Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי כמה שאלות למומחים בתחום:

רציתי לקבל קצת מידע בנוגע לטמפרטורות בתוך הצילינדר בזמן הצתה ולאחריו וגם את טווח הלחצים (BAR) שנוצרים במנועי השריפה.

למשל קראתי שבמנוע סקודה 1.4 נוצרים טמפ' של כ1900 מעלות ולחץ של כ17BAR

ציטוט מתוך מאמר

http://www3.fs.cvut.cz/web/fileadmin/documents/12241-BOZEK/publikace/2004/Kragujevac-Bl.pdf

"thermodynamic analysis give us the variability of maximum temperatures of cylinder fill from 1730°C to 1945°C.

Combustion period (5% - 95%) varies within the range of 33° - 75° KH."

מה שמסומן באדום לא הבנתי באיזה יחידות מדובר

אני רוצה להבין מה קורה בצילינדר ולאיזה טמפ' מישתנה החלל בצילינדר לאחר הפליטה של הגזים ומילוי חדש כי הבנתי שהדלק מוצת עצמאית כבר ב246 מעלות לפי ויקי אז מה קורה בצילינדר שימנע הצתה עצמית של הדלק ברגע הכניסה

תודה מראש

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

תוריד את הספר הזה ב GIGAPEDIA

Internal Combustion Engine Fundamentals - J Heywood (Mcraw-Hill, 1988 Ww

תתחיל בעמוד 668. בעמוד 698 יש הרבה נתונים מעניינים לגבי טמפרטורות אופייניות של רכיבים.

אמנם קצת ישן, אבל בספר הזה יש המון מידע שימושי ומקיף מאוד והרוב רלוונטי.

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

השאלה שלך מעניינת אז אני חופר קצת...

בע"מ 705 אפשר לראות שטמפ' פני הבוכנה יכולה בקלות לעבור את ה 300 מעלות C, שלא לדבר על המצת ושסתום הפליטה שמתקרבים ל 800. אכן בויקיפדיה יש נתון של 246-280 מעלות להצתה עצמית. ?

אני מנחש, עדיין לא חפרתי מספיק בכדי לאמת זאת, שקצב מעבר החום בין הרכיבים השונים לתערובת הנכנסת (בהנחה שמדובר בהזרקה לסעפת כמובן) הוא כזה שהתערובת לא מספיקה להתחמם לטמפרטורות הדרושות להצתה עצמית(יש שם גם נתונים לגבי עובי שכבות הגבול וקצבי מעבר חום).

כל מה שרשמתי זה בהנחת טמפ' קבועה של הרכיבים, כלומר סל"ד גבוה ורכיבים בעלי מסה משמעותית = שינויים קטנים יחסית בטמפ' לאורך המהלך.

כנראה אפשר לענות על השאלה בביטחון רק צריך לקרוא עוד:?

ולא אני לא מומחה בתחום

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

תודה רבה!!! אני גם אתחיל ליקרוא

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...