Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן הוזז לאוף.

לפותח השרשור, קצת קומון סנס (higayon bari), ובטח אין סיבה להתנפח כשמעירים הערה נכונה.

לגופו של עניין, אין על מה לשפוט אותך, אבל גם אין מה לעשות מול החלטה של מפקד הגף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בכל אופן הסיפור הוא כזה,בכל שבת או חג צריך לסגור איתי עוד נהג שעושה איתי את התפקיד,שאר הנהגים עושים יומיות ורק 2 עושים שבוע שבוע,אני ועוד בחור וכל אחד עושה שבוע לילות.

בכל אופן אתמול בלילה הייתי אמור לעשות נסיעה בשעה 2 בלילה,הנהג שסגר איתי את החג לקח את הרכב ללא רשות(לא רלוונטי למקרה כי אף אחד לא יודע) ונהג עם הרכב בתוך הבסיס. מה זאת אומרת לקח "ללא רשות" ומה זאת אומרת "אף אחד לא יודע" ? - אם אסור היה לו לקחת את הרכב וידעת שהוא לוקח, אזי לא היית אמור לתת לו מפתחות, ואם לקח בניגוד לדרישתך, היית אמור לדווח על כך. גם אם גילת פתאום שבזמן שנימנמת/היית בשירותים וכד', לקחו מפתחות ללא ידיעתך, היית אמור לדווח מייד. אם שתקת - אולי אתה נושא באחריות ואשמה כלשהי.

ברבע ל2 אני מצלצל אליו ואומר לו שאני צריך את הרכב לעשות נסיעה,הנהג אומר לי אני כבר מגיע,לאחר 10 דק' אני מצלצל ואומר לו שאני ממש צריך את הרכב והוא אומר לי עזוב אני כבר אעשה את הנסיעה.

חשוב לציין שמפקדת שאמורה לעשות נסיעה איתנו ישבה איתי כשצלצלתי אליו ושמעה שהוא הולך להחליף אותי ולא הייתה לה שום בעיה עם זה ואישרה את זה כך שמבחינה פיקודית הודעתי לגורם מוסמך על הנסיעה. האם המפקדת הזאת, היא זאת שקובעת מי נוהג ברכב ומי אחראי על הרכב או שהיא צריכה נהג מוסמך ומבחינתה זה יכול להיות גם מוישה זוכמיר. כלומר: לא בטוח שהיא אישרה זאת כמו שהיא הסכימה שלא משנה מי הנהג, העיקר שהוא מוסמך ושיוצאים לסיור.

בכל אופן אמרתי לו שיעשה את הנסיעה אין לי בעיה וכך קרה,הוא אסף את המפקדת והיה איתו עוד נהג שאינו מוסמך לנהוג על הרכב והם נסעו לעשות את הנסיעה במטרת התפקיד וחזרו לבסיס.

הערותי באדום.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר, לא שירתת בצבא?

אתה לא יודע איך עובד עניין האחריות והפיקוד?

הסמכות בעניין מי נוהג ומתי היא בידי המפקד הרלוונטי. אם הוא/היא אישרו/ידעו, אין שום אחריות אישית על הנהג. יש תפקידים בהם האחריות היא אצל בעל המקצוע (מכונאי מטוסים, למשל), אבל לא כאן. כל זמן שהכל דווח ואושר ע" המפקד האחראי, ההתנהלות של פותח השרשור תקינה.

זה שהנהג השני לקח קודם את הרכב לנסיעה לא מורשית, לא קשורה לעניין.

הבעיה של מפקד הגף זה שהוא צריך שעירים לעזאזל, כי גם הוא חוטף על התנהלות לא תקינה של פקודיו. מעבר לכך, הוא רוצה שהנהגים שלו יישמרו על הנהלים, אז הוא מעניש את כל מי שהיה בסביבה, כדי שכולם יפחדו על התחת שלהם. ככה הצבא עובד, והאמת היא שזה עובד...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
BMW

אני יודע שזה לא קשור לפורום כללי אבל עם כל הכבוד אם לא מתאים לך משהו אל תגיב,אם לא מעניין אותך אל תיכנס ותקרא את זה.

בנאדם בבעיה מבקש ייעוץ,התחלתי מהסיפור על התאונה,אמרתי אוקיי נכניס עוד כמה פרטים נראה אם מישהו יכול לעזור לי וכפי שאתה רואה רשמתי שאני טיפה סוטה מהעניין.

אם לא הייתי מתעניין ורוצה לעזור לך, לא הייתי נכנס לשרשור שלך מלכתחילה.

רשמת כותרת עניינית שמדברת על תאונה ובאופן לגיטמי מתאימה לפורום הכללי, אבל אז בהודעה שלך עצמה דיברת על הכל (צבא, מפקדים, בעיות ת"ש, תנאי שירות ושאר ירקות) רק לא על הנושא (הטכני) שרשמת בעצמך בכותרת.

זה משול למישהו שרושם כותרת עניינית (ולא רלוונטית לנושא הבעייתי) רק כדי למשוך אנשים להיכנס לשרשור ואולי כבר להגיב לבעייתך האמיתית.

במקום להתנפח, הייתי שואל את עצמי למה אחרי מספר שנים של גלישה בפורום ומספר לא מבוטל של הודעות אני עדיין רושם כותרת מטעה בידיעה או למה אני חושב ש"טיפה" סטיתי מהעניין שלמעשה לא הגעתי אליו מעולם.

לעניינך- אני מסכים עם עפר מעליי.

כל עוד המפקדת היתה נוכחת ומעורה בעניין, האשמה והאחריות היא עליה!

זה נוגע גם לעובדה שהיא ידעה שיש נהג מחליף אחר- על אחריותה לוודא שהוא נושא את האישורים וההיתרים הנדרשים לנהיגה.

פורסם
אמיר, לא שירתת בצבא?

אתה לא יודע איך עובד עניין האחריות והפיקוד?

הבעיה של מפקד הגף זה שהוא צריך שעירים לעזאזל

אני יודע ואני גם יודע שהוא מחפש איך לייצר את הסיבה להאשים. בדין משמעתי זה יחסית קל.

רשמתי כאן את האופציות שיכולות לצוץ וטוב לתכנן תשובות מראש להנחתות שכאלה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...