Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניינת לרכוש את רכבי הראשון..

אני סטודנטית ,והרכב אמור לשמש אותי בעיקר לנסיעה ללימודים וקצת מעבר.. בגדול 20 דקות נסיעה בכביש מהיר בכל יום בערך- הלוך וחזור. על הרכב להיות אוטומטי (מודעת לחסכון בידני, ובכל זאת מוותרת- לא מסתדרת עם ידני בשום צורה).

והחשוב מכל, שיהיה חסכוני בהוצאות דלק, ואמין- כך שלא אהיה כל שני וחמישי במוסך.(מזכירה שאני סטודנטית, ולא רוצה להשתעבד לרכב מבחינה כספית תוך כדי לימודים)

בנוסף, יועיל מאוד אם הרכב יהיה קטן ונוח לחניה..

התקציב שעומד לרשותי הוא 30k(שאמורים לכלול את כל הוצאות העסקה, העברת בעלות, בדיקה במוסך וכו'...)

על איזה רכב הייתם ממליצים למטרה שלי ובתקציב שעומד לרשותי..?

ועל איזה שנתון? (לפי מה שהבנתי כדאי לא יותר מ3 שנים על הכביש.. אם זה בכלל הגיוני בתקציב הזה)

תודה מראש!!!! מחכה לתשובה.:wink:

פורסם

רכב 2009 ב 30 זה בעייתי,

אך ניתן לבדוק פיאט פונטו ספייס,שימי לב שיש גרסת ELX בעלת 80 כ"ס וגיר עדיף מאשר הגירסאות הSX,זהו רכב חסכוני וזול לאחזקה.

כמו כן דייהטסו סריון זריזה,אמינה ופשוטה יחסית.

יש גם את הגטס,להימנע מדגם GLF,בגירסה האוטומטית לפני 2006,היא לא חסכונית כול כך,אך אם הנסועה שלך לא גדולה זה לא נורא,אם תצליחי לקנות 2006 בעל מנוע 1400 ולא 1350 כמו שהיה לפני עדיף,הרכב זריז יחסית בעל אחזקה נמוכה ודי אמין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שאלה קטנה..

מה ההבדלים בין הפיאט פונטו, פונטו איבו, פונטו גרנדה, פונטו ספייס ופנדה..

כל אחד שונה לחלוטין מהשני?

ואם כן, הדגמים שהצלתם לי הם ספייס ופנדה. האם להישאר רק איתם?

פורסם

פונטו= סופר מיני, שנים 2001-2006

פנדה= מיני, קטנה יותר מהפונטו.

פונטו גרנדה= מסוף 2006 והלאה, בארץ 2007 והלאה. מכונית חדשה שאין לה קשר לספייס כמעט בשום דבר

פונטו איבו= מתיחת פנים לגרנדה פונטו.

פורסם
שאלה קטנה..

מה ההבדלים בין הפיאט פונטו, פונטו איבו, פונטו גרנדה, פונטו ספייס ופנדה..

כל אחד שונה לחלוטין מהשני?

ואם כן, הדגמים שהצלתם לי הם ספייס ופנדה. האם להישאר רק איתם?

פיאט פנדה אין עם גיר אוטומט, אלא רק עם גיר ידני וגיר רובוטי. פיאט פונטו ספייס כן נמכרה באוטומט (וגם ברובוטי) אבל הן כבר מתחילות להתיישן וקשה למצוא רכבים טובים.

אני הייתי מציע לך למתוח עוד טיפה את התקציב ולחפש יונדאי גטס ממודל 2008. הרכב הזה אולי מוכר בשוק בתור רכב זללן בדלק אבל האמת היא שזה ממש לא נכון והוא דווקא די ממוצע. בנוסף, את כל מה שתשלמי יותר בדלק תחסכי במוסכים כיוון שזה רכב מאוד אמין וזול לאחזקה.

פורסם

הטיפ הראשון והכי חשוב שאפשר לתת לך הוא ללכת לראות רכבים עם מישהו שמבין. בתקציב נמוך הדבר הכי חשוב ברכב זה איך הוא מטופל. רכבים קטנים וזולים עוברים לרוב הרבה ידיים ונראים ומטופלים בהתאם -> מקסימום חסכון. קשה מאוד למצוא רכב בתקציב שלך שמטופל ושמור כמו שצריך.

אני מציע לך בחום להיעזר באחד שראה רכב או שניים בחיים שלו ולוודא טוב טוב מי המוכר שעומד מולך ומי היו הבעלויות הקודמות. יש לבקש היסטוריית טיפולים ולראות אם קיימת בכלל, משום מה זה מנהג שהישראלי המצוי עדיין לא סיגל לעצמו.

ואחרי זה, הבחירות הריאליות ביותר בתקציב הנ"ל (מקסימום שנתון במינימום כסף) הם היונדאי גטס ופיאט פונטו ספייס. מדובר בשני רכבים אמינים למדי ובעיקר בעלי שוק חלפים פורה ואין בעייה למצוא מוסך שיודע לטפל בהן. לחילופין את יכולה לרכוש יפנית קטנה וזקנה יותר בבערך חצי מהתקציב וישאר לך עודף ליישור קו במוסך או תקלות עתידיות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
פיאט פנדה אין עם גיר אוטומט, אלא רק עם גיר ידני וגיר רובוטי. פיאט פונטו ספייס כן נמכרה באוטומט (וגם ברובוטי) אבל הן כבר מתחילות להתיישן וקשה למצוא רכבים טובים.

אני הייתי מציע לך למתוח עוד טיפה את התקציב ולחפש יונדאי גטס ממודל 2008. הרכב הזה אולי מוכר בשוק בתור רכב זללן בדלק אבל האמת היא שזה ממש לא נכון והוא דווקא די ממוצע. בנוסף, את כל מה שתשלמי יותר בדלק תחסכי במוסכים כיוון שזה רכב מאוד אמין וזול לאחזקה.

אני לא מכיר רכב מודרני שאינו אמין.

הגטס ממודל 2008 שהיא תמצא בתקציב הזה זה רק GLF וזאת מלכודת מוות על גלגלים.

• תוכן חדש...