Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב לכולם,

הרכב המדובר הוא סיטרואן AX שנת 96, מנוע 1100 סמ"ק.

כל פעם אחרי שאני חונה, אני רואה מתחת לאוטו על הרצפה, שהייתה נזילה קטנה של כמה טיפות שמן.

הטיפטוף בא מכיוון רצועת המכשירים\אלטרנטור\מדחס מזגן.

למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות?

אני אוסיף שני פרטים ששמתי אליהם לב:

1. קניתי את הרכב לפני קצת יותר משבוע, וכשבדקתי שמן פעם ראשונה הוא היה כמה מ"מ מעל קו ה-MAX במדיד.

2. בין הגלגל של האלטרנטור לבין מדחס המזגן, ישנו איזה חלק שנראה כמו גלגל שיכול לזוז מעלה או מטה על גבי מסילה, ואני מניח שזה מותחן של הרצועה או משהו כזה. בכל אופן, הוא נראה די "באוויר" והוא ממש לא נוגע ברצועת המכשירים או מותח אותה.

אני מקווה שהפרטים האלה יכולים לרמוז על פיתרון אפשרי לבעיה,

תודה, ושוב, לילה טוב :)

פורסם

שמע הכל יכול להיות. תצטרך לגשת למוסך לבדיקה, במיוחד אם אתה אומר שנראה לך שהמותחן משוחרר (מה שלא נראה לי סביר, אחרת הרצועה הייתה עפה).

נזילות שמן ברכב ישן יכולות להיות מהרבה מאד מקומות.

פורסם

ישנם רכבים שהמותחן בהם מתבטא בכל מיני צורות וסיגנונות. כמו שאביב אמר אם המותחן היה בעייתי היית מרגיש את זה מייד אם ברעשים של הרצועה או אם בכך שהיא הייתה מתנתקת אז קשה להאמין שיש בעייה במותחן. בעניין נזילת השמן תבדוק אם לא קיימת בעייה במחזירי השמן פולי עליון/תחתון של הטיימינג.

:)
פורסם

מוזר,

החלק שתיארתי שנראה לי כמו מותחן, בוודאות לא נוגע או תומך ברצועה בשום דרך שהיא, ודווקא אין לי שום רעשים או בעיות עם האלטרנטור וכד'.

האם מילוי שמן קצת מעל המקסימום יכול לעשות נזק מתמשך לאטמים? או שאולי אחרי תקופה מסויימת של נזילות , השמן יחזור לרמה נורמלית והן יפסקו (מפאת לחץ השמן שקטן)?

פורסם

עודף שמן במנוע עלול להוביל לפריצת מחזירי שמן ונזילות דרכם. השאלה עד כמה מעל המקסימום מדובר? אם זה בכמה מילימטרים לא ייקרה כלום.

:)
פורסם

כשקניתי זה היה משהו כמו 4-5 מ"מ מעל קו המקסימום, ועכשיו זה 1-2 מ"מ. כל פעם שאני חונה אני מוצא שלולית בקוטר של כ-6 ס"מ מתחת לאוטו.

כשאתה אומר שלא יקרה כלום, אתה מתכוון שמתישהו לחץ השמן יחזור להיות תקין ויפסיקו הנזילות?

פורסם
לילה טוב לכולם,

הרכב המדובר הוא סיטרואן AX שנת 96, מנוע 1100 סמ"ק.

כל פעם אחרי שאני חונה, אני רואה מתחת לאוטו על הרצפה, שהייתה נזילה קטנה של כמה טיפות שמן.

הטיפטוף בא מכיוון רצועת המכשירים\אלטרנטור\מדחס מזגן.

למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות?

אני אוסיף שני פרטים ששמתי אליהם לב:

1. קניתי את הרכב לפני קצת יותר משבוע, וכשבדקתי שמן פעם ראשונה הוא היה כמה מ"מ מעל קו ה-MAX במדיד.

2. בין הגלגל של האלטרנטור לבין מדחס המזגן, ישנו איזה חלק שנראה כמו גלגל שיכול לזוז מעלה או מטה על גבי מסילה, ואני מניח שזה מותחן של הרצועה או משהו כזה. בכל אופן, הוא נראה די "באוויר" והוא ממש לא נוגע ברצועת המכשירים או מותח אותה.

אני מקווה שהפרטים האלה יכולים לרמוז על פיתרון אפשרי לבעיה,

תודה, ושוב, לילה טוב :)

שבת שלום

נזילות שמן גורמות לבלאי מואץ של כל חלקי הגומי, כמו רצועת המנוע והטימינג, ואפילו תושבות המנוע ובוקסות הגומי של חלקי המתלה הקידמי. לכן כדאי לתקן נזילות שמן בהקדם האפשרי.

במכונית שלך הנזילה יכולה להיות ממכסה השסתומים או ממחזירי השמן מאחורי רצועת התיזמון, ואפילו מאטם הראש( תופעה לגמרי לא נדירה).

כשתהיה במוסך יגידו לך אם מותח הרצועה תקין.

שיהיה בהצלחה

פורסם

עריכה:

אני חושב שהבנתי פחות או יותר איך למצוא את הנשם, אני אנסה היום לפתוח אותו ולראות אם הוא סתום.

שאלה נוספת,.

בהרבה מכוניות יש צינור עבה שיוצא מהחלק העליון של המנוע ומתחבר לבית פילטר האוויר בעזרת צינור עבה (כסוף בד"כ ונראה כמו קפיץ). אצלי הצינור הזה לא נמצא, למרות שניתן לראות שכן היה שם פעם כזה.

מה תפקידו של הצינור? אני זוכר שזה משהו שקשור לאדים של השמן שיוצאים מהמנוע.

• תוכן חדש...