Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי פורום יקרים,

כפי שציינתי בכותרת, אני מרגיש מיואש.

אני שרוי בכל כך הרבה מידע שאני כבר לא יודע מה לעשות - כל אחד אומר משהו אחר.

אני בן 23 וזו המכונית הראשונה שלי שאני קונה.

התקציב שלי עומד על 55,000 שקלים חדשים ומבחינתי הרכב צריך לעמוד בקריטריונים הבאים (מסודר על פי סדר חשיבות):

1. שיהיה חסכוני, הן בדלק והן בחלקי החילוף שלו.
  2. שחווית הנהיגה תהא נעימה (הרבה פעמים שמעתי שאומרים על רכבים שהם צפופים, "המושב כמו קרש",
    הוא מרגיש כמו צעצוע, שומעים את הרעש של המנוע כמו אני לא יודע מה, מרגישים את הכביש בכל באמפר או עיקול בדרך וכו').
  3. שיהיה מאובזר ברמה סבירה.
  4. שיראה ייצוגי ומכובד. כן כן, זה מאוד סובייקטיבי אבל הכוונה שלי שלא יראה מ"הדור הישן".
  5. שבבו הזמן, אני מעריך בסביבות ה-4 שנים קדימה - שיהיה רלוונטי מבחינת שוק (אני יודע שאף אחד כאן לא נביא, אך שוב,
    קראתי כי ניתן פחות או יותר לדעת על ידי ירידת ערך הרכב עפ"י שנים קודמות וכד').
  6. רצוי ועדיף רכב בעל גיר לא ידני (אני גר בחיפה :)).

מבחינת שנתון, חשבתי שאני מעוניין במשהו מ2006 ומעלה אך שוב,

כאן נכנס הנושא של ק"מ שהרכב עשה לעומת 100 פרמטרים אחרים. אז זה בסדר אם הוא גם יהיה אפילו 2004 או 2005 (?).

אמרו לי, שבשוק הרכבים - המחיר הוא לא "סתם". שאם מוכרים רכב במחיר שנמוך מהמחירון

ב15,000 שקלים - יש לכך סיבה, ולהיפך. כמו כן, לגבי מכוניות מליסינג - יש האומרים שלא לפחד לקנות מליסינג

ויש כאלה שאומרים להתרחק מליסינג. יש גם שאומרים להתרחק מצרפתיות כגון סיטרואן ופיג'ו ויש כאלה ש....

בקיצור - אני מבולבל לגמרי :(

אודה לכם על תשובה שתעשה לי קצת סדר בראש ותעזור לי להגיע להחלטה.

פורסם

אתה נוסע בעיקר בעיר? אם כן ממליץ לך לבדוק רכבים מקטגוריית המיני הם גם זולים גם חסכוניים ואין דבר מהנה יותר מרכב חדש.

תוכל למצוא איזו פיגו 107 או אלטו עם ק"מ נמוך (בין 2000 ל20000) "כחדשה" בתקציב שלך.

או שתוכל לקנות גרנדה פונטו רובותית אוטו סופר מיני מאוד יפה וטוב.

פורסם

תודה רבה על ההתייחסות :)

למען האמת 107, אלטו וכד' צפופות לי מדיי. מה גם, שבעתיד הלא כל כך רחוק אני מתעתד לנסוע גם אל מחוץ לעיר

מספר לא מבוטל של פעמים בשבוע ככה שמהבחינה הזו, גם כאן הנ"ל לא יתאימו.

פורסם

אז גרנדה פונטו האפשרות הכי טובה שלך וישאר לך עוד עודף מכונית חסכונית מעוצבת בטעם טוב צעירה סלון נחמד מאוד בטיחותית וכו...

פורסם

ממש תודה רבה, מעריך את זה מאוד.

האם ישנם רכבים אחרים שיענו על צרכיי? משהו בסגנון:

1. יונדאי אקסנט, סוזוקי ליאנה, סוזוקי איגניס...
  2. דייהטסו סיריון, יונדאי I10...
  3. בהתחלה אף עניינו אותי יונדאי מטריקס והסקודה רומסטר...
    עד שהבנתי שכאן משחק עניין קנייה מליסינג (כדי שהם יגיעו קרוב למחיר שלי).

שורה תחתונה - האם יש עוד רכבים שישרתו את המטרות שציינתי בהתחלה בוריאציות כאלה או אחרות?

Guest רונן יצחק
פורסם

זה בדיוק מה שאני מרגיש. המצב שלך בדיוק כמו שלי, גם אני מיואש. אני עתיד לרכוש את רכב הראשון שלי, אני מוצף במידע, וכל פעם משהו מוריד לי את הרוח מהמפרשים. לא מוצא שילוב של כל מה שחשוב לי. בתחילה הזמנתי את i10, ביטלתי אותה לטובת 'ספארק', ואז קורא שגם היא בעייתית לנסיעות מהירות.

אני מעדיף לקנות חדשה, ומסתבר שבאזור ה-60-70 אלף, אינני מוצא את הרכב שאני מחפש. לכן עולה עם התקציב. כרגע אני שוקל לבדוק שוב את פולקסוואגן פולו החדשה (מנוע TSI). הרבה יותר יקרה, אבל נדמה לי שהיא מספיק איכותית כדי להצדיק זאת.

ותיזהר מהאלטו, למרות שהיא אלופה בחיסכון דלק. אני קורא ביקורות רבות באתר הזה, וזו הביקורת הכי קוטלת שנתקלתי בה שם. אני חושש שבתקציב של 55,000 ש"ח, אתה תמשיך להיות מיואש. זה מחיר הפשרה.

פורסם
ממש תודה רבה, מעריך את זה מאוד.

האם ישנם רכבים אחרים שיענו על צרכיי? משהו בסגנון:

1. יונדאי אקסנט, סוזוקי ליאנה, סוזוקי איגניס...
  2. דייהטסו סיריון, יונדאי I10...
  3. בהתחלה אף עניינו אותי יונדאי מטריקס והסקודה רומסטר...
    עד שהבנתי שכאן משחק עניין קנייה מליסינג (כדי שהם יגיעו קרוב למחיר שלי).

שורה תחתונה - האם יש עוד רכבים שישרתו את המטרות שציינתי בהתחלה בוריאציות כאלה או אחרות?

אקסנט וליאנה דיי זללניות מעצם היות משפחתיות 1600 וגם לא מתאימות לעיר.

יונדאי I10 נמצאת באותה קטגורייה ובעלת אותן מידות כמו ה107 האלטו והC1 ככה שגם היא תהיה לך צפופה מידי למרות ששוב שווה לך לנסות להיתרגל למכונית מיני (שלי תשכיר איזו אלטו לסופשבוע?) אני 1.84 ואני מוצא שפע של מקום במכוניות המיני.

בקיצור נשארו לך 3 אפשרויות הגרנדה פונטו, סיריון ואיגניסט.

לטובת הגרנדה פונטו אפשר לומר שהיא נראית הכי טוב הכי איכותית מבחינת סלון וכו.. צעירה נוחה והכי חסכונית גם כן האיגניסט והסיריון לא יהיו יותר חזקות\זריזות מהגרנדה פונטו משלוש סיבות א.מנועים נוהגים לעבד כוח עם הזמן והבדל של 7 או 10 כ"ס בכלל לא יורגש מכיוון שהאוטו יכול לעבד את אותו הכ"ס כתלות בטיפולים שנעשו בו ב.לגרנדה פונטו יש מומנט גבוהה מהאיגניסט שמושג בסל"ד נמוך יותר ג.לגרנדה פונטו יש תיבה רובוטית 5 הילוכים כאשר לשני (סיריון ואיגניס) האחרות תיבות אוטומטויות קונבנציונליות מה שגורם לעיבוד כוח לשניהן.

את הפונטו תוכל להשיג במחיר הנמוך ביותר השוק פשוט מוצף בהן.

לרעת הפונטו אפשר להגיד שפעולת הטיבה הרובוטית לא נעימה כמו האוטומאטית ולפעמים מעצבנת במיוחד בעיר ובפקקים (שוב לא לכולם שווה בדיקה!) גם כן מחירי הטיפולים יהיו גבוהים יותר מהאיגניס והסיריון ויש שמועות שהתיבה הרובוטית עושה בעיות אני לא בקיא בעניין ככה שתחכה לתגובה של מישו אחר שמכיר את הגיר או שתהמר.

את האיגניס לא הייתי לוקח בגלל כמה סיבות: הסלון שלה פלסטיקי ולא איכותי היא לא כ"כ חסכונית היא לא זריזה\חזקה כמו הפונטו והסיריון גם כן היא בחיים לא נבדקה במבחני ריסוק (בטיחות) אבל אם להסתכל במפרט שלה (רכב שנועד להיות 4X4 אך הוא 2X4 מוגבה גדול וששוקל פחות מ1000 קילו) אפשר להבין שרמת הבטיחות שלה נמוכה גם כן היא לא נראית טוב.

הסיריון זאת גם אפשרות טובה לזכותה אפשר להגיד שהיא זריזה מספיק (כמו הפונטו) חסכונית בטיחותית נוחה קטנה (היתרון בעיר) ומאוד אמינה.

אך לנגד היא לא חסכונית כמצופה (בכלל לא) בגלל התיבה האוטומאטית ככה שאם אתה לוקח סיריון רק ידנית! גם כן היא נראית דיי מבוגרת ומשעממת. הסלון שלה לא איכותי ומעוצב כמו הגרנדה פונטו, ההתנהגות פשוט מבוגרת ומשעממת לנגד הגרנדה פונטו והיא תעלה לך יותר מהגרנדה.

בקיצור

איגניס- לא!

פונטו - התנהגות, מאוד חסכונית, פוזה יופי.

סיריון - אמינה וחסכונית.

פורסם

חברים יקרים,

גם אני מחפש עכשיו רכב. אמנם לא ראשון {את הראשון קניתי ב1988 8)} אבל בהחלט מבין לליבכם ויודע כמה אתם מתלבטים וחוששים. אני מברר כרגע לגבי רכישת פיאט פנדה. הרכב הוא ממש לא הבחירה הראשונה שלי אבל יש אילוצים שונים שמכתיבים את בחירותי כיום.

תצטרכו לקבל ולהשלים עם העובדה שקשה למצוא את הרכב המושלם. אני מסופק אם קיים כזה רכב שמתאים לכל הקריטריונים שהצבתם שיהיה גם חסכוני, גם אמין, גם זול לתחזוקה, גם סחיר עתידית, גם בעל מראה צעיר שמתאים פיקס לכל השימושים שתרצו.

סביר להניח שתיתקלו ברכבים אמינים יותר אך חסכוניים פחות ו/או להיפך. רכבים יפים יותר אך אמינים פחות ו/או להיפך.

אל תשכחו שאמינות תלויה גם באופן שהרכב תוחזק וטופל ובאיכות החומרים בהם השתמשו בטיפולים. תמיד יש מצב שהרכב טופל בזמן אבל מילאו שמן מנוע שאיכותו ירודה וכולי.

תגדירו לעצמכם מה הפרמטרים הכי חשובים לכם מכל מה שהגדרתם.

מבין המכוניות שהכי מתאימות לקריטריונים המינימליים תחפשו את הרכב שנראה הכי יפה בעיניכם. ותחפשו אחד כזה במצב טוב.

תיסעו {בזהירות} ותהנו. כשתקנו את הרכב השני שלכם, כבר יהיה לכם קצת יותר ברור מה אתם מחפשים.

יאללה, שיהיה בהצלחה.

פורסם

אואה, באמת תודה על התגובות המפורטות היטב!

אוקי. שמתי את הפונטו גרנדה בארסנל.

משום מה האקסנט קורצת לי בגירסת ה-1.4 והבנתי דווקא שצריכת הדלק שלה טובה יחסית.

שוב, אני לא מחפש רכב עם ריגושים. ה"ריגושים" שאני מחפש הם חווית נהיגה רגועה, שאני אוכל

לשמוע כמו שצריך מוסיקה ולהרגיש את הדרך כמה שפחות מן הסתם. עם זאת כפי שכבר ציינתי, שהרכב ייראה ייצוגי ומכובד.

זה הכל. לא יותר מדי... (נכון? :))

פורסם

לנו בבית יש 2 אקסנטים אחת שנת 2001 שגמעה כמעט 270 אלף ק"מ (שנמצאת אצלנו 7 שנים) והשנייה 2008 מנוע 1.4 שגמעה 120 אלף ק"מ (שנמצאת אצלנו טיפה יותר משנה).

במחינת אמינות אני יכול להגיד לך שהרכב הזה אמין בצורה בלתי רגילה ועוד 2 הרכבים האלה יוצאי ליסינג!

מבחינת צריכת דלק..חסכונים הם לא.. גם ה 2001 עם מנוע 1.5 וגם ה 2008 עם מנוע 1.4 עושים 1:10 אך לפחות יאמר לזכותן שבערך 80 אחוז מהנסיעות הן עירוניות ולא בתנאים אופטימלים ככה שצריכת הדלק היא סבירה.. חסכונית בכל מקרה היא לא.

אני חושב שהסיריון יכולה להיות אופצייה מעולה, לחבר שלי יש את הרכב והוא אמין מאוד! וחסכוני.

אם העיצוב לא מפריע לך אז תעשה נסיעת מבחן זה יכול להיות רכב מעולה בשבילך.. כי בתכלס בשביל מה לך רכב משפחתי בגיל 23?

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

אוקי, תודה רבה :)

תקשיבו.. אם זה להוסיף עוד חמישיה ולהשלים ל-60,000 שקלים אבל שבשנים הקרובות אני אהיה מרוצה - אני אעשה זאת.

אני מסוג האנשים שבמידה ואחרי רכישה מסתבר בבדיעבד שהיה יכול להיות משהו שקצת יותר מתקרב לקריטריונים שהצבתי לעצמי

אני מתחיל להתאכזב חחח וזו מחלה, אני יודע, אבל לדוגמה רכשתי מצלמת וידאו, שדווקא חמודה מאוד,

אבל הבנתי לאחר מכן שעל ידי הוספת 200 שקלים נוספים הייתי יכול לרכוש דגם מתקדם יותר של אותה מצלמה

עם חידושים משמעותיים יחסית למה שרכשתי.

מה עם הפאביה החדשה? דגם 2008?

פורסם

שלום,

אני יושבת כבר הרבה זמן כדי לקרוא את השרשור הזה ואני חייבת להודות שגם אותי הצלחת לבלבל.

אתה מערבב כאן רכבים חדשים עם רכבים משפחתיים ועם רכבים קומקפטיים... לא פלא שאתה לא מצליח להחליט.

רכב זה לא מצלמה, ואם אתה לא מרוצה מהרכב שרכשת אתה יכול להחליף אותו ולעבור לרכב אחר. תמיד תוכל להיכנס למגרש טרייד-אין, למסור את הרכב שלך ולקחת משהו אחר שאולי קצת יותר מתאים לך.

בתקציב כזה אתה יכול למצוא המון מכוניות קטנות, חסכוניות שמתאימות לנהגים צעירים - סיריון, סוויפט, פונטו, איביזה, פולו וגם פאביה. תתמקד בהן.

לקבלת ייעוץ, הכוונה והצעות אטרקטיביות לרכישת רכב משומש הכנסו או התקשרו עכשיו ל- 052-6898689

פורסם

היי חבר'ה,

תודה רבה על הייעוץ! אני מאוד קרוב לרכישת גרנדה פונטו 2007. נדלקתי על הרכב.

סליחה שאני מקפיץ את ההודעה אך כעת שמעתי (אמנם אכן בגדר שמועה) על האמינות של הגיר הרובוטי של פיאט.

שוב אני מזכיר, מדובר כאן על מודל 2007. קראתי במספר פורומים על בעייה בגיר בפונטו 2004.

במקומות אחרים כאשר דיברו על פונטו גרנדה 2007 דווקא היללו את הגיר היחסית טוב של פיאט לעומת יאריס ועוד...

האם ידועה בעייתיות בגיר של המודל הזה? האם אני יכול להיות שקט עם הגיר הרובוטי מבחינה מכנית?

Guest רונן יצחק
פורסם

^

תודה לאל שזה מאחוריי. היכרתי זאת מקרוב. אתה מתלהב מאוד מרכב, פשוט סגור עליו, ואז מגלה פרט קריטי על הרכב שמוריד את כל הרוח מהמפרשים. זה קרה לי לגבי היונדאי i10. למעשה, היו יותר מדי פרטים מאכזבים, זה היה כבד לי מנשוא (חחח), אז הזמנתה בוטלה.

כאמור, זה מאחוריי, כי עכשיו אני סגור (באמת!) על 'שברולט ספארק' (שכבר הוזמנה), היא שילוב של כל הדברים שחשובים לי מאוד ברכב: קומפקטיות (למרות שמידותיה מעט יותר גדולות), יופי כללי, אבזור מספק, ביצועי מנוע (יחסית לקגוריה) וכמובן, צריכת דלק נמוכה.

כבר ערכתי עליה נסיעת מבחן. הוזמנה מיד לאחר מכן.

פורסם
היי חבר'ה,

תודה רבה על הייעוץ! אני מאוד קרוב לרכישת גרנדה פונטו 2007. נדלקתי על הרכב.

סליחה שאני מקפיץ את ההודעה אך כעת שמעתי (אמנם אכן בגדר שמועה) על האמינות של הגיר הרובוטי של פיאט.

שוב אני מזכיר, מדובר כאן על מודל 2007. קראתי במספר פורומים על בעייה בגיר בפונטו 2004.

במקומות אחרים כאשר דיברו על פונטו גרנדה 2007 דווקא היללו את הגיר היחסית טוב של פיאט לעומת יאריס ועוד...

האם ידועה בעייתיות בגיר של המודל הזה? האם אני יכול להיות שקט עם הגיר הרובוטי מבחינה מכנית?

כן הגיר הרובוטי של הגרנדה פונטו בהחלט אמין וטוב מבחינה מכאנית ואפילו יכול לעלות לך פחות לטיפול ואחזקה מגיר אוטומאטי קונבנציונאלי.

אך כדאי לך לבצע סיבוב בפונטו גרנדה עם הגיר הרובוטי סיבוב ממושך (תשכיר אחת לסופ"ש) אתה צריך לדעת אם תהיה מסוגל להתרגל אליו יש אנשים שפשוט לא סובלים את ההתנהגות והפעולה של הגיר הנ"ל.

• תוכן חדש...