Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בדקתי הרבה דגמים כאשר הנתונים הכי טובים שמצאתי הם אצל PIONEER חוץ מדבר אחד שזה לא 24BIT אלא ביט אחד.

מה ההבדלים? כמה זה חשוב? והאם זה יורגש באיכות סאונד?

**דבר נוסף, האם זה נכון שמערכת משנה את איכות הרמקולים ומגבירה אותם ?

פורסם

הפיונר לעומת האלפיין בא עם 8 אקלוייזרים, V4 לעומת 5 קאקולייזר וV3 ויש עוד כמה מאפינים שאני לא מוצא אותם כרגע שבפיונר יותר גבוהיים.

חוץ מהעניין של ה-24BIT, אבל מזה אומר וכמה זה חשוב ?

פורסם

מדובר על רכיב הDAC בתוך יחידות הראש.

ממיר דיגיטלי לאנלוגי במילים אחרות.

הדיסק הינו מדיה דיגיטלית בעוד היציאה למגברים היא אנלוגית ולכן צריך להמיר את האות הדיגיטלית לאות אנלוגית.

קצב הדגימה של DAC 24 ביט הוא גבוה יותר מקצב הדגימה של DAC שעובד במהירות של 1 ביט.

הסיכוי לפספס חלק מהאות שמומרת לאנלוגי יהיה הרבה יותר קטן כאשר הממיר הזה הוא הרבה יותר מהיר - בעקרון זה מאוד זניח כי הסיכוי שאוזן אנושית תוכל להבדיל בין אות שיוצאת ממקור טוב שדוגם אותה ב1 ביט למקור טוב אחר שדוגם אותה ב24 ביט הוא יותר מאפסי עד כמה שזכור לי.

הDACים היום מאוד זולים ולרוב אתה תראה שימוש ב24 ביט, סביר להניח שחברות שעדיין משתמשות ב1 ביט (אני רק מניח את זה) כנראה משתמשות במלאים ישנים שיש להם או שפשוט המעבדים שיש להם טובים ולכן אין סיבה לא לשים אותם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
קצב הדגימה של DAC 24 ביט הוא גבוה יותר מקצב הדגימה של DAC שעובד במהירות של 1 ביט.

לא מדוייק, ככל הידוע לי.

קצב הדגימה הוא לא העניין כאן, אלא שיטת הדגימה וההמרה.

ב-24 ביט, עבור כל דגימה מתקבל ערך שמייצג את הרמה האנלוגית, יחסית ל"אפס".

ב-1 ביט, כל דגימה מהווה את השינוי יחסית לדגימה הקודמת.

דווקא ב-1 ביט, ככל הידוע לי, קצב הדגימות מהיר יותר.

בשורה התחתונה, ההבדל בסאונד, יהיה זניח ולא תמיד אפשר לקבוע חד משמעית

מי מהשיטות טוב יותר.

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם

אין תשובה חד משמעית לגבי איזו שיטה עובדת יותר טוב: בעקרון DAC של 24bit עובד על העקרון שיש 24 "סויט'שים קטנים" שכל אחד אחראי על ביט אחד בסיגנל הדיגיטלי - כל "סוויט'ש" מוסיף פי שתיים יותר מתח מזה שלידו, וכך משוחזר המתח המקורי שמבוטא ע"י האות הדיגיטלי.

הרעשים כאן נובעים מכך שחלק מה"סוויט'שים" יכולים לזייף קצת במתח, ושהמיתוג המהיר שלהם עלול לגרום לקפיצות מתח גדולות במצבי הביניים - כשכולם עוברים בבת אחת מדגימה לדגימה.

ב-DAC של 1bit יש רק "סוויט'ש" אחד והמעגל פשוט מדליק ומכבה אוטו בתדר גבוה. האות הדיגיטלי שולט על היחס שבין פרק הזמן שבו הביט "דלוק" לבין הזמן שהוא מכובה, ואחרי מעגל low-pass (בעל תדר חיתוך גבוה מאד - מעל 44kHz) מתקבל הערך האנלוגי הרצוי.

הרעשים כאן נובעים מכך שדרוש תדר גבוה של כיבוי והדלקה כדי לקבל תוצאה מדוייקת.

את כל אחד מהמנגנונים האלה ניתן לבנות ברמות שונות של איכות מנגנוני פיצוי וכו', ולכן לא ניתן לדעת איזה יתן תוצאה סופית טובה יותר. אם יש למערכות נתונים מדוייקים של רעש S\N ועיוותים THD - זה ייתן תשובה די חד משמעית. אם לא - תקשיב ותדע או תקרא סקירות מקצועיות. לא ניתן לדעת "בעקרון" איזה יותר טוב.

הערה: כמובן שלא מדובר באמת ב"סוויט'שים" אלא במעגלים של מצב-מוצק. השתמשתי במונח "סוויט'שים" רק כדי להמחיש את המנגנון.

• תוכן חדש...