Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הבעיה ?

סע באיזי לתחנת דלק .

כבה את הרכב , המתן 10 קטנות , שתה משהו קר , דבר בסלולרי , בדוק שמן מים , סדר את הבאגז' , והופ , הינה עברו 10 דקות .

עכשיו הצמיג קר , מלא אויר , וסע לשלום .

זה לא רעיון טוב ?

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

המשחה לא כל-כך קשורה לטמפ' אבל מה שחשוב זה שאתה שם אותה ממש לפני הבדיקה כי אחרי כמה דקות של נסיעה היא יורדת.

אתה שם משחה, עושה כמה שמיניות במשך אולי דקה (לא צריך יותר וגם המשחה כנראה כבר לא תחזיק) ומסתכל לראות עד איפה היא ירדה ביחס למשולשים.

לגבי הכיכר, חשבתי שיש לך מקום נוח לניסוי שנוסעים אליו 2.5 ק"מ, לא ?

עדיף שמיניות, גם בשביל האיזון שבעניין (שני הצדדים למרות שזה צריך להיות סימטרי) וגם כי זה קצת שונה. גם בכיכר אתה יכול להגיע לסף האחיזה, אולי אפילו בצורה קלה יותר אבל זה פחות דינמי (אין את ההעברות מצד לצד). אני לא יודע עד כמה זה קריטי.

אני מניח שאפשר להסתפק בזה.

בכל מקרה החלק הכי חשוב, שזאת גם הנקודה שבגללה אני לא מתלהב להמליץ על השיטה לכל אחד, זה הצורך לזהות את סף האחיזה.

מהמעט אנשים שכן ראיתי שהלכו וניסו, הם פשוט החליטו להוריד אוויר ברמות מצחיקות, פשוט כי הם לא מזהים איפה הגבול.

גם מהצד השני זה כמובן רע מאוד, אם מגיעים לקריסה של הצמיג וסתם ממשיכים למלא (המטרה זה לא למנוע קריסה בצורה מוחלטת).

בקיצור, כיכר זה מקום לא רע בשביל לזהות יפה מתי הצמיג מפסיק לאחוז.

בכל מקרה, משתמע מהדברים שלך שאין לך מד לחץ אוויר משלך אז אם זה המצב אני ממליץ לך לקנות (לא משהו מעאפן ולוודא שהוא מכוייל מול אחד שאתה סומך עליו).

ניר

פורסם

עשיתי עכשיו את הניסוי הזה, נראה לי שהוא הצליח לי מבחינת הכמות עומס על הצמיגים כי מצאתי שצריך לנפח עוד אויר מקדימה.

בתחנת דלק צמיגים קרים נופחו כולם 35 PSI כשבמקור היצרן ממליץ על 32 PSI, אחרי זה סימנתי עם משחת הנעליים ונסעתי לאזור הניסוי.

העמסתי על הצמיגים עד לרגע של לפני שהתחילו לילל.

התוצאות הם:

קדימה התגלה שחיקה גדולה מהרצוי של המשחת נעליים מה שאומר שיש צורך בהוספת אויר.

אחורה התגלתה שחיקה קטנה מידי מה שאומר שיש צורך בהורדת אויר.

השאלה שלי בסופו של הניסוי כדי שאני לא אפספס פה משהו (כי אני קצת פדנט בניסויים שכאלה), מה ההפרש המקסימלי הרצוי בין הצמיג האחורי לקדמי?

זאת אומרת שאם לפי תוצאות הניסוי אני צריך למלא מקדימה 36 PSI ומאחורה 31 PSI, האם ההפרש בין הקדימה לאחורה (5 PSI) הוא בגדר הסביר? השאלה היא תאורטית בלבד ואלה לא באמת הממצאים של הבדיקה אצלי

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

למה תיאורטי ? תרשום פה את הממצאים המלאים שלך.

לא ביצעת כמה סבבים של הניסוי ?

אמרתי לך, תמלא הרבה יותר, תגיע למקום ואז תמרח את המשחה (עדיף כי מהכמה ק"מ שנסעת זה כבר יכול לרדת). תעשה כמה סיבובים ותתאים את הלחץ (ברמה של יותר או פחות, לאו דווקא מספרים מדוייקים בשלב הזה) וחוזר חלילה עד שמגיעים למצב הרצוי (ואז אחרי התקררות תקבל גם מספרים מדוייקים).

לכן גם חובה שיהיה לך מד לחץ ידני ואם אין קומפרסור ידני אז מגיעים עם אקסטרה לחץ-אוויר כדי להתחיל את הניסוי.

אני הייתי חושד מאוד בתוצאת ניסוי שמביאה אותך להוריד לחץ ממה שהיצרן ממליץ. גם מאחורה.

להוסיף 3 psi מקדימה נשמע סביר. פשוט תוותר על ההפחתה מאחורה ואתה בסדר.

בכל מקרה תנהג קצת ותרגיש בעצמך שזה באמת מרגיש יותר טוב.

אם אתה לא מסוגל להרגיש את השינויים האלה אז מה היתרון שלהם בכלל, נכון ?

הניסוי בא לעזור להגיע למספרים המתאימים מהר יותר במקום ניסוי וטעיה ארוך אבל בסופו של דבר אלה שינויים שאתה אמור גם להרגיש.

ולבחור ששאל על מד לחץ טוב, היה איזה שרשור בנושא. אני אישית קניתי כמה "זבל" (מדיד אנלוגי סטייל אוטו-דיפו) עד שהגעתי לאחד שאני מרוצה ממנו (יציב עקבי ומדוייק).

ניר

פורסם

התוצאות אצלי זה שצריך קדימה 36 ומאחורה 34 או 33 (עוד אל סגור על זה), היצרן המליץ על 32 בכולם.

הנתונים בשאלה הם לצורך דוגמה קיצונית קצת, מעניין אותי פשוט בגדול מה נחשב להפרש המקסימלי שאפשר בין האחורה לקדימה.

יש פשוט חבר שטוען שהפרש של 3 PSI זה המון בין הקדימה לאחורה ולי זה נראה סביר בהחלט.

עשיתי כמה סיבובים טובים עם האוטו, מקדימה (חסר אויר לפי הבדיקה) הגלגלים נטו להימרח קצת.

in the face

with a chair

פורסם

תומר כמו שכבר אמרתי לך כמה פעמים, ברגיל כשעולים מידה צריך להפחית ל-PSI30 כי החברה המליצה על PSI32 במקורי.

העלנו עד PSI34 מקדימה כי רואים בבירור כי חסר אוויר וגם מרגישים בנסיעה, מאחורה מספיק ה-PSI32 למרות שיש המלצה שבכל הצמיגים יהיה אותו מידת אוויר PSI34 בכולם.

PSI 36 זה מוגזם ביותר ומשהו בבדיקה שלך לא נכון, או שלא הבנת את הבדיקה או שלא עשית אותה כמו שצריך, בדוק עם מוטי מיאטה שוב ותראה מה עשית לא נכון.

נדב - [email protected]

למכירה אוסף ענקי של דגמי מכוניות - *52 דגמים*

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1730383#post1730383

פורסם

אין כזה דבר הפרש מקסימלי. יש לחץ-אוויר אופטימלי לנהיגה ספורטיבית ויש המלצת יצרן שיכולה להיות עם קצת פשרות לטובת צריכת דלק וכאלה. המרחק ביניהם לא יהיה של 10 psi ומאחר ומראש ברוב המקרים הלחץ המקורי המומלץ יהיה זהה או מאוד דומה בין הסרן האחורי והקדמי אז כנראה שתשמע בדרך-כלל על הפרש של 3-4 ולא יותר.

גם אצלי המספרים דומים. לא מדאיג.

אבל שוב, הכל עניין של תחושה, לא של "רואים בבירור כי חסר אוויר" או כי הפנצ'רמאכר אמר שזה מה שממלאים בצמיג הזה או בגלל שיש כללים לגבי הפרש בלחצים בין הציר הקדמי לאחורי או לגבי מעבר מידות.

אתה צריך בסופו של דבר להרגיש אם חסר או יש יותר מדי. בשני המקרים יש פגיעה ברורה באחיזה ובתחושות (ב-feedback).

תעשה כמה נסיעות עם 2 psi יותר ו-2 פחות ותוודא שאכן במספרים שקיבלת יש הכי הרבה אחיזה.

כשדיברת על המלצת יצרן התכוונת למידת צמיגים שונה ממה שאתה נועל כרגע ? (מה שכמובן הופך את ההמלצה הזאת לקצת בעייתית עבורך)

ניר

פורסם

הצמיג המקורי אצלי זה 185/55/14, עברתי עכשיו למידה 195/45/15. מדובר על 106 GTI

הלחץ אויר שהיצרן ממליץ במידה המקורית הוא 32 בכל הצמיגים.

מה שאני מצאתי בבדיקה זה שמאחורה צריך 34 (או 33 אני אבדוק שוב), וקדימה 36.

נדב חושב שזה אובר קיל לצמיגים (TOYO T1R) למלא 36, והוא חושב שהפרש של 3 PSI בין הקדימה לאחורה זה קצת מוגזם.

לדעתי זה תקין, ואתמול למרות שהיה חסר קצת בקדימה, הרגשתי שהאוטו קליל יותר מבחינת זריזות (גם ההגה נהיה קצת יותר קל) ועדיין אוחז טוב משמעותית. ההרגשה היתה הרבה יותר זורמת וקלה לתפעול בהגה, הניסוי הזה גרם לי לרצות באקט :-).

אני לא יודע אם זה נכון להשוואה אבל סקסו VTS, היצרן ממליץ שם 36 קדימה 32 אחורה.

in the face

with a chair

פורסם

אוברקיל לצמיגים ? מה זה אומר ? אין להם שום בעיה לקבל כאלה מספרים וגם הרבה יותר (יש לך על כל צמיג סימון של לחץ מקסימלי, זה הדבר היחיד שקשור ספציפית לצמיג והוא תמיד יהיה הרבה יותר גבוה ממה שאנחנו מדברים עליו, באזור ה-40-50, לא שזה משהו מומלץ כמובן).

הרי כל המטרה פה היא למקסם את השטח פנים של הצמיג ולקבל את הביצועים הטובים ביותר שניתן להפיק ממנו כך שאין פה עניין של "לרצוח את הצמיג" או משהו כזה.

אני גם נוסע עם הצמיג הזה בלחץ דומה (35-6-7, תלוי בצורך).

אין גם שום בעיה עם ההפרש שציינת בין אחורה קדימה (אצלי יש הרבה יותר).

יש שלב שאתה מגזים במילוי וההגה נהיה קל מדי, מרגיש קצת כמו בלון והאחיזה נפגעת. שים לב שלא הגעת לשם (אמרתי כבר, תנסה קצת יותר וקצת פחות כדי לוודא).

מאחורה הרבה יותר קשה להרגיש את זה בגלל שאין לך תחושות היגוי ישירות ואתה צריך לזהות עד כמה הזנב קל יותר מהרגיל. אם לא עושים שינוי מידה ולא עושים ניסוי אז המלצת היצרן זה בדרך-כלל בסדר. אצלך נשאר הניסוי ותחושות חדות.

ניר

פורסם

האחורה נהיה דביק יותר לכביש, גם בסיבוב שהיה בו קצת חול, התחת לא החליק החוצה (בעזיבת גז קצת חדה) בכלל מה שעם לחץ אויר מקורי היה קורה מהר מאוד.

בגדול אני מרוצה, כמובן שאני אהיה מרוצה יותר מהכיוון הסופי שאני די קרוב אליו

in the face

with a chair

• תוכן חדש...