Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי קודם אני אגיד ממה מובנת המערכת שלי ואז אני אפרט את הבעיה :

רדיו דיסק של פיוניר DEH5250SD עם הצג הכחול הזה מי שלא יודע..

מגבר של שילאט 1200V ועוד מגבר של שירוקו 1500 וואט..מגברים לא משו אני יודע אבל זה לא העניין כרגע.

שתי רמקולים פיוניר 300V מאחורה.

סאב אוופר של אייפוניקס 2 סלילים .

אופן החיבורים הם כאלה:

RCA יוצא מהרדיו דיסק אל המגבר הראשון של השילאט , ועוד RCA שיוצא מהרדיו דיסק אל המגבר השני.

שתי הרמקולים מחוברים על השילאט והסאב על המגבר השני.

מהמגבר של השילאט פיצלתי עוד פלוס מינוס ורימוט אל המגבר השני ואליו הסאב מחובר עם שליטה מלאה והכל.

ועכשיו לבעיה:

שמעתי שירים על עוצמה די גבוה ופתאום רק רמקול אחד עבד לא הבנתי מה קרה חשבתי חיבור יצא או משהו כזה. פתאום הכל נפל ושמעתי רק מהשתי רמקולים הקדמיים שהם לא מחוברים לשום הגברה רק לרדיו דיסק.

אין לי מושג מה הבעיה . במגבר של השילאט יש מנורה כחולה באמצע סתם ליופי והיא עובדת , אבל המנורה של הפוואר לא עובד.. אבל הקטע שהמגבר השני כן מראה פוואר כאילו שתיהם מקבלים זרם . איך יכול להיות ששתיהם לא עובדים פתאום?

חשבתי אולי המגבר הראשון נשרף , אז חיברתי רק את המגבר השני שהראה לי מנורת פוואר. וגם הוא לא עבד.

יש למישהו מושג מה אפשר לעשות ? פשוט אין לי כסף מיותר לתיקונים ובעלי מקצוע ... שבוע טוב וחתימה טובה לכולם!

פורסם

לא הבנתי מה אתה מנסה לומר.

שירשרת בין שני מגברים ואחד מהם לא עובד או ששניהם לא עובדים?

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

הנורת חיווי של המגבר של הסאב דולקת אבל כאילו המגבר לא פועל..והנורת חיווי של המגבר לרמקולים לא פועלת אבל עובדת המנורה הכחולה באמצע המגבר.. בקיצור שתי המגברים מקבלים חשמל אבל כאילו לא פועלים , אני מזכיר ששמעתי בסדר ולפתע רק רמקול אחד עבד ובבום הכל נפל מאז לא עובד כלום . ניסיתי לחבר רק את המגבר של הסאב לאוטו עם רמקול וגם לא עבד. אבל לא יכול להיות ששתי המגברים נשרפו ככה .. לא היה ריח ולא כלום והם מראים שהם פועלים .

פורסם

מקריאה זריזה

נשמע שפשוט חיברת את המתח של שני המגברים על אותו החיווט הראשי - פשוט שרשת חיווט מתח מהמגבר הראשון למגבר השני - אם החיווט הראשי מספיק עבה - זו לא אמורה להוות בעיה.

א-ב-ל

ציינת סאב של הייפוניקס שני סלילים שמחובר למגבר אחד -

הניחוש שלי שמדובר במגבר אחד של שני ערוצים וחיברת את שני הסלילים של הסאב במקביל ובעצם אתה עובד בגישור על 2 אוהם... עכשיו - תריץ קצת חיפוש בנושא גישור :-D

תקן אותי אם אני טועה אבל הנוריות שאתה רואה במגברים שלך במקרה רשום לידן PROTECTION... שוב - חיפוש...

מי התקין את המערכת? אתה?

אם זה לא היית אתה שהתקין את המערכת - אל תחזור לשם כי הם לא יודעים כנראה מה הם עושים.

אם זה כן היית אתה - נתק את הסאב, חבר רק סליל אחד - (כל פעם אחד אחר) המערכת חזרה לעבוד?

האם הפיוזים במגברים תקינים (לפי התיאור שלך כנראה שכן)...

נתק את הסאב ותיגע בממברנה שלו בעדינות - היא זזה בחופשיות?

דווח לנו עם הממצאים כשתשוב מאתר האסון (הרכב שלך).

בהצלחה.

אפרופו יש סיכוי שתזדקק לחוקרי מז"פ :)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חח ***חחח היא לא מילה תקנית ובטח שלא מוסיפה לנראות הפורום. קרא את הכללים.*** אוקי אז ככה .. הסאב עובד על 4 אום .. כבר הבנתי שאני לא יצליח להוריד אותו ל2 עם מגבר 4 ערוצים חח. ככה שהסאב מחובר כרגיל למגבר.

ובוא ניצא מנקודת הנחה שנשרף הסאב אוופר , לפחות הרמקולים שמחוברים למגבר הראשון צריכים לעבוד אבל גם הם לא!

באמצע שנכבו לי השירים חשבתי שהמגברים ניכנסו לפרוטקשן , אבל הבחנתי שהם לא היו רותחים והם גם לא ניכנסו לפרוטקשן.

הקטע המוזר שלא מופיע לי שום נורה פועלת במגבר הראשון כאילו הוא לא עובד. אבל כן עובדת לו המנורה הכחולה שיש עליו שזה ליופי כאילו.. ועובדה שהמגבר השני גם מקבל ממנו חשמל . אבל גם הסאב לא עובד! ככה שלא יכול להיות ששתי המגברים נשרפו במכה הייתי מריח ... אין לי מושג מה יכול להיות הבעיה !

אז מה שניסיתי לעשות. זה פשוט לחבר את המגבר שכן הדליק נורת חיווי ועליו לשים גם את הרמקולים וגם את הסאב אבל אין תגובה גם לזה..עכשיו מצד שני לא יכול להיות שהלך גם שתי כבלי RCA בבת אחת! במגבר הראשון ישלי 2 פיוזים ובמגבר השני 1 .. יכול להיות ששמה הבעיה ? לא חושב שהם שרופים ..

מצד שלישי, לא יכול להיות שנשרפו לי גם שתי יציאות של הרדיו דיסק בבת אחת..יש משהו ראשי אחד שדופק הכל

***לא.. צריך.. לשים.. שתי נקודות בין מילה למילה. בסוף משפט שמים נקודה, כלל דקדוק בסיסי שכזה.***

פורסם

תיקח נגן MP3

כבל PL לRCA תחבר את נגן הMP3 ישירות למגבר של הסט הקדמי - תפעיל את המערכת רק בשביל שהמגברים יקבלו רימוט (ותנתק מהם את הRCA המקוריים רק לא כשהמערכת עובדת - יש לך יחידת ראש פיוניר ויש להם מחלה נוראית) ותראה אם פתאום המגברים שלך מעבירים את הצליל שיוצא מגנן הMP3 לרמקולים ואחרי זה בנפרד לסאב...

נ.ב - אני כבר אקדים את זמני לבדיקה הבאה שלך -

תחזיר את המצב לקדמותו ועכשיו - תנתק את כל הרמקולים מהמגברים -

תפעיל את המערכת ותראה אם המגברים דולקים אחרת קודם כל.

עכשיו כשהמערכת כבויה - תיקח רמקול אחר (סתם של מערכת ביתית אפילו) - תחבר כל פעם לערוץ אחד של כל מגבר ותפעיל ותשמע - בעוצמה נמוכה רק כדי לראות שעובד.

אם כל הערוצים תקינים - תתחיל לחבר רמקול אחרי רמקול עד שתמצא מה תקול... ואם זה סט קומפוננט אז קודם רק את הקרוס והמידבאס ואחרי זה רק את הקרוס והטוויטר - אם אתה יכול גם טוויטר ישירות ומידבאס ישירות אבל על עוצמות נמוכות מאוד בלבד רק כדי לראות שהרמקולים עובדים.

מה שאתה מתאר נשמע כמו יותר תקלת HU (יחידת ראש) לפי ההתנהגות הכללית והמידע הכללי...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
***אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך, קרא את כללי הפורום.***

מזה כבל PL ? ומזה הסט הקדמי? זה שעם הפלוס מינוס או זה שעם הכניסות? ואיזה RCA מקורי לנתק לא הבנתי ? מהיחידת ראש? או מהמגבר וזהו ?

פורסם

אה.. אוקיי - אולי כדאי שתיגש למתקין שאנחנו נמליץ לך עליו? הודעות פרטיות כמובן...

PL זה חיבור בננה רגיל של אוזניות כמו אזניות של ווקמן למשל...

RCA זה המחבר של הכבל שמחבר בין היחידת ראש למגברים

אני מדבר על כך שתנתק מהמגברים את כבלי הRCA ותחבר במקומם נגן MP3 - במילים אחרות, תעקוף את יחידת הראש, הHU, הרדיודיסק בעברית פשוטה.

Pioneer TS-X150

פורסם

כל חנות אלקטרוניקה, ואולי גם מחשבים. עלות זולה לכבל פשוט שלדעתי לא צריך יותר מזה .(שלי עלה 20 שח )

ד"א- המגברים מחוברים עם מפצל מתח ?

הסבר- הכבל שמגיע מן המגבר מתחבר ל"אביזר" שמפצל אותו לשניים דקים יותר ?

או שמחובר למגבר ראשון ואז מחובר למגבר שני ?

פורסם

לא אין מפצל. יש פלוס מינוס ורימוט מהמגבר הראשון לשני והכל היה בסדר עד שהכל נפל בבום ומאז לא עובד יותר

• תוכן חדש...