Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלי, אלה חישוקי 17' שבתמונה. בפועל היא נמכרת (כאן) עם חישוקים זהים לשלי (16').

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ה17" שבפרסומת שייכים לדגם הRS בלבד, לא תראו אותם פה בארץ.

לא סתם רשום שהתמונה להמחשה בלבד.

אבל גם החישוקים של אוראל, יפים בהחלט.

ובכלל הרכב עצמו במידה שכל השאר הוא כמו שמופיע במודעה :roll: ממש מפתה.

פורסם

ארתור, אלה לא החישוקים של ה-vRS. אלה החישוקים האופציונליים של ה-SPORT (והתקניים של ה-SPORTLINE ו-Monte-Carlo Editio).

ללא ספק יהיו על האוטו הבא :wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לדעתי הדלה, כל עוד נמשך מבצע ה-206+ ב-69,990 ש"ח ל"חברי מועדון שופרסל", קשה לי לראות כיצד פאביה מצדיקים את הפרש המחירים, על אף המודרניות הרבה יותר של הרכב בפן המכני (ובפרט, כאשר גם ה-206+ נמכרת יחסית מאובזרת כברירת מחדל), אלא אם יש לך פטיש גרמני (הבנתי שזה לא נדיר בפורום - לגיטימי).

שהרי, גם במקרה של הפאביה 1.4 הביצועים לא ממש עוצרי נשימה (אם כי מספקים - ממש כמו במקרה של ה-206+ זמינת המומנט).

דגם ה-TSI הוא, מסתמא, סיפור אחר ומרגש, והדיון בפרמיה בגינו לגיטימי מאד.

מומנט זמין חשוב כמעט כמו...

פורסם

שי, לגבי ה-1.4, מדובר במנוע הקיים במחסן VAG מעל עשור, ומאז עבר לא מעט עדכוני הספק / מומנט ושינויים שכאלה (שאומנם עשו עימו חסד מסויים, אך זה עדיין לא זה - לא כשיש TSI).

למרות כל זאת, הוא עדיין מגלה יתרונות כאלה ואחרים על פני ה-1.4TU (ה-עתיק) שמצוי בחזית הצרפתייה (ה-קשישה) שלך. יש לו 8 שסת' נוספים, ההספק שלו גבוה ב-13 כ"ס, מומנט ב-1.5 קג"מ וביצועים מעט נמרצים יותר.

את שאלת ה"האם היא מצדיקה 15K תוספת במחיר" יצטרך לשאול כל לקוח לעצמו - ע"פ דרישותיו האישיות.

לדעתי - בהחלט כן. חבילה מודרנית משמעותית אשר נותנת "יותר" ברב מוחלט של סעיפים (ביצועים, תא נוסעים, תא מטען, מרחב ואיבזור) - מנגד, ל-206+ יש + בסעיפי נוחות הנסיעה והנאה מנהיגה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

נושא השסתומים כשלעצמו פחות רלוונטי (אך כמובן שרלוונטיות ההשלכות שלו, ראה להלן). מיעוט השסתומים מצביע בעיקר על קושי בשיפורים עתידיים ועל קול לא סקסי, אבל ווקאליות מרטיטת לבבות ומירוצי דראג אינם המטרה של קהל היעד הרוכש מכונית ה-206+ ו/או הפאביה. גם גיל המנוע לא רלוונטי, למרות שנחמד להתבדח על זה, הן משום שזה של הפאביה MPI (עם כל הכבוד לעדכונים) איננו בדיוק פסגת החדשנות, הנצנצים והפייטים (אולי כן, אם אתה מתכוון לנצנצים והפייטים של צביקה פיק) והן משום שאת ההשוואה יש לבצע על בסיס פונקציונלי ולא על בסיס כרונולוגי.

ועכשיו אעבור לטענות האמיתיות שבתגובתך:

1. הפרשי ביצועים: אכן, הספק הפאביה גבוה ב-13 כ"ס ומומנטה (עם מפיק ב-ה') גבוה ב-1.5 קג"מ. לכאורה הפרש. אך למצער, הצ'כית לא חטובה כפי שניתן לחשוב והיא גם שוקלת 130 ק"ג יותר. מבחינת זמינות הכח, הדוגמנית מספקת את המומנט מעט מאוחר יותר במעלה הסל"ד (3,800 בפאביה לעומת 3,200 בפיג'ו). אם נארוז את זה על פי נתוני יצרן, הפאביה תסיים מיאוץ מ-0 ל-100 במשך 12.5 שניות. הפיג'ו תדרוש 0.6 שניות יותר. יתרון זניח לפאביה.

2. מרחב פנימי: מהיכרותי עם הפאביה בגרסת 1.6 ועם ה-206+ מתוחת הפנים, שוב אין כאן הבדל אדיר. את ה-206 סבא אינני מכיר. מבחינת הנתונים היבשים, הפאביה אכן ארוכה יותר, ב-12 ס"מ שלמים (כאשר רובם מיוחסים לתא המטען, ראה ס' 3), אבל צרה בסנטימטר וחצי. אם אני מנכה את תא המטען מהדיון הספציפי, יש כאן יתרון זניח לפאביה.

3. תא מטען: אכן גדול יותר ב-45 ליטרים אצל הפאביה. ניצחת אותי. יתרון לפאביה. נקודה.

4. אבזור: ההפרש העקרוני לטובת הפאביה מסתכם בחישוקים גדולים יותר (יש לזה גם מחיר בהיבט הנוחות), סאנרוף, מושבי ספורט ואי אלו חיישנים שעשויים להכריע את הכף לטובת חובבי הגאדג'טים. יתרון לפאביה, במיוחד למי שהדברים האלו מאד חשובים לו.

5. התנהגות ונוחות: הצרפתיה מנצחת וככל הנראה בהפרש מורגש, על פי דבריך, אבל דווקא כאן אני מנוע מלשפוט, משום שנסיוני על הפאביה דל יחסית.

בסופו של יום, כאשר פורטים זאת לנימים דקים - אכן קיימים יתרונות מסוימים לפאביה שעיקרם בתחום האבזור, אך בצד זאת חסרונותיה בתחום הדינמי, ואפילו שנת אחריות אחת פחות. אם משקללים זאת תחת הפרש מחיר של 20% לרעת הצ'כית אזי אי אפשר לומר שעל הנייר יש כאן קסם של תמחור.

כמובן ששווה ליטול נסיעת מבחן ולראות איך הנתונים מתחברים לרגש ולתחושה. אך מבחינת הנתונים היבשים, העסקה לא מרשימה בהינתן החלופה של סרקוזי (במחיר המבצע שלה, כאמור).

פורסם

הצלחתם לעניין אותי אז הסתכלתי במפרט של הפז'ו ודווקא שמתי לב לעוד כמה חסרונות.

כתוב שם מראות מתכווננות מבפנים אני מניחה שאלו לא מראות חשמליות אחרת היו כותבים מראות חשמליות...

ארבע כריות אוויר בלבד שלפאביה יש 6 או 7 אני לא בטוחה

2 חלונות חשמל בלבד

ומזגן רגיל לעומת בקרת אקלים

פורסם

צודקת בהחלט!

לשם נוחות הקוראים אשתדל להציג בזאת את כל היתרונות של הפאביה בתחום האבזור, כדי למסור מידע מלא.

ב-206+:

- 4 כריות אוויר (בפאביה ספורט - 6).

- אין בקרת אקלים (בפאביה ספורט - יש).

- אין פנסי ערפל (בפאביה ספורט - יש).

- חלונות אחוריים ידניים (בפאביה ספורט - חשמליים).

- חישוקי סגסוגת קלה 14" (בפאביה ספורט - 16").

- כיוון מראות ידני (בפאביה ספורט - חשמלי).

- אין חיישני לחץ אוויר בצמיגים (בפאביה - יש).

- אין משענת יד (בפאביה - יש).

- אין גג לבן (בפאביה - יש).

אכן יתרון באבזור לפאביה בגירסת הספורט שלה, הנדמה כרשימה מכובדת. ברם, רוב היתרונות (פרט לכריות האוויר לדעתי) אינם קריטיים ברכב כזה (במיוחד לא נושאים קוסמטיים כגון גג לבן ופנסי ערפל וגדג'טים כגון חיישן לחץ אוויר בצמיגים).

השאלה היא אינדיבידואלית כמובן, וכל אחד צריך לשאול עצמו, האם בשקלול יתרון אבזורי זה אל מול התנהגות ונוחות טובים פחות, אחריות פחותה והפרש זניח בביצועים, שווה בכל זאת להוסיף 15K המהווים 20% ממחיר המבצע של ה-206+. וכאן אני מחזיק בדעה אישית שונה משל חלק מהנוכחים באשכול.

אני לא טוען שהפאביה לא רלוונטית. אני כן טוען (וכמובן שהכל בגדר דיעה אישית) שבגרסה זו היא לא מספקת תמורה הולמת לפרמיה האדירה שהיא דורשת ביחס ל-206+.

פורסם
נושא השסתומים כשלעצמו פחות רלוונטי (אך כמובן שרלוונטיות ההשלכות שלו, ראה להלן). מיעוט השסתומים מצביע בעיקר על קושי בשיפורים עתידיים ועל קול לא סקסי, אבל ווקאליות מרטיטת לבבות ומירוצי דראג אינם המטרה של קהל היעד הרוכש מכונית ה-206+ ו/או הפאביה. גם גיל המנוע לא רלוונטי, למרות שנחמד להתבדח על זה, הן משום שזה של הפאביה MPI (עם כל הכבוד לעדכונים) איננו בדיוק פסגת החדשנות, הנצנצים והפייטים (אולי כן, אם אתה מתכוון לנצנצים והפייטים של צביקה פיק) והן משום שאת ההשוואה יש לבצע על בסיס פונקציונלי ולא על בסיס כרונולוגי.

ועכשיו אעבור לטענות האמיתיות שבתגובתך:

1. הפרשי ביצועים: אכן, הספק הפאביה גבוה ב-13 כ"ס ומומנטה (עם מפיק ב-ה') גבוה ב-1.5 קג"מ. לכאורה הפרש. אך למצער, הצ'כית לא חטובה כפי שניתן לחשוב והיא גם שוקלת 130 ק"ג יותר. מבחינת זמינות הכח, הדוגמנית מספקת את המומנט מעט מאוחר יותר במעלה הסל"ד (3,800 בפאביה לעומת 3,200 בפיג'ו). אם נארוז את זה על פי נתוני יצרן, הפאביה תסיים מיאוץ מ-0 ל-100 במשך 12.5 שניות. הפיג'ו תדרוש 0.6 שניות יותר. יתרון זניח לפאביה.

2. מרחב פנימי: מהיכרותי עם הפאביה בגרסת 1.6 ועם ה-206+ מתוחת הפנים, שוב אין כאן הבדל אדיר. את ה-206 סבא אינני מכיר. מבחינת הנתונים היבשים, הפאביה אכן ארוכה יותר, ב-12 ס"מ שלמים (כאשר רובם מיוחסים לתא המטען, ראה ס' 3), אבל צרה בסנטימטר וחצי. אם אני מנכה את תא המטען מהדיון הספציפי, יש כאן יתרון זניח לפאביה.

3. תא מטען: אכן גדול יותר ב-45 ליטרים אצל הפאביה. ניצחת אותי. יתרון לפאביה. נקודה.

4. אבזור: ההפרש העקרוני לטובת הפאביה מסתכם בחישוקים גדולים יותר (יש לזה גם מחיר בהיבט הנוחות), סאנרוף, מושבי ספורט ואי אלו חיישנים שעשויים להכריע את הכף לטובת חובבי הגאדג'טים. יתרון לפאביה, במיוחד למי שהדברים האלו מאד חשובים לו.

5. התנהגות ונוחות: הצרפתיה מנצחת וככל הנראה בהפרש מורגש, על פי דבריך, אבל דווקא כאן אני מנוע מלשפוט, משום שנסיוני על הפאביה דל יחסית.

בסופו של יום, כאשר פורטים זאת לנימים דקים - אכן קיימים יתרונות מסוימים לפאביה שעיקרם בתחום האבזור, אך בצד זאת חסרונותיה בתחום הדינמי, ואפילו שנת אחריות אחת פחות. אם משקללים זאת תחת הפרש מחיר של 20% לרעת הצ'כית אזי אי אפשר לומר שעל הנייר יש כאן קסם של תמחור.

כמובן ששווה ליטול נסיעת מבחן ולראות איך הנתונים מתחברים לרגש ולתחושה. אך מבחינת הנתונים היבשים, העסקה לא מרשימה בהינתן החלופה של סרקוזי (במחיר המבצע שלה, כאמור).

שי, רק נושא האיבזור לדעתי מצדיק את עניין התוספת במחיר שהיא כאמור לא קטנה אך גם נחשבת דיי הגיונית בהשוואה לחבילה המוצעת. לא הזכרת 6 כריות אוויר וכל האיבזור הרי גם מסתכם בסך עלות מסויימת. כך שהבדל של כ15K "מסתדר".

שוב אני כתבתי בעבר ואכתוב שוב, מעדיף את ה206+ ביחוד עקב רמת נוחות טובה יותר והנאה מנהיגה :-).

אבל בסופו של דבר כל אחד והעדפות שלו לכן מה שאוראל כתב והן מה שאתה כתבת, בעצם מציג הבדלים כאלה ואחרים שמה הפלא עולים כסף. במקרה הנ"ל מדובר על 15K תוספת. המעוניינים, שכל אחד יעשה את החשבון לעצמו :-D כמובן לאחר נסיעת מבחן.

פורסם

SAMG, אני נוטה להסכים, לתועלת האשכול ריכזתי גם את רשימת תוספות האבזור לעיל, כדי שההחלטה למתלבטים בנוגע לכדאיות תשלום הפרמיה תהיה יותר קלה. בכל מקרה, דעתי האישית (וגם דעתו של אוראל) בנושא ידועה :-P

פורסם

יש כזאת גם בגירסה בסיסית שנראה לי שהם נותנים עליה הנחה ומביאים אותה לאזור ה80 אלף. לפחות זה מה שהציעו לי כשהייתי שם.

אז לא יהיה לרכב גג לבן ונפתח ו-6 כריות אוויר ובקרת אקלים ולחץ צמיגים וכל מה שציינת אבל הצמיגים שלה דומים לזאת של הפז'ו אז יש נוחות אותו דבר, המראות עדיין מתכוונות חשמלית ולדעתי זה לא גאדג'ט בכלל. כיוון מראה ידנית כמו פעם בלי שאתה יכול לראות לאן אתה מכוון בזמן אמת זה קצת מעיק חוץ מזה שלפעמים בזמן נהיגה אני מגלה שצריך נגיד קצת להוציא את המראה החוצה עם חשמלית אני עושה בשנייה ועם ידנית אי אפשר.

בגירסה הפשוטה אגב כל יתרונות המנוע והמרחב נשמרים וישבתי על הכסאות של הפאביה הבסיסית הם נוחים יחסית לא באמת צריך כסאות ספורט

פורסם

דווקא העסקה שאת הצבעת עליה פחות טובה לדעתי מהעסקה המקורית באשכול.

בתמורה ל-5K ש"ח תוספת שולית ביחס למה שהצעת את מקבלת תוספת אבזור משמעותית גם פונקציונלית וגם ויזואלית. עם כל הכבוד לנוחות שבמראות חשמליות (ויש כבוד, כשם שיש כבוד לחלונות חשמל מאחור שבפאביה - אין ספק שבדור שלנו חלונות עם מנואלה מאחור זה לא שיא הסקסיות), זה באמת מצדיק עוד 10K עבור רכב מהסגמנט? אני מניח שכן מבחינתך, לגיטימי. אבל לדעתי אם הנחיצות כה גבוהה מבחינתך מה שהופך כאמור התוספת השולית ל-5K בלבד, אז הגירסה המאובזרת מתאימה יותר.

בהיבט הנוחות, גם אם תעטפי את הפאביה בצמר גפן מכל הכיוונים היא לא תהיה נוחה ומתנהגת כמו הפיג'ו (אזעקה: נדרשת נסיעת מבחן וכל דיון בנושא בלעדיה הוא חפירה).

יתרונות המרחב (למעט מרחב ההטענה) והמנוע עליהם את מדברת שוליים.

מעוניינת ביתרונות מנוע? בחורה כללבי. גלשי לאזור ה-87K, רכשי את הפאביה אמביאנט TSI, ותברכי את עצמך על כך בכל לחיצה על הדוושה (הפרשי ההספק, המומנט ובעיקר זמינות המומנט גם ביחס לפאביה MPI וגם ביחס ל-206+ במקרה זה משמעותי עד למאד).

פורסם

אתה צודק. לא שמתי לב שזה רק 5000 שקל הבדל.

האמת שהיבואן הזה של וולקסואגן כל הזמן עושה מבצעים שפוגעים במי שקנה את האוטו. הייתי שם ממש לא מזמן אולי שבוע וחצי עוד לפני שדיברתי אמרו שעל הגירסת ספורט נותנים 8000 שקל הנחה. שבוע וחצי אחר כך הם נותנים עליה 14000 הנחה. מה זו ההתנהלות המוזרה הזו ?

האמת שאת הדבר שהכי לא ציינתי בקשר לפאביה זה עלויות אחזקה גבוהות, אפילו אם ההבדלים בעלויות טיפולים לא כ"כ חשובות ביטוח לאוטו הזה עולה יקר משמעותית מביטוחים של רכבים אחרים. איך עלויות אחזקה של פג'ו 206 מבחינת טיפולים וביטוחים?

חוץ מזה בזמננו אי אפשר לקחת רכב בלי מראות חשמל ולבקש מחשמלאי שיעשה אותן חשמליות ? אם אפשר לעשות את זה לחלונות למה למראות שלא יהיה אפשר ? בטוח זה לא יעלה 5000 שקל =)

פורסם

בנוגע למדיניות התמחור: בזמן האחרון ישנו חיתוך מחירים אגרסיבי למדי לכל רוחב גזרת הסופרמיני, בפרט אמורים הדברים לגבי רכבים ותיקים מכנית (כמו הפאביה שבמבצע, הסיאט ספורט קופה וה-206+).

השמועות אומרות שהטיפולים לרכבים מקונצרן VW יקרים - אבל זה לא הגון ולא הוגן להשיב לך בהודעת פורום "פורמלית" על סמך שמועה! בפועל - לא החזקתי מעולם רכב VW (רק ג'סטי אימתנית וכעת את הפיג'ו) כך שלא אוכל להעיד על כך.

RS שמחזיק בפביה שנים ארוכות טוען שהטיפולים אינם יקרים במיוחד, ואולי הוא הכתובת המתאימה לבירורים בנושא.

אני ביטחתי את ה-206+ שלי בעלות של 1,720 ש"ח לחובה + 2,620 ש"ח למקיף (ביטוח לכל נהג מעל גיל 24, כולל גרירה/שמשות/רכב חלופי וכל הסיפורים). מעניין לדעת לשם ההשוואה מהם מחירי ביטוח הפאביה הבסיסית.

הטיפולים בפיג'ו לא אמורים להיות יקרים במיוחד, ובתנאים רגילים, מנחה היצרן שיש לבצעם כל 30,000 ק"מ או שנתיים בלבד (מדי שנה מומלצת ביקורת). ייתכן ומרווח נדיב זה מוביל להוזלה מסוימת בראיה כוללת, יש לבדוק זאת. באופן עקרוני, על פי קריאה לא מעמיקה שביצעתי, מחירי החלפים לפיג'ו זולים יותר ממקביליהם הגרמניים.

בנוגע לחישמול מראות וחלונות - תצטרכי להתייעץ עם מומחה רלוונטי, ובמקביל לבדוק מול היבואן את נושא הפגיעה באחריות. התוספת שאת רצית לשלם על כך, אגב, היא 10K ולא 5K :)

• תוכן חדש...