Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

porsche 914 for everyday use

nimnim
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

.sorry for the english im in england,coming back to ur little country soon

,i saw i nice 914 red for sale in yad 2 own my a forum member liran

the car looks pretty solid

however i never had much expirecnce with old cars....welll not 40 years old,

i know the car is pretty rrelayablel

but is it good for every day use,? i dont mind the sporty drive and the lack of boot space

or the fact that is pretty crude on the inside all i care of is just drive the damn thing 5 times a week,can this old porsche be able to be my primery car?

thanks for on point comments

Porsche 944 turbo

פורסם

מה עם קרמן?

.sorry for the english im in england,coming back to ur little country soon

,i saw i nice 914 red for sale in yad 2 own my a forum member liran

the car looks pretty solid

however i never had much expirecnce with old cars....welll not 40 years old,

i know the car is pretty rrelayablel

but is it good for every day use,? i dont mind the sporty drive and the lack of boot space

or the fact that is pretty crude on the inside all i care of is just drive the damn thing 5 times a week,can this old porsche be able to be my primery car?

thanks for on point comments

תמונה 002.jpg

תמונה 023.jpg

פורסם

ברור שאפשר להתנייד עם רכב בן 40 שנה, גם אני עושה את זה יום יום ואפילו לא בהרבה סבל מאשר רכב מודרני.

אני צופה כמה בעיות בבחירה הספציפית שלך:

1) הרכב הספציפי הזה מאוד מיוחד ונדיר ולכן ימשוך הרבה צומת לב על הכביש (בנסיעה וחניה) לטוב ולרע.

2) הגבלת שעות- מכיוון שהרכב רשום כאספנות אסור לסוע איתו בין השעות 7-9 בבוקר.

3) במידה וחלק מסויים ידרוש החלפה קטנים הסיכויים שתוכל למצוא חלק זהה פה בארץ (זה נכון לגבי רוב רכבי האספנות). לכן אתה אמור להיות מוכן נפשית ולוגיסטית למצב שבו הרכב יעמוד שבועיים ואפילו יותר במוסך בגלל תקלות מכאניות שברכב מודרני היו מסתיימות בפחות מיום עבודה.

אם כל הנ"ל לא מפריע לך אז אני מאחל לך דרך צלחה, אני אומר לא מכיר את הרכב הספציפי לעומק אבל פגשתי אותו מספר פעמים על הכביש וממבט חטוף העיסקה נראת מאוד משתלמת.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

סורי - רכב אספנות הוא תחביב נחמד, אבל כרכב לניוד יומיומי זהו רעיון רע, ממש כך: קטן, צפוף, אין מזגן, לא נוח לנהיגה, הבטיחות לא גרועה - היא לא קיימת והכי כואב - כשנמצאים הרבה על הכביש קורות תאונות ולך תתקן רכב בן 40 (ובמיוחד רכב נדיר). המכאניקה עדינה יחסית בגלל הבלאי והרכב בסבירות גבוהה יושבת כל זמן-מה בגלל שבר/בלאי/תקלה וכו'.

רכב אספנות חייב להשאר כזה, לא להפוך לכלי תחבורה ראשי. למען בטיחות הנהג והסביבה, שימור הרכב והידיעה שתוכל להגיע ליעד בבטיחות, בנוחות (הרכב יתניע כל בוקר...) וכשהמזגן/חימום גואדים למצב הצבירה של הנהג...

מיקי

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

לגבי הבטיחות וזיהום אוויר אני מסכים, לגבי השאר ממש לא.

אני ואבי נוסעים ברכב על בסיס יומי, הרכב מפגין אמינות מדהימה למרות שהוספתי מזגן, מערכת, אזעקת ביפר, נעילה מרכזית, חלונות חשמל, גאנטים גדולים ורחבים מהמקור וכו'. גם לפני זה הרכב היה מרווח מאוד, נח ובעל ביצועים שלא יביישו משפחתית מודרנית.

אני לא נסעתי בפורשה הספציפית הזו אבל אני משער שבגלל שמדובר ברכב ספורטיבי ונמוך הנוחות תהיה בעייתית להתמודדות על בסיס יומיומי, אבל מי שאוהב את זה לא יעשה מזה עניין.

רכב אספנות כרכב יומיומי זה אפשרי אבל ממש לא פרקטי/חסכוני/עדיף על פני רכב מודרני.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לגבי הבטיחות וזיהום אוויר אני מסכים, לגבי השאר ממש לא.

אני ואבי נוסעים ברכב על בסיס יומי, הרכב מפגין אמינות מדהימה למרות שהוספתי מזגן, מערכת, אזעקת ביפר, נעילה מרכזית, חלונות חשמל, גאנטים גדולים ורחבים מהמקור וכו'. גם לפני זה הרכב היה מרווח מאוד, נח ובעל ביצועים שלא יביישו משפחתית מודרנית.

אני לא נסעתי בפורשה הספציפית הזו אבל אני משער שבגלל שמדובר ברכב ספורטיבי ונמוך הנוחות תהיה בעייתית להתמודדות על בסיס יומיומי, אבל מי שאוהב את זה לא יעשה מזה עניין.

רכב אספנות כרכב יומיומי זה אפשרי אבל ממש לא פרקטי/חסכוני/עדיף על פני רכב מודרני.

אז בוא נסכם - לא בטוח, לא ידידותי לסביבה, צורך הרבה דלק (מנועי VW מקוררי אויר לא חסכוניים, בלשון המעטה), הנוחות בעייתית, לא פרקטי, וכמובן - לא עדיף על רכב מודרני. אה, כן - אסור לנהוג בין 7 ל-9 אחרת יתפוס אותך שוטר והביטוח לא יוותר...

אז מה נשאר? מי שאוהב רכבים יכול להחזיק שניים וזה הפתרון היחיד. רכב אספנות כרכב ראשון ויומיומי בתנאים של היום זה כבר עינוי של ממש. חלפו הימים שבהם סטודנטים נסעו בחיפושיות - היום אבא קונה להם מאזדה 2 חדשה, ובמקרה הכי גרוע ואם חייבים רכב - קונים איזו פיאט פונטו בת עשר שתעלה שליש מרכב אספנות אבל תיתן תמורה גבוהה יותר בכל פרמטר אפשרי.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תוכן חדש...