Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

lanosforce צודק ב100%. כל מילה סלע.

לפותח השירשור, אחלה מערכת, אבל ממליץ לך להחליף את הקבל ל 1 פארד או 0.75 (רק בשביל למלא את החור).

פורסם

אני רוצה לתקן את עצמי במשהו שכתבתי:

"בפועל האלטרנטור שלך מקבל את האמפרים שלו מהמצבר - אבל במידה ובאמת מתקיימים התנאים שרשמתי למעלה - האלטרנטור שלך לא יספיק להטעין את המצבר וזה יכול להיות בגלל עומס יתר, חיווט דק מידי ועוד גורמים"

התכוונתי שבפועל המגבר, מקבל את האמפראג' שלו ישירות מהמצבר והאלטרנטור בזמן הזה מטעין את המצבר בהתאם ליכולת שלו.

קבלים של 1 פאראד - השימוש הכי נפוץ שלהם הוא בתחנות כוח ובעמודי חשמל עד כמה שידוע לי והם לא באים בתצורה הזאת שהם נמכרים לרכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לא. קבל לא חייב וגם מיותר. אבל אם זה נראה לך טוב בעין, סבבה..

תתחדש ותהנה!

מה לא חייב, אתה רוצה שהאלטרנטור יעבוד שעות נוספות? זה לא בריא, ברור שלא חיב אבל מיותר הוא ממש לא, אולי להביא את הקטן יותר נשמע טוב ע"פ הסבריו של מורנו ורבנו לעניני מערכות lanosforce

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

פורסם

חברה, שמחתי לשמוע, אני מהטיפוסים שתמיד אוהבים להחכים ולדעת עוד, בנוגע לקבל, אני שומע, לא שולל כל דעה ובאמת אשאל את מי שהתקין לי אם באמת הייתי זקוק לקבל בגודל כזה, תודה רבה ואחלה שבוע לכל באי הפורום.

פורסם

אין קשר לזה שהאלטרנטור לא יעבוד שעות נוספות בגלל ששמת קבל - להפך - בגלל ששמת קבל שכל הזמן צריך להטעין אותו - האלטרנטור שלך יעבוד יותר בגלל שהמצבר שלך זקוק ליותר טעינה.

הקבל הזה כמו שאמרתי מספק פתרון רגעי וקצר ביותר לרגעים בהם הסאב צורך הספק שמתבטא בזה שהמצבר שלך מהווה מקור מתח איטי מידי ורחוק מידי בשביל לספק אותו מידית למגבר שמרים את הסאב.

בקיצור - אם לא היו לך נפילות מתח לפני ששמת את הקבל וגם לא התבצע שום שיפור במערכת החשמל - אתה לא צריך אותו גם עכשיו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
הקבל הזה כמו שאמרתי מספק פתרון רגעי וקצר ביותר לרגעים בהם הסאב צורך הספק שמתבטא בזה שהמצבר שלך מהווה מקור מתח איטי מידי ורחוק מידי בשביל לספק אותו מידית למגבר שמרים את הסאב.

רגע lanosforce אני לא בדיוק מבין על מה מדובר פה אני עד היום מה שידעתי מהקצת ששמעתי על קבלים זה שהקבל

אמור להוות איזשהו גיבוי למצבר ברכבים שיש להם מערכות כבדות כאלו שצורכות יותר מדי או שפשוט כדי לא לגמור עליו (מצבר) מהר מדי אז הקבל נותן מענה לא!?

ויש עוד אפשרות: שאולי אני פשוט מדבר שטויות ופה אני צריך להפסיק...:?:

hu:clarion dxz785usb|comp:hertz mlk165|amp: audison lrx 4.1k|sub:hertz hx300d|mono:sundown audio sae1000d

פורסם
רגע lanosforce אני לא בדיוק מבין על מה מדובר פה אני עד היום מה שידעתי מהקצת ששמעתי על קבלים זה שהקבל

אמור להוות איזשהו גיבוי למצבר ברכבים שיש להם מערכות כבדות כאלו שצורכות יותר מדי או שפשוט כדי לא לגמור עליו (מצבר) מהר מדי אז הקבל נותן מענה לא!?

ויש עוד אפשרות: שאולי אני פשוט מדבר שטויות ופה אני צריך להפסיק...:?:

אני גם לא ממש ירדתי לסוף דעתו, אני יודע שהקבל אמור לגבות על פעולת יתר של האלטרנטור, הוא טוען שזה ההיפך, הורס או לפחות לא מוסיף אז למה אני רואה מערכות גדולות עם קבלים? זה מיתוס? נשלח את זה למכסחי המיתוסים שיבדקו ענין זה.

פורסם

איפה אתה רואה מערכת גדולות עם קבל? בחו"ל? אלה יותר מערכות לפוזה. הרציניים שמים מספר מצברים חזקים ואלטרנטור\2\3 חזקים וזהו. חשמל חשמל ועוד חשמל! אין כזה דבר גיבוי למצבר. רוצה גיבוי? תביא עוד מצבר. אבל קבל? ממש לא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הקבל לא מגבה את האלטרנטור - הוא מעמיס עליו.

הקבל נועד לספק מחסור בפרצי כוח רגעיים מאוד ומהירים מאוד שהמצבר לא מספיק מהיר בשביל לספק.

אם יש לך מערכת חשמל סטנדרטית ברכב, לא עשית שום שיפור בעובי החיווט, לא שדרגת אלטרנטור - הקבל הזה לא יציל לך את המגבר מתת טעינה, להפך המצבר שלך יגמר עוד יותר מהר כיוון שעכשיו האלטרנטור צריך להטעין בנוסף אליו גם את הקבל.

הקבל הזה בא לפתור בעיה אחת ויחידה והיא נפילות מתח אבל אפילו אם הוא פותר לך נפילת מתח - הוא לא פותר לך את הבעיה שמערכת החשמל שלך עדיין חלשה.

אז אולי לא יהיו לך הבהובי אורות - אבל אתה עדיין לא תבין למה אתה מחליף מצבר כל כמה חודשים או יותר גרוע - אלטרנטור.

ובדרך כלל כשיש הבהובי אורות מה שפותר את הבעיה זה מערכת חשמל יותר יציבה, החלפה של החיווט בחיווט חדש יותר ועבה יותר, החלפת מצבר למצבר ג'ל או לפחות למצבר טוב יותר מהקודם עם אמפר שעות גדול ככל האפשר, בדיקת טעינה בעומס ואלטרנטור שהוא לפחות תקין אם לא חזק יותר.

אחרי שעשית את כל זה אם עדיין יש לך נפילות מתח כי הצרכנים של המערכת שלך פשוט יותר מידי "מהירים" עבור המצבר שלך - אפשר לשקול הוספת מצבר ליד המערכת שזה מקצר תהליכים בצורה משמעותית אבל אז צריך להוסיף חיווט וממסר טעינה ופיוזים או באמת להוסיף קבל.

אם אתה ניגש עכשיו לעשות בדיקת טעינה בעומס ואין לך שום בעיה וגם לא תופעת של נפילות מתח - זרקת כסף מיותר לפח על הקבל הזה. חבל.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...