Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי בעיה שחוזרת על עצמה בעת שאני מתניע את הרכב שלי (פיאט פונטו ספייס, שנת 2004, אוטו')

כאשר מתניעים את האוטו יש רעש צורם מאד, כמו של שפשוף מתכות זו בזו

התקלה והרעש חוזרים על עצמם בערך פעמיים, ובדרך כלל בהתנעה השלישית הכל מסתדר

מעיון בפורומים אחרים הבנתי שהבעיה היא בסטרטר של הרכב, וגם ידוע שזה מחלה של הפיאט - המכלול של הסטרטר כולל כמה גלגלי שיניים שכנראה לא מתחברים טוב זה לזה, וזה כנראה מה שגורם לרעש הצורם

עוד הבנתי שאם לא מטפלים בזה, אזי לטווח הרחוק כל הסטרטר יילך, האם זה נכון ?

כמו כן, דיברתי עם חשמלאי רכב שאמר לי, שבמוסך לא יתקנו את זה, אלא יחליפו את כל הסטרטר וזה סדר גודל של 1,600 ש"ח, האם זה נכון ?

במקום כל ההחלפה, הוא הציע לי לפרק את הסטרטר בעצמו, והוא ייקח אותו למכון שמתקנים סטרטרים (אני חיפאי ויש שני מקומות ידועים בחיפה, שאחד מהם הוא "המכוון" ועוד מקום), הם יתקנו ואז הוא יבוא וירכיב לי בחזרה. הוא דורש 850 ש"ח כולל מע"מ.

מה אתם מציעים ? האם לקחת את ההצעה שלו ?

מישהו נתקל בבעיה הזו פעם ?

אודה לכם מאד על תשובתכם המהירה

תודה רבה,

עמית

פורסם

לדעתי אם הרכב מניע כרגע ואל עושה בעיות חוץ מהרעש. הייתי משאיר עד שיילך הסטרטר!

אחרי שילך תוכל לרכוש אחד מפירוק או אחד משופץ. לדעתי בסכום שלא עולה על 850 ש"ח.

פורסם

תיקון הסטרטר הינו דבר חשוב ביותר שכן הוא מחליק ושוחק את החלק במנוע אותו הוא אמור לסובב. ככל שתמשיך להניע ככה יגרם נזק גדול יותר, לא רק לסטרטר, ולכן לדעתי אין טעם למשוך את התיקון למועד אחר.

לגבי המחיר: ברר גם במוסך מורשה פיאט מה ניתן לעשות. אין לי יכולת לשפוט את הצעת המחיר שנתנה לך ולכן אמנע מלהגיב בנושא.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

לפי דעתי האישית כדאי לבקר בעוד מספר מוסכי חשמל רכב ולקבל הצעות מחיר לסטרטר משופץ. בדרך כלל לא ילכו וישפצו אותו אלא יביאו לך מיד אחד משופץ, כך המוסך לא מבזבז זמן. לפי דעתי מחיר של 850 לסטרטר משופץ הוא מוגזם, ניתן להגיע גם לסביבות ה-500, א לא פחות.

>>> הצעת מחיר להחלפת סטרטר משופץ

בהצלחה!

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

היי תודה על המידע בינתיים

ביררתי במוסך מורשה שלי, והוא אמר לי שהבעיה היא בגלגל ההתנעה או התנופה (איך שקוראים לו) שגלגלי השיניים שחוקים וכך אין מגע טוב עם גלגל השיניים בסטרטר וזה מה שעושה את הרעש.

התיקון הוא פירוק גלגל ההתנעה או גלגל התנופה והחלפתו במשומש (מקורי מאד יקר), ולגבי הסטרטר אם יש נזק צריך להחליף במשופץ, ועכשיו המחיר... קחו אוויר...

הוא אמר שצריך לפרק את הגיר בשביל להגיע לגלגל ההתנעה/תנופה ואז לעשות את כל התיקון שציינתי קודם, סה"כ 3,200 ש"ח בערך אם יצטרכו להחליף גם את הסטרטר ואם לא אז זה יעלה 2,300 משהו כזה...

נראה לי גניבה שחבל על הזמן... מה גם שאני לא יודע אם באמת צריך לפרק את הגיר בשביל זה...

מה דעתכם... האם זהו באמת התיקון ? מכירים מוסכים טובים/חשמלאים טובים בחיפה שיתקנו בפחות ?

תודה מראש,

עמית

פורסם

איזה תיבת הילוכים במכוניתך, ידנית או אוטומטית?.

בחיפה יש 3 מוסכים מורשי פיאט, אצל מי מהם היית?.

אני הייתי מתחיל מהסרת המתנע (סטרטר) מהרכב ובדיקתו כי בדרך כלל רק בו הבעיה וממילא לאחר הסרתו ניתן לסמן את נקודת ההתחלה על גלגל השיניים של המנוע ולסובבו לאט לאט ולבחון את מצב שחיקתו.

בברכת חג שמח - רפי לין :-)

פורסם

הגיר שלי הוא אוטומטי

הייתי במוסך מורשה של פיאט שפיק מזוואי

איזה עוד מוסכים/חשמלאים יכולים לבדוק את התקלה ו/או לפתור אותה וגם שלא ישחטו אותי במחיר - מישהו מכיר ?

תודה

עמית

• תוכן חדש...