבודה עם אזיקונים סתם בתור דוגמא או יכולת פעולה מהירה ואסטרטיבית , אולי אלו דברים שוליים אבל רואים את השוני) .

עכשיו השאלה היא עד כמה צריך לייחס לזה חשיבות , וכאן כל אחד ודעתו שלו , אני מייחס לזה חשיבות רבה , ואני רואה שכך רוב האנשים שאני נתקל בהם (ובעוד אני מהווה דוגמא לקיצוני בדעה על הנושא , רוב האחרים ממש לא , ועדיין נראה שלהם לוותר על שלב הצבא וקבלה לחברה של אנשים שלא שירתו בצבא הם עניין קיים) , אבל כשם שאמרתי אפשר להביא דוגמא הפוכה מרוב מדינות העולם (ובפרט מדינות ארה"ב) בהן לרוב האנשים "שלב הצבא" בכלל לא קיים והתפקוד שלהם הוא הנורמאלי ולא של אלו שעשו צבא .

אני אומר , אל תקשיב למי שאומר לך לעצור .

אם אתה מאמין בזה , לך עם זה עד הסוף , אתה רק בן 23 , עוד שנה-שנתיים אז אתה כבר באמת תצטרך לוותר על זה אם זה עדיין יהיה החלום שלך .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תוכן חדש...